četvrtak, 2. veljače 2017.

Blokirani će Ovršni zakon rušiti u Strasbourgu Udruga Blokirani priprema tužbu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu nakon što je Ustavni sud odbacio njihov zahtjev za ocjenom ustavnosti Ovršnog zakona.


Poslovni dnevnik

U četiri godine nestalo više od 20.000 OPG-ova

Ministarstvo poljoprivrede namjerava krenuti u izradu novog Zakona o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG), kako bi ...OPŠIRNIJE
Citat
"Kad smo ušli u EU, pomislili smo da smo napravili dovoljno u borbi protiv korupcije i da je borba gotova. No nismo gotovi, to je rat koji traje i trajat će još dugo."

Marin Mrčela, sudac Vrhovnog suda i predsjednik GRECO-a

Button

HPB dugove radnika RVR-a prodao Norvežanima

Hrvatska hrana od jučer u BiH po bescarinskom režimu

U Trumpovom trgovinskom ratu Njemačka je (pre)tvrdi orah

KOMENTAR: Podravka i HPB - ogledni primjeri licemjerne države

Želite naučiti kako izvući maksimum iz radnika? Prijavite se na seminar Motiviranje zaposlenika

Mirovinci članovima lani zaradili više od 5 milijardi kuna

Četiri obvezna mirovinska fonda, u čijem je portfelju oko 84 milijarde kuna budućih mirovina, zaradili su svojim članovima više od pet milijardi kuna u 2016. godini ...OPŠIRNIJE

Kako optimizirati porezna davanja u 2017.? 

Seminar POREZNA OPTIMIZACIJA I ZAVRŠNI RAČUN se održava u petak 10. veljače 2017. u Zagrebu s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja Kristijana Cinottija ...OPŠIRNIJE


Poslovni dnevnik 2.2. 2017.

U novom Poslovnom dnevniku pročitajte o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, arbitraži između Ine i Mol, konferenciji Forestry Kupres 2017, ...
Pretplati se
NASLOVNICA FORUM BURZE I FINANCIJE AFTER 5 EVENTI SPECIJALI PCZ
Večernji list d.o.o., Oreškovićeva 6H/1, 10 000 Zagreb / Hrvatska, OIB: 92276133102
ne želim primati newsletter / uređivanje osobnih podataka


13 Saint Citati koje otkrivaju skrivene Život Angels

Do ChurchPOP Editor
Check it out »
Facebook
Facebook
Cvrkut
Cvrkut
Instagram
Instagram
Snapchat
Snapchat
Prijavili ste se za ovu poruku na ChurchPOP.com.

Naša adresa je: 
ChurchPOP
44 Puri Ln
Stafford, VA 22554

Dodajte nas u adresar


odjaviti s ovog popisa ažuriranja željama pretplate

Email Marketing Powered by MailChimp



Like  Tweet  Pin Web Version  Forward 
weekly israel connection banner
Trumps-Muslim-ban-email
The flurry of anguished news stories and protests surrounding President Trump’s executive action temporarily suspending “immigrants and non-immigrants” from "countries of particular concern” appears to be part of a coordinated PR effort financed by left-wing billionaire George Soros...
Click here to forward this email to your friends.
***
Sharks-israel-email
Is this a sign form above?
Gad-elbaz-music-email
Israeli singer Gad Elbaz opens up about where he's going and how he sees his music and mission.
***
Dead-sea-nir-hoffman-email
Today's Israel is Beautiful Feature - Nir Hoffman's unbelievable drone videography of the lowest place on Earth will take your breath away.
***
Contest Banner for Newsletter 2017
Last Chance to Register!
***
We invite you to send us any videos you think will help us connect people to Israel and the Jewish People. We love your feedback and read it everyday. Looking forward to hearing from you!
If you received this email from a friend and wish to subscribe - Just click here.
If you would rather receive a Weekly Connection to Israel instead, sign up here to be switched over to the weekly list.
Shalom from Jerusalem!
Avi Abelow
avi@Israelvideonetwork.com
sign up for breaking israel videos banner
facebook flickr pinterest twitter
1px


Ustanova ženidbe izložena je ‘oluji’ kakvu povijest još nije vidjela.”

