utorak, 12. rujna 2017.

POZIV ZA SPAS EKOLOŠKI ČISTE HRVATSKE - A CALL FOR SAVING ECOLOGICALLY CLEAN CROATIA AGAINST THE REPUBLIC OF CROATIAN AND CROATIAN NATION A SPECIAL WAR IS WAGED!

PROVODI SE SPECIJALNI RAT ZA UNIŠTENJE KRVLJU OBRANJENE I ŽRTVAMA OSTVARENE REPUBLIKE HRVATSKE!! 

Molimo iseljene Hrvatice i Hrvate, Hrvatske župe u iseljeništvu, da nam prema svojim mogućnostima osigurate i na žiro račun udruge uplatite potrebna novčana sredstva za organizaciju i provedbu prosvjednog skupa „Za pitku vodu“ na Splitskoj rivi na dan 12. svibnja 2017. godine.

Žiro račun udruge boćara „Branitelj“ Split.

Splitska banka IBAN: HR97 23300031100427164 SOGEHR22
ili PayPal: ubbranitelj@gmail.com

Voditelj za donacije: Gosp. Stjepan Tokić,  Split, Gsm: 00385 99 831 7370                                                             E-mail: tokic.stjepan719@gmail.com

We are forced to beg all Croats abroad, Croatian parishes and all citizens of the Croatian stock for financial help, according to their abilities, to donate to this bank account for the organization and implementation of the protest rally "For drinking water" at Split on 12 May 2017.

Bank account Udruge boćara „Branitelj“ Split.

Splitska banka IBAN: HR97 23300031100427164 SOGEHR22

Person for conatct:
Donor manager: mr. Stjepan Tokić, Split, Gsm: 00385 99 831 7370          E-mail:tokic.stjepan719@gmail.com

DETALJE PROČITAJTE U PRILOGU!

YOU CAN READ THE DETAILS IN THE ATTACHMENT!







Udruga boćara „Branitelj“ Split, OIB: 37963671513, Magistrala Solin 56, 21 000 Split, je oformila  Organizacijski odbor domoljuba „Za pitku vodu“, koja tijela organizacijskog odbora su sastavljeni od članova iz više udruga i političkih stranaka u Republici Hrvatskoj, sa svim pravima i obavezama te korištenja pečata i žiro računa udruge.

S-O.O.D./BR: 125-4/07

U Splitu 07. travnja 2017 godine
Z

A HRVATSKE ISELJENIKE I
HRVATSKE ŽUPE U ISELJENIŠTVU

   MOLBA: FINANCIJSKA POMOĆ, traži se

Za projekt: cjelodnevni prosvjedni skup upozorenja „Za pitku vodu“ na dan 12. svibnja 2017. godine, na Splitskoj rivi !
Poštovane Hrvatice i Hrvati u iseljeništvu !
PROTIV REPUBLIKE HRVATSKE I HRVATSKOG NARODA PROVODI SE SPECIJALNI RAT !!

Od Domovinskog rata do danas, dušmani uz pomoć Hrvatskih izdajica pljačkaju i na sve načine uništavaju krvlju obranjenu i žrtvama stvorenu te 888 godina očekivanu Domovinu Hrvatsku. Dobili smo rat ali svakim danom u svakoj perspektivi sve više gubimo u miru, a naša mladost pritisnuta neimaštinom i bez ikakve perspektive masovno iseljava u inozemstvo. Metode dušmana (kako ih drugačije nazvati) da unište Hrvatski narod i Katoličku vjeru su istovjetne kao nakon 1945. godine, samo je primijenjen mudriji način, ne ubijaju nas fizički nego materijalno, demografski, specijalnim ratom dovode naš opstanak u pitanje kao i krvlju natopljenu državu Hrvatsku.

Sada namjeravaju što su podržavale prethodne vlade ali i trenutna vlast u Republici Hrvatskoj, izgraditi plinsku termoelektranu na Peručkom jezeru što bi dokazano po znanstvenicima struke izazvalo:
  • Zagrijavanje Peručkog jezera i Cetinskog sliva
  • Stvorilo bi 280.000 litara otpadnih voda dnevno
  • Stvorilo bi 2.400.000 kg ispušnih plinova po satu
  • Zagadilo bi bazen pitke vode koji se nalazi ispod cijele Dalmacije i Hercegovine

