četvrtak, 13. travnja 2017.

HRVATSKA RADIO EMISIJA KROS KROATISCHE RADIOSENDUNG KROS KARLSRUHE


HRVATSKA RADIO EMISIJA KROS
KROATISCHE RADIOSENDUNG KROS
KARLSRUHE
KROS-Novosti  br. 81 – 04/2017.                                                           
Karlsruhe, 8. travnja 2017.

Seit 1999
Kroatische Radiosendung KROS in kroatischer und deutscher Sprache bei Querfunk - Freies Radio Karlsruhe, FM 104,8 MHz


Poštovane dame i gospodo,
dragi prijatelji radio emisije KROS,

dostavljamo Vam novi broj Kros-Novosti.Posebno Vam skrećemo pozornost na prijave za IV. Hrvatske svjetske igre (rok za prijave produžen do 30.04.) i inicijativu „Vratimo život Glasu Hrvatske“.
Pored podrške pojedinaca i udruga inicijativi „Vratimo život Glasu Hrvatske“, svoje službene dopise ravnatelju HRT-e uputili su Ured predsjednice Republike Hrvatske i Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora.U privitku Vam dostavljamo otvoreno pismo Hrvatskog svjetskog sabora i pozivnicu za premijeru filma u Zagrebu.Molimo Vas da ove informacije proslijedite prijateljima ili ih razmjenite putem društvenih mreža. Pozivamo Vas da nam dostavite kompletne i pripremljene informacije za objavljivanje o Vašim aktivnostima kako bi mogli pravovremeno upoznati naše korisnike. (Za ispravnost termina i navoda u priopćenjima odgovornost snose organizatori i udruge.) U prilogu Vam dostavljamo dokumenta slabije kvalitete radi veličine i lakšeg slanja putem e-maila.
Na našoj internet stranici možete otvoriti originalne dokumente bolje kvalitete. Aktualne informacije možete pročitati na našoj internet stranici www.kros.de ili facebook stranica   www.facebook.com/Radiosendung-Kros-114168018918762


*********************************************************************
NOVO U KARLSRUHEU

Hrvatska knjižnica u IBZ-u
Knjige hrvatskih autora na hrvatskom i njemačkom jeziku.

U prostorijama Matice hrvatske otvorena je Hrvatska knjižnica s preko 500 naslova, dječje knjige, romani, poezija, monigrafije, časopisi, CD, DVD.
Knjižnica je otvorena svakog petka od 18-19 sati ili po dogovoru na mobitel 0171 7139504 ili

Postanite član Hrvatske knjižnice ili Hrvatske kulturne udruge Matica hrvatska i svojim aktivnostima doprinesite promidžbi Hrvatske i očuvanju hrvatskog indentiteta u gradu Karlsruheu.

Uskoro mogućnost iznajmljivanja knjiga putem interneta!

Vaša Matica hrvatska
**********************************************************************
_______________________________________________________________________
IV. Hrvatske svjetske igre od 18. do 23. srpnja 2017. u Zagrebu
_______________________________________________________________________

Krajnji rok za prijavu natjecatelja po priopćenju Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke produžen je do 30.04.2017. godine.
 Vlada Republike Hrvatske financira sve troškove Igara, da su one za sve sudionice i sudionike, od hotela do prehrane, besplatne.
http://hsi-cwg.com/ Hrvatske svjetske igre su amatersko športsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta,predstavljajući državu u kojoj žive. Projekt neslužbeno nosi ime „Crolimpijada“ i može se opisati kao „Olimpijske igre s hrvatskim predznakom“. Cilj Igara je kroz sportska i kulturna druženja povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta, povratak u domovinu i buduća gospodarska ulaganja u RH. Igre su do sada održane tri puta (2006. i 2010. godine u Zadru i 2014. u Zagrebu) Svaki put su okupile oko 2000 sudionika (od toga 750 sportaša).Organizator Igara je Hrvatski svjetski kongres (HSK) – krovna udruga hrvatskih iseljenika diljem svijeta, koja kao međunarodna, neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija povezuje Hrvate i Hrvatice, hrvatske udruge i ustanove izvan Domovine i tako stvara bolje uvjete za interese hrvatske domovine i hrvatskog izvandomovinstva.