 
92
 
0
Podijeli objavu 
Danas prenosimo uvod u članak Razgovor katolički s pobudnicom Amoris Laetitia, autora Petra Radelja napisanog za Vjesnik Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije, koji donosi opsežnu analizu problematike nastale papinom apostolskom pobudnicom Amoris Laetitia.
Prateći ovu temu iz različitih perspektiva i izvora diljem svijeta, mogu reći da je ona u ovom djelu vrhunski obrađena i preporučujem svim čitateljima da pogledaju link na Vjera i Dijela gdje članak mogu čitati u potpunosti.
Godine 56. nakon Krista sveti je Luka u Efezu na svoje oči vidio, čuo, doživio i u Djela apostolska 19, 32 zapisao: „ἦν γὰρ ἡ Ἐκκλησία συγκεχυμένη [ēn gàr he Ekklēsía synkekhyménē]“. Sveti je Jeronim to prenio u Vulgati: „erat enim Ecclesia confusa“, a isusovac Bartol Kašić 1625. preveo na hrvatski: „Bijaše bo Carkva smetena“.[1] Ta je rečenica, sama po sebi, bez obzira na odlomak u kojem se nalazi – aktualna, globalno i životno istinita.
Eksplozija relativizma, medijsko pojednostavnjivanje činjenica, veličanje poluistina i zanemarivanje onoga što Katolička Crkva[2] jasno i postojano vjeruje i uči izazivaju zabrinutost, zbunjenost, smetenost i posramljenost. Tjeskoba je prožeta zebnjom kad se prate primanje, odjek i način tumačenja nekih misli i izričaja u naučavanju Svetoga Otca Franje i njegove znakovite šutnje.
Nakon jasnoće učenja Lava XIII., sv. Pija X., Pija XI. i XII., bl. Pavla VI., sv. Ivana Pavla II. i Benedikta XVI.[3] mnogim se katolicima teško naviknuti na pjesnički nježan, ali teološki neprecizan i nedorečen stil govora i pisanja Rimskoga Biskupa kojega su, kako je sam istaknuo 13. ožujka 2013., „braća kardinali išla potražiti gotovo na kraj svijeta“. Ima se dojam da se ne oslanja na Predaju ili kako dovoljno ne poznaje baštinu svojih prethodnika koji su na konačan način razriješili neke dvojbe koje se ponovo otvaraju; da ne traži mišljenje najbližih suradnika po profesiji u Rimskoj kuriji, od teologa Papinskoga doma nadalje, ili da mu oni ne pružaju savjete, ili da ih on ne uzima u obzir.
Ima ih koji smatraju da Papa posuvremenjuje, osvježava Crkvu, čini je naprednom, i da ide „u korak s vremenom“. Drugi drže da takvi ustupci, od uporna pozdravljanja s „Dobra večer“ ili „Dobar dan“, namjesto s „Hvaljen Isus i Marija“, do probirljive sakramentologije i moralke razvodnjavaju, okolišaju i iskrivljuju istine vjere i praksu Crkve posvećenu svetačkim primjerima. Smatraju da je takva prilagodba loš nadomjestak, a ne pravi i potpuni sadržaj katoličke vjere i da je kao pristup pogrješna, jer Apostol nalaže: „Ne suobličujte se ovomu svijetu“ (Rimljanima 12, 2). „Suobličuje se ovomu svijetu – tumači sv. Toma Akvinski taj redak – i onaj tko oponaša život onih koji svjetovno žive“ i to potkrjepljuje drugom Pavlovom rečenicom: „Ovo govorim i zaklinjem u Gospodinu: ne živite više kao što pogani žive“ (Efežanima 4, 17). Uvjereni su da je ignoriranje kanona Tridentskoga sabora o sakramentima, učenja sv. Alfonza Marije Liguorija o naravi grijeha protiv Šeste i Devete zapovijedi ili odredaba vrijedećega kanonskoga prava i Katekizma Katoličke Crkve o pričešćivanju građanski prevjenčanih osoba nesuglasno na Svetom Pismu utemeljenu i baštinjenu pologu vjere kao i crkvenoj stezi.
Zbunjenost i uskomešanost koje je uzbibala apostolska poslijesinodna[7] pobudnica Amoris laetitia o ljubavi u obitelji (datirana s 19. ožujka 2016., javnosti predočena 8. travnja 2016.) u Crkvi nisu viđene od protivljenja okružnici Humanae vitae bl. Pavla VI. o ispravnoj regulaciji rađanja (25. srpnja 1968.). Oba su spisa izazvala podjele među čuvarima apostolske i katoličke vjere, teolozima i kršćanskim supružnicima, samo zbog drukčijih strahova i sa suprotnih polazišta. Humanae vitae napadalo se iz liberalističkih tabora, a AL trpi prigovore zbog neodređenosti koja vodi laksizmu i odkatoličenju, zbog nedorečenosti koja neobrazloženo navodi na odstupanje (diskontinuitet) Učiteljstva, zbog višeznačnosti, zbog neuzimanja u obzir kanonskih normi i jasnih izričaja Katekizma Katoličke Crkve. Rasprava o Humanae vitae bila je ograničena na područje ćudoređa i sakramenta pomirenja, a AL zapljuskuju valovi dvojbi na području dogmatike, ćudoređa, kanonskoga prava, pastorala i sakramenata: pomirenja, Pričesti i ženidbe. Više nije riječ o pukim teološkim raspravama, nego o posve oprječnu postupanju mjesnih Crkava.
„Ustanova ženidbe izložena je ‘oluji’ kakvu povijest još nije vidjela. U tom preokretu nije riječ samo o morfogenetičkim mutacijama (promjenama u stvaranju oblika), nego se mijenja i genom same ženidbe“.[8] Slična bi se dramatična teza mogla izreći i o mogućim učincima AL-a na učenje i praksu Katoličke Crkve.
Što su tomu mogući uzroci?
http://www.vjeraidjela.com/razgovor-katolicki-s-pobudnicom-amoris-laetitia/