To bi značilo ekološku KATASTROFU za Dalmaciju i Hrvatsku, poznate su činjenice da  od Istre do Dubrovnika pa i cijela Hercegovina prostorno leži na ogromnom bazenu vode po čemu je Hrvatska četvrta po količini pitke vode u Europi, što je naše ZLATO i moralo bi biti zaštićeno Ustavom. Taj bazen pitke vode je u cijelosti povezan sa slivnim vodama, što znači da bi izgradnjom plinske termoelektrane izgubili pitku vodu, zatrovali ljude, životinje, biljke, ostali bez zdrave hrane, uništili turizam kao ključnu granu razvoja Republike Hrvatske. Cijela Dalmacija se napaja iz pritoka navedenog bazena pitke vode. Sada će netko upitati zašto to čine !? Evo zašto, političke veleizdajice i kriminalne interesne skupine prvo namjeravaju oprati milijarde eura na izgradnju dokazanog zagađivača plinske termoelektrane koje se inače svugdje u svijetu zatvaraju jer su nerentabilne i zagađuju okoliš, potom isti žele svima nama po visokim cijenama prodavati NAŠU pitku vodu. Uz to, po provjerenim informacijama iz više izvora, dušmani žele prvo stvoriti „spaljenu zemlju“ u Dalmaciji, iseliti Hrvatski narod, potom za 10,15 ili 30 godina reći da je izgrađena plinska termoelektrana (na čemu su oprali milijarde sumnjivih eura) nerentabilna i da je zatvaraju, ali obzirom je područje na kojemu se ista nalazi sada „njihovo“ vlasništvo, da će nastaviti crpiti pitku vodu i ponovo je NAMA po visokim cijenama prodavati, dok će na već iseljeno područje naseliti „svoje“ ljude. Takav pakleni plan opravdava činjenice zašto se do sada u Republici Hrvatskoj nisu donosili: Zakon o kršu, Zakon o zaštiti pitke vode, Zakon o pravu svakog rođenog na pitku vodu, Zakon koji će štititi cijelu Hrvatsku kao ekološko dobro.



C:\Users\Pehar\Desktop\SPLIT - NE EKOCIDU\0) SLIKE NE EKOCIDU\karta sliv.jpg
Ovo je grafički prikaz vodenih slivova Hrvatske, autor slike je izostavio prikazati da se bazen pitke vode osim ispod cijele Dalmacije nalazi i ispod cijele Hercegovine, nego je povukao samo liniju, vjerojatno zbog usađenog straha Hrvata da ne smijemo ništa komentirati što prelazi „trenutne“ granice Republike Hrvatske. Dok ovdje se radi o zajedničkom interesu da zaštitimo pitku vodu i sve što ide uz to na prostoru gdje živi Hrvatski narod.




..……..
..
Osim toga, nerazumne glave namjeravaju izgraditi regionalni deponij otpada Lećevica, sve to uz potporu trenutne vlade u Republici Hrvatskoj, bez ikakvih znanstvenih i praktičnih rješenja, što bi dokazano izazvalo:

  • Zagađivanje podzemnih rezervoara pitke vode a time rijeka Jadra, Krke, te niza drugih rijeka i pritoka sa čijih izvora se napaja cijela Dalmacija.

  • Što bi izazvalo trovanje stanovništva, turista, biljaka, životinja, uništilo turizam i život Hrvatskog naroda.

  • Sve to se namjerava graditi zastarjelom i zakonski zabranjenom tehnologijom.

Ovo su činjenice, gdje se namjerava otpad sa Splitskog deponija Karepovac uz dodatne troškove samo premjestiti na uzvišenu površinu deponij Lećevica, kako bi se postiglo zagađenje bazena pitke vode, trovanje stanovništva, uništavanje svega živog u Dalmaciji. Dok su u isto vrijeme za sve navedeno dizali glas znanstvenici nitko ih nije čuo, zbog blokade javnih medija čiji su vlasnici produžena ruka iste kriminalne skupine i političkih izdajica. Dolazile su ponude da se problemi sa otpadom riješe po uzoru na Njemačku i Austriju što bi u naravi koštalo 16 (šesnaest) puta jeftinije nego izgradnja deponija Lećevica koje je bez ikakvog rješenja i ekološka bomba, ali takve dobronamjerne su potjerali iz Hrvatske jer se njihova ponuda kosi sa namjerama kriminalnih skupina i političkih veleizdajica. Prilikom izrade programa i studija za deponij Lećevica i namjera izgradnje plinske termoelektrane na Peruči, kršene su odredbe Zakona RH, Pravilnika i odredbe Ustava RH. Stoga su podnesene kaznene prijave na koje se nakuplja prašina po ladicama državnog odvjetništva, tražili smo elaborirane programe (koji bi morali biti javni) za projekte Lećevica i Peruča od županije Splitsko-dalmatinske – nikakva odgovor nismo dobili, što dokazuje kako se nešto opasno skriva.

POGLEDAJTE!

Ustav RH, članak 52. glasi:

More, morska obala i otoci, vode, zračni prostor, rudno blago i druga prirodna bogatstva, ali i zemljište, šume, biljni i životinjski svijet, drugi dijelovi prirode, nekretnine i stvari od osobitog kulturnoga, povijesnoga, gospodarskog i ekološkog značenja, za koje je zakonom određeno da su od interesa za Republiku Hrvatsku, imaju njezinu osobitu zaštitu.

Ustav RH, članak 70. glasi:

Svatko ima pravo na zdrav život. Država osigurava uvjete za zdrav okoliš. Svatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

Nitko ne poštuje ove odredbe Ustava RH, pa niti premijer RH koji javno zagovara da se deponij Lećevića mora izgraditi i da je to uspjeh vlade RH, unatoč činjenici što su prekršene odredbe Zakon RH i odredbe Ustava RH, krivotvorila se dokumentacija, podnesene su kaznene prijave i stvara se ekološka bomba u Dalmaciji.