JAVNI APEL NA:

HRVATSKI SVJETSKI KONGRES
DRŽAVNI URED RH ZA HRVATE IZVAN RH
HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
HRVATSKA DIPLOMATSKA PREDSTAVNIŠTVA PO SVIJETU
HRVATSKE KAT. MISIJE I ŽUPE PO SVIJETU
HRVATSKE UDRUGE I USTANOVE U HRV. IZVANDOMOVINSTVU
SAVJET VLADE RH ZA HRVATE IZVAN RH

Poštovani i dragi prijatelji!

Kao što svi znamo pred nama su IV. Hrvatske svjetske igre od 18. do 23. srpnja 2017. u Zagrebu Novost je da ovaj put Vlada RH financira sve troškove Igara, da su one za sve sudionice i sudionike, o hotela do prehrane, besplatne. Malo se, dakle, možemo vaditi na činjenicu, da nemamo sredstava za njih! Ovim putom sve dužnosnike i članove ovih navedenih časnih ustanova i udruga diljem svijeta ponovno molimo, da osobno i preko mehanizama svoje institucije ili udruge još jednom na svoj najbolji način potaknu Hrvatice i Hrvate diljem svijeta, posebice mladež, da ne propuste ovu priliku općehrvatskog druženja i povezivanja cjelokupnog hrvatskog korpusa, domovine (RH i BiH) i izvandomovinstva.Ne treba zaboraviti, da su Hrvatske svjetske igre mnogo više od sportskog susreta, i da nas sve više u domovini i u izvandomovinstvu, na čelu s vladom RH to prepoznaje!Broj sudionika na Igrama također će pokazati, koliko ove sve gore navedene hrvatske institucije i udruge imaju stvarnog utjecaja na naše sunarodnjake u svojim sredinama, ali i koliko naši ljudi izvan domovine imaju osjećaja i potrebe za raznolikim načinima izgrađivanja hrvatskog zajedništva.    

Uz sve lijepo i dobro, do viđenja u srpnju u Zagrebu, 


Šimun Šito Ćorić,
glasnogovornik HSK

_______________________________________________________________________
Inicijativa - Vratimo život „Glasu Hrvatske“
_______________________________________________________________________

Pored podrške pojedinaca i udruga svoje službene dopise ravnatelju HRT-e uputili su Ured predsjednice Republike Hrvatske i Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora.

Po
štovane dame i gospodo,
dragi prijatelji,

jedna od najvećih nepravdi koja su nanesene Hrvatima izvan Domovine je svakako onemogućavanje slušanja Hrvatskog radija putem radio prijemnika. Od početka 2014. godine ukinuto je emitiranje Hrvatskog radija putem srednjeg vala. Bez obzira na sva suvremena tehnička postignuća mnogi su ostali uskraćeni za dostupnu informaciju iz Domovine na svakom mjestu i skoro u svako vrijema. Mnogi Hrvati, a posebno starije generacije nikako nemogu da se pomire s činjenicom da nemogu slušati Hrvatski radio prije odlaska na zasluženi počinak niti prilikom vožnje auta.
 Zbog ove nepravde prema Hrvatima u inozemstvu i povrede ustavnih i međunarodnih prava pozivamo Vas da se pridružite inicijativi Hrvatske radio emisije KROS iz Karlsruhea i proslijedite kratki dopis kao pojedinci, udruge ili institucije putem e-maila na adrese najodgovornijih osoba u Republici Hrvatskoj,  Predsjednika Hrvatskog sabora, Predsjednice Republike Hrvatske i Predsjednika Vlade Republike Hrvatske ili na bilo koju drugu adresu političkih stranaka ili institucija. Jedna kratka poruka može polučiti uspjeh ove inicijative. Odluka o ukidanju analognog signala je više političke nego tehničke prirode. Dostupnost signala Hrvatskog radija u inozemstvu je samo putem satelita i interneta, a u Hrvatskoj i putem FM (UKV) signal. Jedan primjer kratke poruke: „Molimo Vas da svojim položajem i časnom dužnošću doprinesete ostvarivanje ustavnih prava državljanima Republike Hrvatske i omogućite ustavno pravo Hrvatima na informiranje kroz slušanje Hrvatskog radija putem analognog signala.
Unaprijed se zahvaljujemo.“


Samo s zajedničkom akcijom i velikim pritiskom na odgovorne osobe možemo ostvariti pravo na dostupnu informaciju i potaknuti hrvatske političare da bar malo imaju poštovanja prema Hrvatima izvan granica Republike Hrvatske. Molimo Vas da kopiju e-maila pošaljete na našu e-mail adresu kako bi imali pregled svih e-maila koji su poslani na sve adrese kako bi ih mogli poslati nadležnim institucijama. Radujemo se Vašem sudjelovanju u podršci ove inicijative na dobrobit svih hrvatskih državljana diljem svijeta.