Rue La La
Get The App
Rue 30
Platite 9.95 $. Brod besplatno za 30 dana
Rue La La
AllWomenMenHomeKids
FacebookCvrkutPinterstInstagramYouTube
Preuzimanje na App StoreuDobiti na usluzi Google Play
Pozovite prijatelje, dobiti $ 10
MOJ RAČUNNA USLUZIKARIJERE
PRAVILA O PRIVATNOSTIUVJETI KORIŠTENJA
Da biste podesili postavke e-pretplatu ili se odjaviti, molimo koristite ovaj link . Ako želite promijeniti svoju adresu e-pošte, idite na Moj nalog . Poštanska adresa: 20 Centar Channel, 3. kat, Boston, MA 02210. Ova je e-mail reklama. Rue La La je podjela na malo konvergenciji. com, LP. © 2017 Rue La La sva prava zadržana.

McCaskill for Missouri
Stjepan –
President Trump’s entry ban on immigrants and travelers from seven Muslim-majority countries – and refugees from anywhere – is making our country less safe, and has compromised our most sacred values.
This ban has handed a potent recruiting tool to international terrorists by communicating that America is at war with Muslims.
And in addition to refugees, it’s left behind even those Muslims who put their lives, and the lives of their families, at risk to help American military servicemembers in war zones. This weekend, on U.S. soil, our government detained and handcuffed an Iraqi translator who risked his life to support U.S. troops. It’s appalling.
The notion that our government would prioritize one religion for admittance to our nation flies in the face of our sacred, founding values of liberty and freedom of religion.
We cannot, and I will not, sit idly by while this happens. As the top-ranking Democrat on the Homeland Security Committee, I’ve demanded a meeting with DHS Secretary Kelly. I’ll be fighting, and I urge you to pick up the phone and call the White House, write letters and emails, march – use your voice to speak out for what’s right.
Thanks all,
Claire 

Paid for by McCaskill for Missouri
Contributions or gifts to McCaskill for Missouri are not tax deductible.




The Daily Signal
Feb. 2, 2017
Good morning from Washington, where Supreme Court nominee Neil Gorsuch is meeting with senators who will vote on his confirmation. If that happens soon, he could be part of some big decisions, Fred Lucas reports. What if your health coverage got canceled four times under Obamacare? Melissa Quinn has one woman's story. Civilians quake as the war in Ukraine erupts anew. Nolan Peterson files from Kyiv. Plus: Robin Simcox on morality and national security, and Katrina Trinko on the left's squeamishness about unborn babies. It's Groundhog Day.
NEWS

Nebraska Woman Loses Health Insurance for Fourth Time Under Obamacare


Since the health care law's implementation three years ago, Pamela Weldin, 60, has lost her insurance four different times.
Read More
NEWS

Neil Gorsuch Could Rule on These 3 Big Cases If He Joins Supreme Court Soon


"It's doable to get a swift confirmation. The average Supreme Court confirmation comes in 67 days. Justice Ginsburg was confirmed in 50 days," says Carrie Severino of the Judicial Crisis Network.
Read More
COMMENTARY