Osim navedenog, u Republici Hrvatskoj postoji još desetine ekoloških bombi koje se planiraju i provode sa namjerom da se u svakoj perspektivi specijalnim ratom uništi krvlju stečena Domovina Hrvatska, o čemu će na prosvjednom skupu sa dokazima prozboriti najpoznatiji znanstvenici struke.

Stoga:

Organizacijski odbor domoljuba „Za pitku vodu“ uz napore (zbog medijske blokade) te potporu u organizaciji do sada više od 50 (pedeset) udruga proizašlih iz Domovinskog rata, civilnih udruga, ekoloških udruga iz cijele Hrvatske i desetine aktivista, te niza malih političkih stranaka. Organizira okrugli stol znanstvenika o spornim ekološkim pitanjima u Republici Hrvatskoj na dan 11. svibnja 2017. godine, u dvorani nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Nakon toga na odibreni termin 12. svibnja 2017. godine, organizira najveći nacionalni cjelodnevni prosvjedni skup upozorenja na Splitskoj rivi, za pitanja zaštite okoliša i zdravlja ljudi, životinja, očuvanja prirode i pitke vode u Republici Hrvatskoj, prvenstveno sporna pitanja namjere gradnje deponija Lećevica, plinske termoelektrane na Peručkom jezeru, neriješenog odlagališta otpada Karepovac, otpadnih voda grada Splita, te niza ekoloških problema u Republici Hrvatskoj.

Čitava Manifestacija bit će održana pod geslom: SKUP LJUBAVI ZA ZAŠTITU PITKE VODE U DALMACIJI I REPUBLICI HRVATSKOJ, prema prijedlogu znanstvenika prof. dr.sc, Zdeslava Hrepića, i ing. Vinka Grgurevića.

Manifestacija se sastoji od dva dijela:  a) stručno-znanstveni skup - Okrugli stol, koji će se održati 11. svibnja 2017.  b) edukacijsko ekološki programi eko udruga iz cijele Hrvatske s početkom u 10.00 sati do 17.00 sati, glazbeno zabavni program s početkom u 17.00 sati do 18.00 sati, prikazivanje filmova o vrijednostima Domovinskog rata s početkom u 18.00 do 18.30 sati, nastup klape Sveti Juraj i crkvenog zbora s početkom u 18.30 sati do 19.00 sati, prosvjedni skup upozorenja s početkom u 19.00 sati do 20.20 sati, potom glazbeno zabavni program (Thompson, Oliver, Škoro, Džiboni i dr.) s početkom u 20.20 sati do 24.00 sati (detalji programa se još utvrđuju), na Splitskoj rivi, 12. svibnja 2107. godine.

OKRUGLI STOL  je zamišljen da stručnjaci različitih profila iznesu svoje sudove o predloženim projektima Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita: Centar za gospodarenje otpada (CGO) u Općini Lećevica, gradnja plinske elektrane u općini Hrvace, odlagalište otpada Karepovac, otpadne vode grada Splita, te drugi ekološki problemi u Republici Hrvatskoj.

Na Okrugli stol  biti će također pozvani stručnjaci mjerodavni ministri i čelnici institucija i to:

  1. Dr.sc. gospodin Slaven Dobrović , ministar zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske

  1. dipl. iur. gospodin Lovro Kušćević,  ministar graditeljstva i prostornoga uređenja voditelj katedre  za inženjerstvo vode i okoliša

  1. Gospodin Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede  i direktor Fonda za zaštitu

  1. Gospodin Ljubomir Majandžić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti

Cilj o održavanja Okrugloga stola je valorizacija predloženih objekata i davanje alternativnih rješenja u cilju zašite okoliša i održavanja bio raznolikosti.

Svi sudionici imati će osiguran smještaj i hranu.

Zainteresirani sudionici su zamoljeni da napišu kratku promemoriju ključnih misli o procjeni predloženih projekata i alternativnih rješenja, kako bi dobili cjeloviti uvid.

Popis sudionika Okrugloga stola nije zatvoren: prijedlozi za druge stručnjake su dobrodošli.

Zamoljen je prof. dr.sc. Zdeslav Hrepić iz SAD-a, koji se ispričao da nije u mogućnosti doći u tako kratkomu roku u Split, da napiše svoj prilog i da sebe snimi na YouTube za široku digitalnu publiku, s najznačajnijim naglascima, ne dulje od 7  -10 min. Koju video snimku ćemo prikazati i na prosvjednom skupu upozorenja putem video zida.

Do sada poznati i zainteresirani znanstvenici su zamoljeni da pismenom korespondencijom usuglase svoja stajališta o navedenim pitanjima i to su:

  1. Prof.dr.sc. Mladen Smoljanović

  1. Prof.dr.sc. Slaven Dobrović

  1. Prof.dr.sc. Stanko Uršić,

  1. Prof.dr.scOgnjen Bonacci,

  1. Prof.dr.scZdeslav Hrepić,

  1. Mag.physMislav Cvitković

  1. prof.dr.scStjepan Slaven Golubić,

  1. Prof.dr.scIgor Ljubenkov,                                    

  1. Prof.dr.scMladen Garašić.

  1. prof.dr.scBožena Tušar 

  1. Prof.dr.sc. Slavko Kulić
.
  1. Prof.dr.sc. Davor Pavuna

  1. Prof.dr.sc. Lana Ofak

  1. Prof.dr.sc. Juraj Kamenjarin

  1. Prof.dr.sc. Davor Škrlec

  1. Znan. Goran Šafarek

Uz navedeno, upućen je poziv predsjednici RH gđi. Kolindi Grabar Kitarović, premijeru RH gosp. Andreju Plenkoviću, predsjedniku sabora RH gosp. Boži Petrovu, da na prosvjedno skupu izraze svoje stajalište prema navedenim problemima i politici koju zastupaju, te upućen je poziv svim ministarstvima Republike Hrvatske da se očituju o spornim pitanjima.