_______________________________________________________________________

01.04.2017., od 06:00-07:00 sati         ponavljanje 423. Hrvatske radio emisije KROS

_______________________________________________________________________

Redovito ponavljanje emisije koja je bila na programu prošle nedjelje.


_______________________________________________________________________

07.04.2017., od 19:00 sati        Redoviti susreti u Matici hrvatskoj

_______________________________________________________________________

Druženje u prostorijama Matice hrvatske s članovima i prijateljima svakog prvog petka u mjesecu od 19:00 sati.
Video pregled aktualnih informacija i zanimljivosti iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Hrvatska kulturna udruga Matica hrvatska e.V. u
Internationale Begegnungszentrum (ibz), 3. kat
Kaiserallee 12d, 76133 Karlsruhe


_______________________________________________________________________

09.04.2017., od 17:00-18:00 sati               424. Hrvatska radio emisija KROS

_______________________________________________________________________

pred Vama je nova radio emisija KROS koju možete  slušati uživo putem interneta  u bilo kojem dijelu svijeta 
na adresi www.querfunk.de   ili  www.kros.de


U suradnji s Hrvatskim radiom Frankfurt našu emisiju možete slušati i putem satelita:
Satelit Eutelsat W2 16 E
Naziv Radija Hr Frankfurt
Platforma Hrvatskog Telekoma Max Tv
Frekvencija 11595 Mhz
Polarizacija Horizontalna H
Simbolrate 30000
Modulacija DVB S2 8PSK
Fre to Air

Zahvaljujući susretljivosti Hrvatskog katoličkog radija u našim emisijama imamo lijepe priloge za djecu.
Hrvatski katolički radio možete slušati uživo na adresi www.hkr.hr   


_______________________________________________________________________

15.04.2017., od 06:00-07:00 sati         ponavljanje 424. Hrvatske radio emisije KROS

_______________________________________________________________________

Redovito ponavljanje emisije koja je bila na programu prošle nedjelje.


_______________________________________________________________________

23.04.2017., od 17:00-18:00 sati               425. Hrvatska radio emisija KROS

_______________________________________________________________________

pred Vama je nova radio emisija KROS koju možete  slušati uživo putem interneta  u bilo kojem dijelu svijeta 
na adresi www.querfunk.de   ili  www.kros.de


U suradnji s Hrvatskim radiom Frankfurt našu emisiju možete slušati i putem satelita:
Satelit Eutelsat W2 16 E
Naziv Radija Hr Frankfurt
Platforma Hrvatskog Telekoma Max Tv
Frekvencija 11595 Mhz
Polarizacija Horizontalna H
Simbolrate 30000
Modulacija DVB S2 8PSK
Fre to Air

Zahvaljujući susretljivosti Hrvatskog katoličkog radija u našim emisijama imamo lijepe priloge za djecu.
Hrvatski katolički radio možete slušati uživo na adresi www.hkr.hr   

_______________________________________________________________________
24. do 28.04.2017.,       Tjedan 13. dobrovoljnog darivanja krvi u Karlsruheu
„Tvoj najveći dar čovjeku“
_______________________________________________________________________

pozivamo Vas i Vaše prijatelje na 13. dobrovoljno darivanje krvi Hrvata i njihovih prijatelja u gradu Karlsruheu. Darovati krv je moguće kroz cijeli tjedan od ponedjeljka, 24.04. do petka, 28.04.2017. prema priloženom rasporedu. Novi darovatelji krvi moraju doći najkasnije 30 minuta prije kraja predviđenog termina. Sve zdrave osobe u starosnoj dobi od 18 do 65 godina uz predoćenje osobnog dokumenta mogu darovati krv. Ništa na svijetu nemože povezati ljude kao darovana krv. Darovana krv nema klasnu razliku, nacionalnost niti religiju ona je jedinstvena, nezamjenjiva i prijeko potrebna svakom čovjeku. Ova jedinstvena akcija darivanja krvi  i ove godine održava se pod motom "TVOJ najveći dar čovjeku". Pored toga što darivatelji daruju krv, sa svojom akcijom i prilogom podržavaju i pomažu humanitarne akcije za djecu u Hrvatskoj, Njemačkoj i Bosni i Hercegovini. U organizaciji Radio emisije KROS i Hrvatske kulturne udruge Matica hrvatska e.V.