The Question the Left Won't Answer on Abortion


Fox News' Tucker Carlson asked a California Democrat if abortion was "the taking of a human life." His answer showcased the illogical thinking of the left on this issue.
Read More
NEWS

'Humanitarian Disaster': Thousands of Civilians Caught in the Crossfire as the War in Ukraine Escalates


Ukrainian officials say that a combined force of pro-Russian separatists and Russian regulars in eastern Ukraine is deliberately trying to derail the February 2015 cease-fire, called Minsk II, writes Nolan Peterson, who is based in Ukraine.
Read More
NEWS

Conservative Lawmakers Warn Congress Not to Reinstate Earmarks


"When people talk about the fact that Congress needs to get back in charge of its own spending, I couldn't agree more," says Sen. Mike Lee, R-Utah. "But that does not mean, 'Bring back earmarks.'"
Read More
COMMENTARY

Keeping America Safe Involves Morally Difficult Decisions


Taking at face value much of the commentary surrounding "extreme vetting" in recent days, one would be led to believe that no moral dilemmas exist when it comes to easing the terror threat.
Read More
NEWS

Republican Lawmakers Call for Swift Confirmation of Betsy DeVos


Two GOP senators announced Wednesday they wouldn't support Betsy DeVos. Republican Rep. Dave Brat, who championed DeVos' confirmation in a letter, says, "The status quo is currently not doing the job for too many kids, particularly those in the inner cities."
Read More
The Daily Signal
The Daily Signal is brought to you by more than half a million members of The Heritage Foundation.
How are we doing?
We welcome your comments, suggestions, and story tips. Please reply to this email or send us a note at comments@dailysignal.com.

The Daily Signal
214 Massachusetts Avenue, NE
Washington, DC 20002
(800) 546-2843
Add morningbell@heritage.org to your address book to ensure that you receive emails from us.
You are subscribed to this newsletter as tokic.stjepan719@gmail.com. If you want to receive other Heritage Foundation newsletters, or opt out of this newsletter, please click here to update your subscription.


U slučaju neprimjerenog prikaza teksta kliknite OVDJE.
Glasnik IUS-NEWS
2. veljače 2017., broj 04/2017.
Felix, qui potuit rerum cognoscere causas.
Sretan je onaj koji zna uzroke stvari.
(Vergilije, Georgica)
 AKTUALNO

Blokirani će Ovršni zakon rušiti u Strasbourgu

IUS-INFO IUS-INFO
Besplatno koristite najveću pravnu bazu propisa i            
sudske prakse u Hrvatskoj!
U današnjem tjedniku
 NE PROPUSTITE

Uredba o tarifi upravnih pristojbi

 TJEDNE NOVOSTI

Predloženi Zakon o koncesijama danas na razmatranju u Saboru

Hrvatski sabor nastavlja današnju sjednicu raspravom o prijedlogu Zakona o koncesijama koji bi trebao osigurati  učinkovit i transparentan pristup tržištu svim gospodarskim subjektima, kao i učinkovitu pravnu zaštitu.
 

Blokirani će Ovršni zakon rušiti u Strasbourgu

Udruga Blokirani priprema tužbu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu nakon što je Ustavni sud odbacio njihov zahtjev za ocjenom ustavnosti Ovršnog zakona.
 

Cvitan: U veljači regionalna tužiteljstva i o optužnicama protiv branitelja

Glavni državni odvjetnik, Dinko Cvitan, najavio je da će sredinom veljače biti održan sastanak regionalnih tužiteljstava na kojem bi se trebalo razgovarati i o optužnicama protiv hrvatskih branitelja.
 

Nova akcija tzv. poreznog Uskoka otkrila: Osumnjičenci podijelili gotovo 50 milijuna kuna

Porezni Uskok odigrao je ključnu ulogu u posljednjoj antikorupcijskoj akciji, u kojoj se na meti istražitelja zbog izvlačenja novca fiktivnim računima našla 21 osoba i desetak tvrtki, te je otkriveno da su osumnjičeni navodno podijelili gotovo 50 milijuna kuna.
 

Vijeće za nacionalnu sigurnost usvojilo Smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija

Ured predsjednice priopćio je da su na redovitoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost usvojene Smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2017. godinu, u okviru čega su razmotreni ključni prioriteti u radu sigurnosno-obavještajnih agencija u idućem razdoblju.
 