Biti će pozvane desetine političkih stranaka RH, stotine udruga, općine i gradovi županija Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske da pruže potporu projektu i sudjeluju na prosvjednom skupu „Za pitku vodu“..

Osim naprijed navedenih znanstvenika do sada predloženi broj govornika na prosvjednom skupu „Za pitku vodu“.

Doneseni zaključak 1.   Gradonačelnik grada Splita

Doneseni zaključak 2.   Gospodin fra. Luka Delić

Doneseni zaključak 3.   General i saborski zastupnik RH general Željko Glasnović

Doneseni zaključak 4.   General, gospodin Davor Domazet Lošo

Doneseni zaključak 5.   Dip. Ing. gospodin Vinko Grgurević

Doneseni zaključak 6.   General i ministar branitelja RH gospodin Tomo Medved

Doneseni zaključak 7.   Ministar vlade RH gospodin Slaven Dobrović

Doneseni zaključak 8.   Predsjednik HSP-a gospodin Karlo Starčević

Doneseni zaključak 9.   Pukovnik zapovjednik 9 bojne HOS-a gospodin Marko Skejo

Doneseni zaključak 10. Saborski zastupnik RH gospodin Stiv Culej

Doneseni zaključak 11. Saborski zastupnik RH gospodin Zlatko Hasanbegović

Doneseni zaključak 12. Saborska zastupnica RH gđa. Bruna Esih

Svi govornici će nastupati do 5 minuta, dok ćemo nekima odobriti i duže izlaganje…

Organizacijski odbor domoljuba „Za pitku vodu“, radi vrlo ozbiljno i profesionalno, angažirani su stručnjaci za medije, diplomirani dizajneri, planirane su i biti će provedene vrlo moćne promidžbene aktivnosti, biti će snimljeni video uradci poznatih osoba za promidžbene aktivnosti, imamo jaku potporu više saborskih zastupnika.
Od planiranih tehničkih priprema: natkrivena pozornica od 150m2, video zid s led ekranom od 25m2, moćni razglas za cijelu Splitsku rivu, potrebna rasvjeta, snimljeni su krajolici Lećevice, Peruče, Karepovca, te drugih područja koja bi trebala biti zaštićena..itd, što će se prikazati na video zidu.

Većina radio postaja te portala u Dalmaciji su pristali biti medijski pokrovitelji…

Konačni cilj Organizacijskog odbora domoljuba „Za pitku vodu“ jeste: postizanje ciljeva i rješenja koje će izložiti znanstvenici struke, predlaganje zakona o kršu, predlaganje zakona da cijela Hrvatska postane ekološko dobro, predlaganje zakona o zaštiti pitke vode, predlaganje zakona da svatko rođenjem ima pravo na pitku vodu, predlaganje zakona o zabrani uvoza svih ne-ekoloških proizvoda, konačno onemogućavanje dušmanima i interesnih skupinama da nam otruju pitku vodu i u svakoj perspektivi unište krvlju stečenu Domovinu Hrvatsku, te opstojnost i perspektivu naših mladih naraštaja.

Prosvjedni skup „Za pitku vodu“ će neizbježno pozitivno utjecati i na druge skore događaje u svakoj perspektivi.

Organizacijski troškovi za tehničke potrebe, promidžbene aktivnosti, puni smještaj svih znanstvenika na dva dana, snimanje video materijala, te niza drugih troškova u ovom velikom projektu će okvirno iznositi oko 40.000,00 (četrdeset tisuća) eura, što mi članovi Organizacijskog odbora domoljuba „Za pitku vodu“ ne raspolažemo. Jednako tako i udruge koje nas podržavaju ne raspolažu sa financijskim mogućnostima, jer iste od Republike Hrvatske ne dobivaju nikakva novčana sredstva za razliku od udruga koje izravno štete nacionalnim interesima Republike Hrvatske  (npr. Teršelićka, Pusići, Markovine i dr.) što je žalosno ali istinito.  

Stoga:

Molimo iseljene Hrvatice i Hrvate, Hrvatske župe u iseljeništvu, da nam prema svojim mogućnostima osigurate i na žiro račun udruge uplatite potrebna novčana sredstva za organizaciju i provedbu prosvjednog skupa „Za pitku vodu“ na Splitskoj rivi na dan 12. svibnja 2017. godine.

Žiro račun udruge boćara „Branitelj“ Split.