Spendezeiten:

Spender
Montag
Dienstag
Mittwoch
Donnerstag
Freitag
Dauerspender
9.00 - 11.00
15.00 - 18.00
15.00 - 19.00
15.00 - 18.00
09.00 - 13.00
Neuspender
09.00 - 10.30
15.00 - 17.30
15.00 - 18.30
15.00 - 17.30
09.00 - 12.30

Sie erreichen das Städtische Klinikum Karlsruhe mit den Straßenbahnlinien S1, S11 und 2. Während der Spendezeiten stehen für unsere Blutspender kostenlose Parkplätze zur Verfügung. Bitte wenden Sie sich an die Pforte am Eingang Kußmaulstraße.


_______________________________________________________________________

29.04.2017., od 06:00-07:00 sati         ponavljanje 425. Hrvatske radio emisije KROS

_______________________________________________________________________

Redovito ponavljanje emisije koja je bila na programu prošle nedjelje.

_______________________________________________________________________
30.04.2017., od 10:30 sati Nedjeljni doručak Matice hrvatske, Karlsruhe
_______________________________________________________________________

Doručak s kulturnim aktivnostima /
Das SontagsKulturFrühstück
Internationale Begegnungszentrum (ibz), 3. OG
Kaiserallee 12d, 76133 Karlsruhe

Rado pozivamo Vas i Vaše prijatelje da s nama provedete lijepe trenutke uz raznovrsni doručak s bifea.

Glagoljica, staro hrvatsko pismo, 7. Dan glagoljice

Saznajte više o primjeni glagoljice i naučite pisati glagoljicu u maloj praktičnoj radionici za djecu i odrasle.

Radi blagovremene pripreme molimo Vas da se prijavite do 27.04.2017.

Vaša Matica hrvatska

_______________________________________________________________________

05.05.2017., od 18:00 sati        iznajmljivanje knjiga u Hrvatskoj knjižnici

                     od 19:00 sati        Redoviti susreti u Matici hrvatskoj

_______________________________________________________________________

Druženje u prostorijama Matice hrvatske s članovima i prijateljima udruge svakog prvog petka u mjesecu od 19:00 sati.
Video pregled aktualnih informacija i zanimljivosti iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Dođite i upoznajte se s radom i aktivnostima udruge.

Hrvatska kulturna udruga Matica hrvatska e.V. u
Internationale Begegnungszentrum (ibz), 3. kat
Kaiserallee 12d, 76133 Karlsruhe

Knjižnica je otvorena svakog petka od 18-19 sati ili po dogovoru na mobitel 0171 7139504 ili


_______________________________________________________________________

06.05.2017., 18 sati, Zagreb, premijera filma „Sve za Boga i Hrvatsku“

_______________________________________________________________________

Cast nam je pozvati Vas na svecanu premijeru dugometraznoga dokumentarnog filma

SVE ZA BOGA I HRVATSKU
(Prica o Vinku Vici Ostojicu)
redatelja Jakova Sedlara

koja ce se odrzati u kinu Cinestar Branimir centar, u subotu, 6. svibnja 2017. u 18 sati Svecanoj premijeri nazocit ce i glavni junak ovoga filma Vinko Ostojic
Veselimo se Vasemu dolasku!
Hrvatska film