Dogovoren zadnji dio paketa potrebnog za konačno ukidanje roaminga u EU-u

Pregovarači Europskog parlamenta, Vijeća i Komisije dogovorili su se oko reguliranja veleprodajnih cijena koje telekomunikacijski operateri međusobno naplaćuju za usluge roaminga, što je zadnji element koji je preostalo ispuniti za konačno ukidanje naplate roaminga u Europskoj uniji od 15. lipnja prošle godine.
 

Britanski zakon o Brexitu svladao prvu zapreku

Britanski su zastupnici, iako većinom protiv Brexita, odobrili izlazak zemlje iz Europske unije, premda su neki bili sigurni da čine povijesnu pogrešku.
 IUS-INFO
Svi propisi za polaganje stručnih ispita na jednom mjestu!
 NOVOSTI IZ ZAKONODAVSTVA

Uredba o tarifi upravnih pristojbi

Uredbom se propisuju opće pristojbe i pristojbe u posebnim područjima za pojedina pismena i radnje te iznosi tih pristojbi.
Uredba je stupila na snagu 1. veljače 2017.
 

Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva državne imovine

Uredbom se uređuju unutarnje ustrojstvo Ministarstva državne imovine, nazivi upravnih organizacija u sastavu Ministarstva i drugih unutarnjih ustrojstvenih jedinica u sastavu Ministarstva, njihov djelokrug, način upravljanja, okvirni broj državnih službenika i namještenika potrebnih za obavljanje poslova iz djelokruga Ministarstva, način planiranja poslova, radno vrijeme, održavanje uredovnih dana, kao i druga pitanja od značaja za rad Ministarstva.
Uredba je stupila na snagu 28. siječnja 2017.
 

Odluka o zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2016. godinu

Prema odluci, referentni prinos obveznih mirovinskih fondova kategorije B za 2016. godinu, utvrđen u visini ponderirane aritmetičke sredine stopa prosječnih godišnjih prinosa svih mirovinskih fondova kategorije B za razdoblje od prethodne tri kalendarske godine, iznosi 8,154%.
Odluka je stupila na snagu 28. siječnja 2017.
FacebookFacebook IUS-INFO Hrvatska
Pratite nas i na našoj Facebook stranici!
 IZ RUBRIKE U SREDIŠTU

Obveza savjetovanja poslodavca prije donošenja odluke o otkazu, ako se sindikati nisu usuglasili o povjereniku koji će imati prava i obveze radničkog vijeća

Prema članku 150. Zakona o radu prije donošenja odluke važne za položaj radnika, poslodavac se mora savjetovati s radničkim vijećem o namjeravanoj odluci te mora radničkom vijeću dostaviti podatke važne za donošenje odluke i sagledavanje njezina utjecaja na položaj radnika. U tom slučaju, poslodavac je radničkom vijeću na njegov zahtjev, prije konačnog očitovanja o namjeravanoj odluci poslodavca, dužan omogućiti održavanje sastanka radi dodatnih odgovora i obrazloženja na njihovo izneseno mišljenje.
 

Prividan ugovor u sudskoj praksi

Kod prividnog (simuliranog) ugovora postoji svjestan nesklad između volje i očitovanja (mana volje), a nastaje kad se ugovorne strane sporazumno i namjerno očituju o sklapanju određenog ugovora da bi se kod trećih osoba izazvao lažan dojam, iako one ne žele da ugovor nastane i pravno djeluje. 
U sudskoj praksi u brojnim primjerima odlučivalo se o postojanju prividnih ugovora i njihovim pravnim učincima na stranke i treće osobe.
 STRUČNI ČLANAK

Kazne za slučaj nezakonitog oglašavanja duhana i duhanskih proizvoda

Novim prijedlogom Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda, predviđa se, slično kao i do sada, da je zabranjeno sponzoriranje događaja, aktivnosti ili pojedinaca s ciljem, učinkom ili mogućim učinkom izravne ili neizravne promidžbe duhanskih i srodnih proizvoda, uključujući bezdimne duhanske proizvode te biljne proizvode za pušenje, elektroničke cigarete, spremnike za punjenje i uloške za jednokratnu uporabu. Također, predviđa se zabrana izravne i neizravne promidžbe i oglašavanje ovih proizvoda.
 