Splitska banka IBAN: HR97 23300031100427164 SOGEHR22

Udruga boćara „Branitelj“ je zbog svog humanitarnog i domoljubnog djelovanja pod stalnim nadzorom državnih službi, zbog čega se ali prvenstveno radi naših uvjerenja sve radi časno i transparentno te vodi uredno knjigovodstvo, osim toga formirani Organizacijski odbor domoljuba „Za pitku vodu“ ima dodatna Nadzorna tijela da sve mora biti više puta provjereno i knjigovodstveno zaključeno. Svaki domoljub i donator će stoga dobiti blagajnički izvještaj troškova Organizacijskog odbora i ovjerene račune nastalih troškova, kako bi svaki donator mogao točno znati u što su utrošena novčana sredstva koje je isti iz domoljubnih pobuda donirao. Transparentnost žiro računa udruge nadzire još četiri člana udruge koji raspolažu sa E-mail adresom udruge ubbranitelj@gmail.com
na koju redovito dolaze izvodi splitske banke o svim transakcijama. Sve ovo navodimo jer smo svjesni da su mnogi kriminalci za protekla dva desetljeća varali Hrvatske iseljenike, te tražili razne financijske pomoći „navodno“ za Hrvatsku zbog čega smo i dovedeni u današnju situaciju koja nas vodi u bespuće.   

Molimo sve koji dobiju ovu molbu za donacije da isto pozorno prouče te da otvore linkove koje dostavljamo u privitku kako bi se bolje upoznali sa stvarnim stanjem u Domovini Hrvatskoj.

Svi donatori ovog važnog događaja će biti uz zahvalu javno spomenuti na prosvjednom skupu „Za pitku vodu“ i putem javnih medija, izuzev ako to netko ne bude želio.

Svim Hrvaticama i Hrvatima u svijetu želimo svako dobro, a mi ćemo nastaviti čuvati Domovinu Hrvatsku.

                    Unaprijed se zahvaljujemo - neka Bog čuva sve Hrvatice i Hrvate!

        
           Lijepi pozdrav!

Adrese za poveznice o CGO Lećevica i plinske termoelektrane na jezeru Peruča.

















          
     
             Osobe za kontakt:

Voditelj za donacije: Gosp. Stjepan Tokić, Split, Gsm: 00385 99 831 7370                                                E-mail: tokic.stjepan719@gmail.com

   Gosp. Žare Pehar, Split, Gsm: 00385 99 430 4411 E-mail: zare.pehar@gmail.com                                 

   Prof.   Boris Vidović, Gsm: 00385 98 311 805 E-mail: boris.vidovic.comenius.split@gmail.com
   Ing.    Vinko Grgurević, Gsm: 00385 91 736 1172 E-mail: vinko.grgurevic@gmail.com
   Gosp. Andrija Hrenić, Gsm: 00385 91 798 9796 E-mail: ubbranitelj@gmail.com
   Gosp. Aris Zlodre, Gsm: 00385 92 241 4121 E-mail: aris.zlodre@gmail.com
   Gosp. Ivan Kramarić, Gsm: 00385 98 556 773 E-mail: ivan.kramaric@hotmail.com
   Gosp. Lenko Bošnjak, Gsm: 00385 99 698 6014 E-mail: ubbranitelj@gmail.com








The "Defender", the Bocar Association Citizens of Split, OIB: 37963671513, Magistrala Solin 56, 21000 Split, has formed the Organizing Committee of patriots called "For Drinking Water," composed of members from several associations of citizens coming from different  political parties in the Republic of Croatia, with all rights and obligations of using the seal and bank accounts of the Association.

S-O.O.D./BR: 126-4 / 07

Split, April 7, 2017

TO CROATIAN EMIGRANTS AND CROATIAN PARISHES IN EMIGRATION
WE KINDLY ASK YOU FOR FINANCIAL HELP
for the organization of the protest rally "For Drinking Water" on May 12,  2017, at the Split Waterfront!
Dear Croats living abroad,
AGAINST THE REPUBLIC OF CROATIAN AND CROATIAN NATION A SPECIAL WAR IS WAGED!
Since the end of the Homeland War, when the Republic of Croatia was created in blood and sacrifices, after 888 years of waiting for the Croatian State, which has been systematically ripped off of its natural resources, with the help of Croatian traitors. We won the war but we are losing in peace all perspectives. We watch daily how our young people, pressed by poverty and being without any perspectives, are leaving the country. The methods of the enemy is to destroy the Croatian people and the Catholic faith:  it is an identical situation as it had been after 1945, with the difference it is now being applied in a wiser way, without physical killings, but leaving us without necessary means of living, waging a special demographic war, which puts our survival in question, as well as our dear, blood-soaked ground of Croatia.

The current and the previous governments the Republic of Croatia have been supporting a construction of a gas power plant on the Peruča Lake, with these consequences, according to the well documented analyses of many scientists:

• Warming up of the Peruča Lake in the Cetina basin

• Production of 280,000 liters per day of wastewater

• Production 2.4 million kg of exhaust gas per hour

• Pollution of the pool with fresh water located beneath the whole of Dalmatia and Herzegovina

It means an environmental DISASTER for Dalmatia and Croatia. These facts are widely known, and they show that the areas from Istria to Dubrovnik, and the whole hinterland of Herzegovina, are situated on a vast pool of fresh drinking water, which makes Croatia the fourth rich state of fresh water in Europe, which is our GOLD, which should be protected by the Constitution. This big pool of fresh water is entirely associated with basin waters, which means that the construction of a gas power plant will cause losing fresh drinking water, poisoning people, animals, plants and all domestic healthy products, destroying the tourist industry: a key branch of the whole Croatian industry. It is worth mentioning that the whole of Dalmatia is supplied from tributaries above the pool by fresh drinking water.

One might ask a question why they are doing this?!? Here's the answer: First, political traitors and criminal interest groups intend to laundry billions of euros on the construction of a gas power plant, a known polluter, being closed down worldwide because proved to be highly uneconomic and polluting the environment; Second, to sell us our fresh water to the Croats and foreigners bottled, but at much high price. In addition, according to the verified information from multiple sources there are predictions that the foreign enemies want to create a "scorched earth" in Dalmatia, and depopulate the Croatian people from their historical soil in the long run. In the next 10, 15 or 30 years the inventors of the gas power plant (on which they had laundered billion dubious euros) would say that the gas power plant is unprofitable: a good reason for closing it. In regard to the area where it was built, they will turn "their" property to be used again as drinking water sold to the Croats at high prices, bringing “their" people to the already depolluted areas. Such an ungodly plan justifies the fact why the Republic of Croatia has not passed these laws yet: Law on karst, Law on Protection of drinking water, the right of every born person on drinking water Act, the Law which will protect the whole of Croatia as an ecological ground.


C:\Users\Pehar\Desktop\SPLIT - NE EKOCIDU\0) SLIKE NE EKOCIDU\karta sliv.jpg
This is a graphical presentation of the Croatian water basin. The author of this image left out to present graphically that the basin of drinking water under the whole of Istra and Dalmatia, also stretches in Herzegovina: he has just drawn just a line, probably due to implanted fear that the Croats are still in position not to make any remarks which exceeds the "current" boundaries of Croatia. But, there is a common interest between two states to protect drinking water, and all that goes with it to the areas, where the Croats live.

…..
..
In addition, the enemies have devised plans to build the Lećevica regional landfill, with the active support of the current government of the Republic of Croatia, without taking into consideration any scientific and practical solutions, which say:

• Polluting of underground fresh water out of which the Cetina River, the Jadro River, the Krka River, and countless tributaries waterfalls are made: a real source of fresh drinking water for the whole of Dalmatia.

• Causing a poisoning of the population, tourists, plants, animals, and destruction of tourist industry and life of the Croatian people.
.
• All these plans are to be executed with outdated and legally forbidden technology.

These are facts, from which one can easily perceive hidden intentions of moving waste from the Karepovac landfill in Split, with additional costs to the elevated Lećevica landfill in order to poison pools of fresh water, intoxicate the local inhabitants and destroy life in Dalmatia. The raised voices of many scientists are hardly heard, due to public media blockage, whose owners are extended hands to the same criminal groups and political traitors. Although better solutions were offered to deal with this waste problem from the good examples in Germany and Austria, which cost 16 (sixteen) times cheaper than the Lećevica landfill, which lacks all right solutions and precautions, becoming an ecological bomb, while all these well intended proposals were chased away from Croatia, because their offers were contrary to the intentions of criminal groups and political traitors. When creating programs and studies to the Lećevica landfill and intentions of constructing the Peruča thermal gas power plant, many provisions of the Constitution of the Republic of Croatia were violated, including many laws and security codes. All pressed criminal charges against the hidden owners of the Lećevica and Peruća projects still collect dust in drawers the state attorney's office, with no answers to the questions put on the elaborated programs (which should be made public) from the County of Split-Dalmatia – have never been received, which proves that something dangerous is hiding from the eyes of the public.

Take a look at CONSTITUTION OF THE REPUBLIC OF CROATIA:

Article 52

The sea, seashore, islands, waters, air space, mineral resources, and other natural assets, as well as land, forests, flora and fauna, other components of the natural environment, real estate and items of particular cultural, historical, economic or ecological significance which are specified by law to be of interest to the Republic of Croatia shall enjoy its special protection. The manner in which any assets of interest to the Republic of Croatia may be used and exploited by holders of rights thereto and by their owners, as well as compensation for any restrictions as may be imposed thereon, shall be regulated by law.

Article70

Everyone shall have the right to a healthy life. The state shall ensure conditions for a healthy environment. Everyone shall, within the scope of their powers and activities, accord particular attention to the protection of human health, nature and the human environment.

No one is obeying the provisions of the Constitution of the Republics of Croatia, including the Prime Minister of Republic of Croatia, who publicly advocates the construction of the Lećevica landfill center, boasting of it as a big success of his Government, despite the obvious violations of laws and provisions of the Constitution, although criminal charges were pressed for forged documentation and creation of the ecological bomb in Dalmatia.

In addition to this, there are dozens of eco-bombs planned and being executed in Croatia, with an intention of waging a special war to destroy the Homeland of Croatia, created with blood of patriots, which will be brought to the attention of the public by top scientists disclosing many hidden evidence at the big protest rally on the Split waterfront.

Therefore:

The Organizing Committee of patriots "Drinking Water" with the efforts (due to media blockade) and support of more than 50 (fifty) associations originating from the Homeland War, civil associations, environmental organizations from all of Croatia, and dozens of activists, and a number of small political parties will organize a Round table discussion of scientists on these issues on May 11, 2017 in the City of Split. A nation's largest full-day protest rally so far will be organized on the following day May 12, 2017. on the Split waterfront, covering environmental issues, the health of people, animals, nature conservation and drinking water in the Republic of Croatia, primarily the controversial issues of the Lećevica landfill center, the Peruča Lake thermal gas power plant, the local Karepovac landfill, waste waters of Split, and  many more environmental problems which occur in the Republic of Croatia.

The whole two day event will be held under the slogan: MEETING OF LOVE FOR THE PROTECTION OF DRINKING WATER IN DALMATIA AND THE REPUBLIC OF CROATIA, proposed by scientists prof. dr.sc, Zdeslav Hrepić, and ing.Vinko Grgurević.
.
The whole two day event will consist of two parts: A) Professional and scientific conference - Round Table Discussion, which will be held on May 1, 2017. B) Educational and environmental programs of eco associations from all over Croatia, starts at 10.00 am to 05.00 pm, musical entertainment starts at 05.00 pm to 16.00 pm, film show on the values of the Homeland war starts at 06:00 pm to 06:30 pm, the St. George Klapa and the church choir start at 06:30 pm to 07.00 pm, the protest rally starts at 07:00 pm to 08:20 pm, then musical entertainment program (Thompson, Oliver, Škoro, Gibonni, etc.), start at 08:20  to 12:00 pm (details of the program are still determined later) at Split.

AT ROUND TABLE DISCUSSION experts from different scientific branches and fields will give their judgments on proposed projects in the Split-Dalmatia County and the City of Split: Waste Management Center (WMC) in the Lećevica municipality, construction of gas power plant in the Hrvace municipality, the Karepovac local landfill, waste waters of the City of Split, and other environmental problems raised in the Republic of Croatia.

At the Round Table will be also invited experts, relevant ministers and heads of institutions:

  1. Ph.D. Mr. Slaven Dobrović, Minister of Environment and Nature Protection of the Republic of Croatian

  1. Iur. Mr. Lovro Kuščević, Minister of Construction and Physical Planning Head of the Department of Engineering of Water and Environment

  1. Mr.Tomislav Tolušić, Minister of Agriculture and Director of the Fund for Protection

  1. Mr. Ljubomir Majandžić, director of the Environmental Protection and Energy Efficiency

The aim of the round table is the valorization of the proposed facilities and the provision of alternative solutions in order for environmental protection and maintenance of biodiversity.

All participants will have secured accommodation and food.

Interested participants are asked to write a short promemoria key thoughts on the assessment of the proposed project and alternatives, in order to get a complete insight.

List of participants of the round table is not closed: proposals for other professionals are welcome.

Professor. Ph.D. Zdeslav Hrepić from the US, said he it is not able to reach in such a short notice in Split, but he will write his contribution and record a You Tube video message for wide digital audience, with a major emphasis, lasting maximum up to 7 -10 min. The video will be shown at the protest rally via a big video wall.

Up to now, the following scientists have accepted the call and they will write down their contributions.

1. Prof.dr.sc. Mladen Smoljanović,
2. Prof.dr.sc. Slaven Dobrović,  
3. Prof.dr.sc. Stanko Uršić,
4. Prof.dr.sc. Ognjen Bonacci,
5. Prof.dr.sc. Zdeslav Hrepić,
6. Mag.phys. Mislav Cvitković,
7. prof.dr.sc. Stjepan Slaven Golubić,
8. Prof.dr.sc. Igor Ljubenkov,                                    
9. Prof.dr.sc. Mladen Garašić.
10. prof.dr.sc. Božena Tušar  
11. Prof.dr.sc. Slavko Kulić
12. Prof.dr.sc. Davor Pavuna
13. Prof.dr.sc. Lana Ofak
14.    Prof.dr.sc. Juraj Kamenjarin
15.    Prof.dr.sc. Davor Škrlec
16.    Znan. Goran Šafarek

In addition, invitation letters have been sent to Ms. Kolinda Grabar Kitarović, the President of Croatia, to Mr. Andrej Plenković, the Prime Minister of Republic of Croatia, and to Mr. MD. Božo Petrov, the President of the Parliament of Republic of Croatia, to address the public and express their opinions of the perceived problems.

Representatives of dozens of political parties of Croatia, hundreds of organizations, cities and municipalities, County of Split-Dalmatia and County of Sibenik-Knin will be invited to give support to the project and participate actively in the protest rally "For Drinking Water".

In addition to the above list of scientists, the following speakers are also invited at the protest rally "For Drinking Water":

1. The Mayor of Split
2. Fra Luka Delic
3. Retired general Željko Glasnović
4. Retired admiral Davor Domazet Lošo
5. Ing. Mr.sc. Vinko Grgurević
6. Retired general and Minister of Veterans RH Mr. Tomo Medved
7. The Minister of the Government of Croatia prof. dr. Slaven Dobrović
8. The president of HSP Mr. Karlo Starčević
9. Retired Colonel of the 9th HOS Battalion Mr. Marko Skejo
10. Mr. Steve Culej, member of the Croatian Parliament
11. Dr. Zlatko Hasanbegović, member of the Croatian Parliament
12. Mrs. RH. Bruna Esih, member of the Croatian Parliament

All invited speakers are allotted 5 minutes. In case they want to talk longer, they need to consult with the Organizing committee.

The Organizing Committee of patriots "Drinking water", works hard, and seriously and professionally, engaging the media experts, professional designers, and all planned activities will be accompanied by powerful promotional activities, videos of celebrities will be recorded for promotional activities, with strong support from some MPs.

Technical preparations: covered stage of 150m2, video wall with ice screen of 25m2, powerful sound system for the entire Split waterfront, required  lighting, recorded landscapes of Lećevica, Peruča, Karepovca, and other areas that should be protected… will be displayed on the video wall.

Many radio stations and news portals in Dalmatia have agreed to be media sponsors.
.

The ultimate goal of the Organizing Committee of patriots "For Drinking Water" is to achieve goals and solutions given by top scientists as solid legislation proposals on karst, laws to the whole of Croatia to becomes ecologically protected, proposing laws on the protection of drinking water, proposing laws that everyone born has the right for drinking water, to propose legislation to ban imports of non-organic products, eventually disabling enemies and interest groups that poison the drinking water and  in every perspective destroy Croatia, by blood acquired freedom of the Homeland , and the existence and perspectives of our young generations.

"For drinking water" protest event will inevitably have a positive impact on other upcoming events in all perspectives.

Organizational costs for technical needs, promotional activities, full accommodation of scientists in two days, recording videos, and a number of other costs in this great project will roughly amount to 40,000.00 (forty thousand) euros, which are members of the Organizing Committee of patriots "For Drinking Water "do not have. Likewise, associations that support us do not have the financial possibilities either, because they do not receive any money from the Republic of Croatia, while organizations that directly harm the national interests of the Republic of Croatian (eg. Teršelićka, Pusicć, Markovina, etc.) do receive a large amount of money from the Republic of Croatia and from abroad: regrettable but true!

Therefore:

we are forced to beg all Croats abroad, Croatian parishes and all citizens of the Croatian stock for financial help, according to their abilities, to donate to this bank account for the organization and implementation of the protest rally "For drinking water" at Split on 12 May 2017.

Bank account Udruge boćara „Branitelj“ Split.

Splitska banka IBAN: HR97 23300031100427164 SOGEHR22


The "Defender", the Bočar Association Citizens of Split, which plans this humanitarian and patriotic event, is under the constant supervision of civil service, primarily was formed because of our beliefs that everything we work with honestly and transparency, while keeping  proper accounting. Moreover, we have formed the Organizing Committee patriots "Drinking Water" as an additional control body responsible for testing and final accounting when this event is completed. Every patriot and donator will therefore get the cash report the cost of the Organizing Committee and the certified accounts of the costs incurred, so that each donor could know exactly what was spent from the same from patriotic motives donated. Transparency bank account of the association oversees four other members of the association who have the email address of the association ubbranitelj@gmail.com to which regularly come bank statements of all transactions. We mention this because we are aware that many criminals in the past two decades cheated Croatian immigrants, asking for various financial aid "supposedly" for Croatia, which is many cases have brought Croatia in the present situation leading it into the wasteland.
We beg all who receive this appeal for donations to careful study the given links that are given in an attachment in order to become more familiar with the actual situation in the homeland of Croatia. All your questions will be answered.

All donors of this important event will be with gratitude publicly mentioned at the protest rally "For Drinking Water" and via the media, except if someone wants to stay private.
.
To all the Croats in the foreign countries we wish all the best in our efforts to keep the Beautiful Homeland of Croatia clean and enjoyable place for living many generations to come in the future!

                    Thank you in advance!  Let Almighty God bless you and protect you all scattered around the Globe!

God and Croats!

linkovi objavljenih tema… Links of published topics


















         
             Persons for conatct:

Donor manager: mr. Stjepan Tokić, Split, Gsm: 00385 99 831 7370                                                E-mail: tokic.stjepan719@gmail.com
.
   Gosp. Žare Pehar, Split, Gsm: 00385 99 430 4411 E-mail: zare.pehar@gmail.com                                 
   Prof.   Boris Vidović, Gsm: 00385 98 311 805 E-mail: boris.vidovic.comenius.split@gmail.com
   Ing.    Vinko Grgurević, Gsm: 00385 91 736 1172 E-mail: vinko.grgurevic@gmail.com
   Gosp. Andrija Hrenić, Gsm: 00385 91 798 9796 E-mail: ubbranitelj@gmail.com
   Gosp. Aris Zlodre, Gsm: 00385 92 241 4121 E-mail: aris.zlodre@gmail.com
   Gosp. Ivan Kramarić, Gsm: 00385 98 556 773 E-mail: ivan.kramaric@hotmail.com
   Gosp. Lenko Bošnjak, Gsm: 00385 99 698 6014 E-mail: ubbranitelj@gmail.com










Nema komentara:

Objavi komentar