_______________________________________________________________________
06.05.2017., Izbor za Miss dijaspore za Miss Supranational Hrvatske
Prijave za izbor Miss su do 01.05.2017.
_______________________________________________________________________
Poštovane Hrvati i Hrvatice !!
Zajednica Hrvata u Austriji po prvi puta ima čast sudjelovati u organizaciji za izbor Miss Supranational of World kao partner direkcije Miss Supranational Hrvatska. U sklopu natjecanja Miss Supranational Hrvatska u Beču će se početkom svibnja održati izbor za Miss Hrvatske dijaspore u sklopu natjecanja za Miss Supranational Hrvatska, a četiri najljepše djevojke koje ponesu laskavu titulu Miss dijaspore dobit će pravo natjecanja i u finalnom iz...boru za Miss Supranational Hrvatske. Pobjednica Miss Suprnational Hrvatske će se plasirati na prestižno natjecanje Miss Supranational of World 2017. Pravo sudjelovanja na izboru za Miss dijaspore za Miss Supranational Hrvatska imaju sve djevojke iz hrvatske dijaspore, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Uvjeti prijave su dokaz o hrvatskom podrijetlu, te starosna dob od 18 do 24 godine.Prijave za izbor miss su do 01.05.2017. Izbor za Miss dijaspore za Miss Supranational Hrvatske održat će se u subotu 06.05.2017. u Beču, u caffe „Providenca“.Ovim putem pozivaju se sve djevojke zainteresirane za sudjelovanje na natjecanju da svoje prijave dostave na e-mail: miroslav.piplica@chello.at , a sve informacije oko prijave i samog natjecanja mogu se dobiti i na broj telefona +43 660 65 63 287
Miroslav Piplica

_______________________________________________________________________

12.05-14.05.2017., putovanje u Bleiburg

_______________________________________________________________________
BLEIBURG 2017
13. svibnja 2017.
Pod obnovljenim pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora, a u organizaciji Počasnoga bleiburškoga voda i suorganizaciji za liturgijski dio Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, ovogodišnja središnja komemoracija u povodu 72. obljetnice Bleiburške tragedije održat će se u subotu, 13. svibnja na Bleiburškom polju u Austriji. Na komemoraciju dolazi veliki broj Hrvata sa svih strana svijeta. Posebno raduje dolazak velikog broja mladeži.Komemoracija započinje u 11.00 sati molitvom odrješenja na groblju Unter-Loibach od kuda će u 11.15 krenuti procesija prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju. Središnje misno slavlje s početkom u 12.00 sati. Komemoracija se nastavlja obraćanjem visokih uzvanika, predstavnika pokrovitelja i organizatora te polaganjem vijenaca kod spomenika Žrtvama Bleiburga i križnih putova.Organizator putovanja komfornim turističkim autobusom za Bleiburg od 12.05.-14.05.2017. je prijevoznik Lubina Busfahrten Stuttgart. Hodočasnički odbora za Bruchsal, Pforzheim, Karlsruhe i Ludwigsburga organizira prijave i uplate za putovanje.
Program
petak, 12.05.2017. Polazak autobusa
20:00 sat iz Bruchsal - Bahnhofplatz
20:30 sat iz Karlsruhea - iza Hauptbahnhof/Schwarzwaldstr.
21:10 sat Pforzheim - Raststätte Pforzheim Nord
22:00 sat Ludwigsburg - Busbahnhof/Bahnhofstr.
subota, 13.05.2017. Bleiburg
oko 06:30 sati dolazak u Bleiburg
11:00 sati Molitva kod hrvatskog groba/Unter-Loibach
12:00 sati Komemoracija na Bleiburškom polju
oko 16:00 sati povratak za Ludwigsburg/PF/KA/Bruchsal
nedjelja, 14.05.2017. dolazak u ranim jutarnjim satima
PRIJAVE I INFORMACIJE
Bruchsal
Ante Tomasović: 0176/96712525
Bruchsal, Pforzheim, Frankfurt
Nediljko Đani Bodrožić: 0176/78411586
Karlsruhe
Vlado Bulić: 0721/858941, 0171/7139504
Ludwigsburg
Zdenka Pločkinjić: 07141/32199, 0152/29370223
Vaš Hodočasnički odbor
Detaljne informacije i prospekt u narednim KROS-Novostima.

_______________________________________________________________________

14.05.2017., od 17:00-18:00 sati               426. Hrvatska radio emisija KROS

_______________________________________________________________________

pred Vama je nova radio emisija KROS koju možete  slušati uživo putem interneta  u bilo kojem dijelu svijeta 
na adresi www.querfunk.de   ili  www.kros.de


U suradnji s Hrvatskim radiom Frankfurt našu emisiju možete slušati i putem satelita:
Satelit Eutelsat W2 16 E
Naziv Radija Hr Frankfurt
Platforma Hrvatskog Telekoma Max Tv
Frekvencija 11595 Mhz
Polarizacija Horizontalna H
Simbolrate 30000
Modulacija DVB S2 8PSK
Fre to Air

Zahvaljujući susretljivosti Hrvatskog katoličkog radija u našim emisijama imamo lijepe priloge za djecu.
Hrvatski katolički radio možete slušati uživo na adresi www.hkr.hr   


_______________________________________________________________________

20.05.2017., od 06:00-07:00 sati         ponavljanje 426. Hrvatske radio emisije KROS

_______________________________________________________________________

Redovito ponavljanje emisije koja je bila na programu prošle nedjelje.

_______________________________________________________________________

28.05.2017., od 17:00-18:00 sati               427. Hrvatska radio emisija KROS

_______________________________________________________________________

pred Vama je nova radio emisija KROS koju možete  slušati uživo putem interneta  u bilo kojem dijelu svijeta 
na adresi www.querfunk.de   ili  www.kros.de


U suradnji s Hrvatskim radiom Frankfurt našu emisiju možete slušati i putem satelita:
Satelit Eutelsat W2 16 E
Naziv Radija Hr Frankfurt
Platforma Hrvatskog Telekoma Max Tv
Frekvencija 11595 Mhz
Polarizacija Horizontalna H
Simbolrate 30000
Modulacija DVB S2 8PSK
Fre to Air

Zahvaljujući susretljivosti Hrvatskog katoličkog radija u našim emisijama imamo lijepe priloge za djecu.
Hrvatski katolički radio možete slušati uživo na adresi www.hkr.hr   


_______________________________________________________________________

03.06.2017., od 06:00-07:00 sati         ponavljanje 427. Hrvatske radio emisije KROS

_______________________________________________________________________

Redovito ponavljanje emisije koja je bila na programu prošle nedjelje.





_______________________________________________________________________
HRVATSKA NASTAVA U KARLSRUHEU I OKOLICI
_______________________________________________________________________

Nastava se održava u poslijepodnevnim satima. Za točnu satnicu nazovite učiteljicu
Hrvatske nastave u određenom nastavnom mjestu.

Nastavno mjesto Bruchsal
Ivana Spasojević, Telefon: 0725 13929512,  Mobitel: 0176 98345828, E-Mail:    ivanaspasojevic_de@yahoo.com

PON
koordinatorski poslovi
koordinacija Mannheim
UTO
Johann-Peter-Hebel-Schule
Wilderichstr. 14, 76646 Bruchsal
SRI
Michael-Ende-Schule
Schönbornallee, 76669 Bad Schönborn
ČET
koordinatorski poslovi
- Centar hrvatske nastave u BW
Mercedesstr.3, 70372 Bad Cannstatt
PET
Johann-Peter-Hebel-Schule
Wilderichstr. 14, 76646 Bruchsal

Nastavno mjesto Karlsruhe
Tihana Šarec, dipl. učitelj, Mobil 0176 72616803, E-Mail: sarectihana@gmail.com

PON
Bolandenschule GHS mit WRS
Schulstr. 1-5, 68748 Waghäusel/Wiesental
UTO
Nebeniusschule
Nebeniusstr. 22, 76137 Karlsruhe
SRI
Nebeniusschule
Nebeniusstr. 22, 76137 Karlsruhe
ČET
Nebeniusschule
Nebeniusstr. 22, 76137 Karlsruhe
PET
Grundschule Langensteinbach
Wickingerstr. 9/1, 76307 Karlsbad

Nastavno mjesto Gaggenau, Rastatt, Baden-Baden
Silvija Pokladek, dipl. učitelj, Tel.: 0722 56960375, Mobil 0157 70503038, E-Mail: silvija.duran82@gmail.com

PON
Hebelschule
Körnerstr. 44, 76571 Gaggenau
UTO
Hebelschule
Körnerstr. 44, 76571 Gaggenau
SRI
Hebelschule
Körnerstr. 44, 76571 Gaggenau
ČET
Hansjakob-Schule
Engelstr. 4, 76437 Rastatt
PET
Vincenti-Grundschule
Vincentistr. 2, 76530 Baden-Baden

Dragana Panić

Tel.:  0723 14439331, Mobil:  0173 6416732,  E-Mail:    dragana1507@gmail.com

PON
Schlossbergschule
Friedrichstr. 1, 71665 Vaihingen an der Enz
UTO
Wilhelmschule
Bismarckstr. 30, 75323 Bad Wildbad
SRI
Schillerschule Grundschule
Wilhelmstraße 30,74379 Ingersheim 
ČET
Realschule im Aurain
Im Aurain 3, 74321 Bietigheim-Bissingen
PET
Südstadtschule
Hauffstr. 24, 75175 Pforzheim

Kristina Pešo

Telefon: 0761 38450230Mobitel: 0157 37904896E-pošta: kristinapeso@yahoo.de
Ponedjeljak: Schillerschule Rheinfelden, Karl-Fürstenberg-Str. 37, 79618 RheinfeldenUtorak: Lortzingschule / Sprachheilschule, Lortzingstr. 1, 79106 FreiburgSrijeda: Lortzingschule, Lortzingstr. 1, 79106 FreiburgČetvrtak: Lortzingschule, Lortzingstr. 1, 79106 FreiburgPetak: Lortzingschule / Sprachheilschule, Lortzingstr. 1, 79106 Freiburg

Martina Ilić

Telefon: 0621 43720272Mobitel: 0157 85765697E-pošta: martina8ilic@gmail.com
Ponedjeljak: Hartmann-Baumann-Schule, Schubertstr. 17, 68766 HockenheimUtorak: Erich Kästner Schule, Grenadierstr. 11, 68167 MannheimSrijeda: International Gesamtschule, Baden-Badenerstr. 14, HeidelbergČetvrtak: Marie Curie Realschule, Diesterwegstr. 1, 68167 MannheimPetak: Erich Kästner Schule, Grenadierstr. 11, 68167 Mannheim

Sanja Koren

Mobitel: 0157 32031148E-pošta: koren.sanja@gmail.com
Ponedjeljak: Otto-Hahn-Gymnasium, Burgstr. 20, 72202 NagoldUtorak: Burgschule Haiterbach, Hohenrainstr. 37-43, 72212 HaiterbachSrijeda: Otto-Hahn-Gymnasium, Burgstr. 20, 72202 NagoldČetvrtak: Burgschule Haiterbach, Hohenrainstr. 37-43, 72212 HaiterbachPetak: Otto-Hahn-Gymnasium, Burgstr. 20, 72202 Nagold
KOORDINACIJA MANNHEIM
Više informacija na internet stranici.


_______________________________________________________________________

Održavanje sv. misa u Hrvatskoj katoličkoj misiji „Srednji Baden“ Karlsruhe

_______________________________________________________________________
Sv. mise u Hrvatskim katoličkim zajednicama Baden-Baden, Karlsruhe, Bruchsal, Gaggenau,
Pforzheim, Ettlingen, Rastatt, Bretten, Kehl, Offenburg, Waghäusel-Kirlach, Eppingen

mjesto
crkva
ulica
vrijeme
Subotom



Baden-Baden
Hl. Grabkirche
Römerplatz 9
18:00 sati
Nedjeljom



Karlsruhe
St. Michael
Gebhardstr. 44a
09:00 sati
Bruchsal
St. Paul
Hagelkreuz 17
11:45 sati
Gaggenau
St. Josef
Hauptstr. 53
11:45 sati
Pforzheim
St. Antonius
Maximilianstr. 95
16:00 sati
Ettlingen
Augustinusheim

10:00 sati
Rastatt
Herz Jesu-Caritas
Carl-Friedrich-Str. 10
10:00 sati
Bretten
St. Stephan
Hans-Thoma-Str. 28
09:30 sati
Svake druge nedjelje



Kehl
St. Johannes Nepomuk
Gustav-Weis-Str. 2
11:00 sati
Offenburg
St. Fidelis
Straßburgerstr. 39
09:30 sati
Waghäusel-Kirrlach
Alfred-Delp-Haus
Bernhardusstr. 17
18:30 sati
Jednom mjesečno



Eppingen
Unsere Liebe Frau
Kirchgasse 8
12:15 sati

 




Misijski ured
Kroatische Katholische Mission Mittelbaden
Marienstr. 80
76137 Karlsruhe


_______________________________________________________________________
PREPORUČAMO

NOVO!
Hrvatski radio Frankfurt - Croradio.eu
Od 24.10.2015 možete slušati Hrvatski radio Frankfurt i putem satelita
Naziv Radija Hrvatski radio Frankfurt - Croradio.eu
Satelit Eutelsat W2 16 E
Platforma Hrvatskog Telekoma Max Tv
Frekvencija 11595 Mhz
Polarizacija Horizontalna H
Simbolrate 30000
Modulacija 8PSK DVB-S2
Fre to Air
http://www.croatia.ch  Hrvatski portal u Švicarskoj
http://www.hic.hr  / Hvatski informativni centar
http://www.hia.com.hr / Hrvatski iseljenički adresar
http://www.matis.hr   Hrvatska matica iseljenika
http://www.crodnevnik.de / hrvatski news portal

Lijep pozdrav Vaš Online-Team!

Impressum
KROS-Novosti su besplatni servis / Dieser Newsletter ist ein kostenloser Service der

Radiosendung KROS
c/o Querfunk-Freies Radio Karlsruhe
Steinstr. 23, D - 76133 Karlsruhe
Studio Tel.: +49 (0)721/385030
Privat: Fon +49 (0)721/8302781,  Fax +49 (0)721/8302817,  Mobil +49 (0)171/7139504
Internet: www.kros.de   E-Mail: kros@decro.de

Hrvatska radio emisija KROS na hrvatskom i njemačkom jeziku
kod  radio postaje Querfunk - Freies Radio Karlsruhe, FM 104,8 MHz.
Slušajte nas četri puta mjesećno, svake druge i četvrte nedjelje u mjesecu od 17 do 18 sati
i naredne subote od 6 do 7 sati kada istu emisiju ponavljamo.

KROS Kroatische Radiosendung in kroatischer und deutscher Sprache
 bei Querfunk - Freies Radio Karlsruhe, FM 104,8 MHz.
Hören Sie uns jeder zweite und vierte Sonntag im Monat ab 17:00 bis 18:00 Uhr.
Wiederholung am kommenden Samstag ab  6:00 bis 7:00 Uhr.

Poštovane dame i gospodo,
sa KROS-novostima želimo Vama približiti radio emisiju KROS, te Vas upoznati s aktivnostima Hrvata u Karlsruheu i ostali mjestima. Ukoliko želite da Vaše aktivnosti i informacije uvrstimo u "KROS-Novosti" pošaljite nam iste putem e-maila i rado ćemo ih objaviti. Zahvaljujemo se na razumjevanju da iz sigurnosnih razloga i točnog informiranja u KROS-Novostima možemo objaviti samo informacije koje nam dostavite i potvrdite putem e-maila ili faksa.
Vašu e-mail adresu smo uvrstili iz naše baze podataka ili smo je dobili od Vaših prijatelja. Ako ne želite primati "KROS-Novosti" pošaljite nam samo jedan e-mailkros@decro.de s naznakom "odjava kros-novosti" i KROS-novosti nećemo Vam više dostavljati.
Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem razumjevanju i podršci, 
pozivamo Vas na suradnju i iskreno se radujemo Vašim prijedlozima, komentarima i primjedbama.
Ispričavamo se ukoliko je došlo do pogreške u pisanju, a za prenešene informacije drugih organizatora ne snosimo odgovornost.

S osobitim poštovanjem
Vlado Bulić, urednik radio emisije KROS





Broj priloga: 5
2017-03-14-Inicijativa Glas Hrvatske-udrugama, institucijama, misijama.jpg
325K Prikaži Skeniraj i preuzmi
2017-04-24_28- 13 Blutspende-Plakat-A4+-D.jpg
373K Prikaži Skeniraj i preuzmi
Sve za boga i Hrvatsku1-1.jpg
301K Prikaži Skeniraj i preuzmi
Sve za boga i Hrvatsku2-2.jpg
165K Prikaži Skeniraj i preuzmi
Otvoreno pismo  29.3.2017.pdf
102K Prikaži kao HTML Skeniraj i preuzmi

Nema komentara:

Objavi komentar