Kumuliranje naknade za štetu i osigurnine

Obveznopravni instituti, odgovornost za štetu i osiguranje, dva su samostalna i međusobno odvojena pravna odnosa koja u svojoj konačnici polučuju isti rezultat, a to je popravljanje štete.
Iz tog razloga vrlo je značajno poznavati pravila koja daju odgovor na pitanje: ima li oštećena osoba pravo u isto vrijeme ostvarivati svoje pravo u punom iznosu po oba ova instituta, odnosno ima li pravo kumulirati naknadu za štetu i osigurninu?
 IZBOR IZ SUDSKE PRAKSE

Nužni prolaz

Služnost nužnog prolaza zasnovana odlukom suda osniva se uz obvezu ovlaštenika da plati punu naknadu vlasniku poslužne nekretnine - Županijski sud u Varaždinu, broj odluke  Gž-974/15-4 od 9. studenoga 2016.
 

Odgovarajuća primjena odredbi Zakona o kaznenom postupku 

Budući da je nepravomoćnom prvostupanjskom presudom kojom je priznata strana presuda osuđenik, uz primjenu čl. 89. st. 1. i čl. 91. st. 4. i 5. ZPSKS-EU, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina i 1 mjesec, a odredbama ZPSKS-EU, kojim je reguliran postupak priznanja i izvršenja presude kojom je izrečena kazna zatvora, nije uređeno pitanje istražnog zatvora, prvostupanjski je sud, primjenom odredbe čl. 132. ZPSKS-EU, u konkretnoj situaciji bio u obvezi odrediti istražni zatvor osuđeniku iz osnove čl. 123. st. 2. ZKP/08, a time i ukinuti mjere opreza iz čl. 98. st. 2. toč. 1., 3. i 7. ZKP/08. 
Vrijeme za koje su prema osuđeniku bile primijenjene mjere opreza ne može se smatrati vremenom lišenja slobode pa se ne može niti uračunavati u trajanje istražnog zatvora - Vrhovni sud Republike Hrvatske, broj odluke II Kž-143/2014 od
9. travnja 2014.
 ZAKONI NA SNAZI OD PROŠLOG TJEDNA
Datum stupanja na snagu:                    Naziv zakona:
 
26. siječnja 2017. Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (izmjena i dopuna)
 NAJAVA DOGAĐAJA

IUS-INFO - Parnični postupak pred trgovačkim sudovima


Parnični postupak pred trgovačkim sudovima ima svoje specifičnosti u odnosu na opća pravila tog postupka, a koje se očituju i u činjenici da su stranke pred trgovačkim sudom u pravilu gospodarstvenici od kojih se očekuje veća razina pažnje kako u izvršavanju ugovornih obveza tako i u postupanju pred sudom. Budući da su pravila parničnog postupka u proteklih nekoliko godina značajno izmijenjena, stranke nisu uvijek svjesne svih promjena, što u praksi dovodi do čestih odluka temeljem pravila o teretu dokazivanja.
Stoga će iskusna predavačica i praktičar dr. sc. Jelena Čuveljak, sutkinja Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske, uz tumačenje važećih propisa poseban naglasak staviti na uočene propuste stranaka i probleme iz sudske prakse vezane uz primjenu specifičnih pravila postupka pred trgovačkim sudovima.
Svrha praktikuma je upoznati polaznike s praktičnim aspektima vođenja parničnog postupka pred trgovačkim sudovima, a u interaktivnom okruženju odgovarat će se na pitanja sudionika u vezi s parničnim postupkom.

Predavačica: dr. sc. Jelena Čuveljak, sutkinja Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske

Više o temama na poveznici.
Prijavite se!

Vrijeme i mjesto održavanja:
17. veljače 2017., u 10:00 sati, Zagreb, Tuškanova 37, konferencijska dvorana


Sve najave seminara i savjetovanja pogledajte na portalu IUS-INFO.
© 2009-2017 IUS SOFTWARE d.o.o. Sva prava zadržana

Elektroničku poruku primili ste sukladno članku 107. stavak. 2. Zakona o elektroničkim komunikacijama na temelju: registracije na internetskim stranicama IUS-INFOEDUS-INFONOTARIUS-INFOINSOLV-INFO vaše javne objave na internetu, u javnim elektroničkim imenicima, imenicima komora i udruga, ispunjenog anketnog lista na događanjima, savjetovanjima, seminarima i drugim sličnim događajima u organizaciji ili u suradnji s tvrtkom IUS-SOFTWARE d.o.o. ili smo vam poruku poslali kao odgovor na vašu elektroničku poštu. Ako takve elektroničke poruke ne želite primati, možete se odjaviti s liste primatelja klikom ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar