petak, 3. veljače 2017.

TRUMP IMENOVAO KATOLIKE DA MU VODE VOJSKU I NACIONALNU SIGURNOST

                                                              RESPECTED FRIENDS

The way I see it, my job is pretty straightforward: Bring some good old-fashioned Missouri common sense to Washington, D.C. It’s why I’ve reached across the aisle to find pragmatic solutions and even worked to mitigate the effects of rules and regulations that went too far. But when it comes to Donald Trump’s nominee to head the EPA, Scott Pruitt, we’re not talking about a pragmatic conservative. We’re talking about a radical ideologue. Rather than working to find common ground on regulations, he’s spent his career trying to gut critical protections that keep dangerous pollution out of the water we drink and the air we breathe. That’s why I’m voting against the confirmation of Scott Pruitt, and I need you to speak out with me. Add your name today to tell the Senate: Reject Pruitt for the EPA! Missouri families deserve to know that the water that comes out of their taps won’t poison their kids – and I don’t think that should be controversial. But it only takes a quick look at Pruitt’s record to see that he doesn’t agree. He’s come down on the side of pollution every time, even if it means drinking water full of coal ash or air full of mercury. We need an EPA administrator who will work for commonsense solutions that keep Missouri families safe – and that isn’t Scott Pruitt. I need you to add your voice to mine: Tell the Senate to reject Pruitt for the EPA!
https://www.paypal.me/MediaSPLITDALMACIJA

Claire
Contribute
Sign the petition to reject Scott Pruitt for the EPA!

Thanks,





Ponuda dana: Nacionalna
Ponuda dana: Nacionalna
Infracrveni toplomjer 5 u 1, u sekundi mjeri temperaturu sa čela i uha
Power Bank eksterna baterija u obliku kamena (10400 mAh), za mobitele

 digitalnitoplomjeer

 PowerKamen
     149 knPogledajte više o ponudi...
VRIJEDNOST:
399 kn
POPUST:
63%
UŠTEDA:
250 kn
109 knPogledajte više o ponudi...
VRIJEDNOST:
219 kn
POPUST:
50%
UŠTEDA:
110 kn



Ponuda dana: Nacionalna
Ponuda dana: Nacionalna
Putni organizator u boji po izboru, dostava besplatna 
Iron Express prijenosna podloga za glačanje + GRATIS zaštitna mreža
PutniOrg
     59 knPogledajte više o ponudi...
VRIJEDNOST:
119 kn
POPUST:
50%
UŠTEDA:
60 kn
iron express
     89 knPogledajte više o ponudi...
VRIJEDNOST:
199 kn
POPUST:
55%
UŠTEDA:
110 kn
www.megapopust.hr
info@megapopust.hr





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


OSNOVNE SMJERNICE PROGRAMA SHZ-a ZADARSKE ŽUPANIJE

1. Poticanje industrijske i poljoprivredne proizvodnje u Zadarskoj županiji kroz stvaranje novih vrijednosti.

2. Osnivanje instituta za voćarstvo radi razvoja  voćarske proizvodnje i prenošenje voćarske znanosti u praksu na principima konkurentne i održive poljoprivrede, koji će provoditi brojna agrotehnička i pomološka istraživanja pojedinih voćnih vrsta i sorti te njihovih odnosa prema agroekološkim čimbenicima ovoga područja, a sve u cilju postizanja obilnijih, redovitijih i sigurnijih prinosa, bolje kvalitete plodova, veće produktivnosti rada i jeftinije proizvodnje.

3. Pravna pomoć oštećenima u pretvorbi za obeštećenjem. Pokrenuli smo zajedno s Udrugom „Solidarnost“ Zadar da Fond za privatizaciju, sada CERP, treba platiti otplaćene dionice radnicima poduzeća u pretvorbi, čiji je vlasnik bio Fond i koji je prodavao te dionice jer smatramo da je isti odgovoran što su ta sva poduzeća otišla u stečaj i likvidaciju.

4. Pokretanje naknade štete osnivačima Dalmatinske banke d.d., zajedno s Udrugom „Solidarnost“ Zadar da Dalmatinska banka d.d., sada OTP banka, isplati osnivače Dalmatinske banke d.d. Popis osnivača (dioničara), njih 140 s osnivačkim ulozima nalazi se u registru Trgovačkog suda u Zadru. Isplaćen je samo jedan osnivač, odnosno dioničar „Bagat precizna mehanika“, nitko ostali.

5. Predlaganje Vladi RH da se INI vrati cjelokupni udjel koji u njoj ima MOL tako da se MOL-ov udjel zamjeni za osnivačke dionice Dalmatinske banke, sada OTP banka, a koja osnivačima duguje za naknadu štete oko 2 milijarde eura te gdje bi osnivači postali dioničari INE. 

6. Izgradnja mosta kopno - otok Pašman gdje već postoji idejno rješenje. Dionica na kojoj bi se gradio most je Turanj – uvala Brižine i duga je samo 2,2 kilometra.

7. Rješavanje vodoopskrbe mjesta u Zadarskoj županiji. Samo u gradu Benkovcu od 40 naselja njih 20 nema vodu u 21. stoljeću, a gdje su i druga mjesta Zadarske županije.

8. Uvođenje besplatnog javnog prijevoza za sva mjesta u Zadarskoj županiji - mnoga mjesta nemaju nikakav javni prijevoz.

9. Izgradnja - udvostručenje studentskih domova i domova za starije i nemoćne osobe u mandatu od 4 godine.

10. Opremanje obiteljskih ambulanti da obavljaju i specijalističke preglede.

11. Poboljšavanje turističkih kapaciteta s većim sadržajima i novim destinacijama. Iskoristiti komparativne prednosti naše poljoprivrede i nuditi zdravu i ekološki uzgojenu hranu. "Tihi izvoz" je daleko ekonomičniji – prodaje se na licu mjesta po povoljnim cijenama. Time se uvelike stimuliraju domaći proizvođači hrane koji na taj način imaju direktnu korist od turizma te vlastiti boljitak. Aktualna situacija pokazuje koliko je bitna zdrava i ekološki proizvedena hrana. Turizam može potaknuti brži rast proizvodnje i trgovine, tako da turistička poduzeća nude hrvatske proizvode, pogotovo ako su konkurentni cijenom i kvalitetom, te mogu doprinijeti autentičnosti turističke ponude.

Zadar, 3. veljače 2017. godine




Trump imenovao katolike da mu vode vojsku i nacionalnu sigurnost

Kada je riječ o vjerskoj pripadnosti, s izborom Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a uočen je jedan novi trend: većina visoko pozicioniranih dužnosnika imenovanih u strukture obrane i nacionalne sigurnosti su katolici.
To uključuje ne samo generala Jamesa Mattisa, koji je položio prisegu za ministra obrane krajem siječnja, nego i novog tajnika Ministarstva domovinske sigurnosti, generala Johna Kellya. Trend se nastavlja s imenovanjem Trumpovog osobnog savjetnika za nacionalnu sigurnost, Michaelom Flynnom, koji je također odrastao u irsko-katoličko obitelj.
Ostali visoki dužnosnici u Trumpovoj administraciju su također prakticirajući vjernici, dakako katolici, a tu su vojni tajnik, Vincent Viola, te general Josip Dunford, koji će preuzeti ulogu predsjednika Združnog stožera.
Da toliko katolika završi na vrhu vojnih položaja nije nužno dio neke posebne strategije (niti u politici nužno mora nešto značiti- potrebno je samo pogledati naš politički vrh, op. prev.), ali prema vojnim povjesničarima, ovo je ipak značajan pomak u odnosu na povijest SAD-a.
Uloga vjere i karaktera u oblikovanju vojnih lidera se najbolje reflektira u osobi generala Mattisa. Njegova izuzetna načitanost u kombinaciji s njegovim samačkim životom u čistoći, donijela mu je nadimak “ratnika redovnika”.
Jim Formato, glasnogovornik Nacionalne organizacije katoličkih veterana rata rekao je kako je imenovanje istaknutih katoličkih generala poput Mattisa, trijumf Katoličke Crkve.
Postavljanje velikog broja katolika na visoke vojne ili srodne položaje u novoj administraciji postavlja pitanje: U kojoj mjeri njihova vjera može utjecati na političke odluke i savjete koje daju predsjedniku Trumpu? Neki su se već sukobili s Trumpom oko pitanja koja nisu u skladu s crkvenim učenjem. Prije svega oko pitanja mučenja- tako je Mattis izrazio uvjerenje kako mučenje nema smisla, a Kelly da treba zadržati zakon kojim se zabranjuje ‘waterboarding’ (vrsta mučenja).
Mattis je jednom čak istaknuo koliko vrednuje savjete Crkve – iako se u ovom slučaju radilo o kontekstu odluke donesene na bojnom polju.

Nema komentara:

Objavi komentar