petak, 9. prosinca 2016.

VULIN I SRPSKE SLUGE



Čini se  kako Vulin nije u potpunosti zadovoljan radom srpskih sluga u Hrvatskoj. Zato ih upozorava da treba u istu ravan staviti i ustašku zastavu i ZDS u Jasenovcu: “Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu. Ne mogu razumjeti kako je to čokolada proizvedena u Srbiji veće zlo od ustaške zastave pod kojom se Kitarović nedavno slikala, a zbog čega se nije ispričala, kao što nije osjetila potrebu da se ispriča ni zato što se na jasenovačkom stratištu pojavio spomenik na kojem piše ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’.”
http://narod.hr/svijet/napadi-iz-srbije-hrvatsku-predsjednicu-cokolada-proizvedena-kod-nas-vece-zlo-ustaske-zastave-pod-kojom-se-slikala Meni se ipak čini da je on malo prestrog prema njima jer oni se doista trude i daju sve od sebe. Pa zar može nešto zamjeriti Bojanu Glavaševiću. Tako na portalu Glas Brotnja pišu o njemu: “Još je drastičniji primjer Bojana Glavaševića. Siniša Glavašević krajem 1991. kaže:
”Da nije bilo HOS-a, Vukovar bi pao već u rujnu mjesecu 1991.”Branili su zemlju i rame u rame, ko ratnici svjetla stali protiv tame…“ http://www.braniteljski-portal.hr/Novosti/HRVATSKI-BRANITELJI/Da-nije-bilo-HOS-a-Vukovar-bi-pao-vec-u-rujnu-mjesecu.-VIDEO
Danas mu se vlastiti sin ruga kao veliki ratnik tame:
Glavašević prozvao Plenkovića: Maknite HOS-ovu ploču, to je sramota! SDP-ovci Bojan Glavašević i Arsen Bauk najavili su da će svakoga dana u Saboru upozoraviti premijera Plenkovića da mora maknuti HOS-ovu spomen ploču s natpisom ‘Za dom spremni’ iz Jasenovca.
Hoće li im neko od državotvornih svaki dan citirati Sinišu?
Sinišu Glavaševića od tog ratnika tame, njegovog sina, zapravo brane na portalu narod.hr:…”
O Bojanu piše i Marko Ljubić:
Točno na tom tragu se vodi godinama javno lešinarenje nad nesretnom djevojčicom, s čime se uveliko nadilazi smisao i sadržaj okolnosti koje su izazvali, upravljali s njima i danas ih pokušavaju potpuno izbrisati iz javne memorije hrvatskoga naroda, tadašnji zločinci, sa srpske i prosrpske strane u Hrvatskoj. Tragikomično je bilo za govornicom gledati mlađahnoga Bojana Glavaševića, koji je izrastao u najopskurniju političku figuru u Hrvatskoj, kako zorno svime što čini svjedoči o dramatičnim posljedicama ciljanoga javnoga predimenzioniranja žrtve Aleksandre Zec. Naime, Bojan Glavašević danima ratuje protiv svih vrednota i simbola koji njegove političke mentore uznemiravaju, čak i simbola s kojima je, i uz koje je njegov pokojni otac Siniša umro u Vukovaru i postao nacionalni simbol hrvatskoga otpora. Ponašanje Bojana Glavaševića istinski podsjeća na izgubljenoga nesretnika koji nastoji nasilno pronaći uzdrmani identitet izvan svoje obiteljske tragedije i simbolične ostavštine svoga velikoga oca i koji se nastoji oprati pred zločincima, pokušavajući na neki perverzan način zapravo pomoći zločincima da se moralno regeneriraju bez kajanja i prihvaćanja odgovornosti.
Očito Vulin ne prati dovoljno rad srpskih slugu u Hrvatskoj i nije svjestan da nije njihov rad samo u ustaškim simbolima.  On nije svjestan koliko je važan slučaj ubojstva srpske djevojčice Aleksandre Zec. Jedino se njeno ime zna, ali ne i imena 400 ubijene hrvatske dječice od strane fašističkog srpskog agresora. Zna li Vulin koliko je veliko postignuće srpskih slugu kada su uspjeli naučiti Hrvate kako je ipak vrijednija jedna srpska žrtva od 400 hrvatskih. I sada se netko usudio u RH reći:
„Zbog površnosti hrvatskog pravosuđa tragedija obitelji Zec nanijela je veliku štetu Hrvatskoj. Taj tragični slučaj medijski je predimenzioniran do te mjere da je u sjeni ostao podatak da je, osim Aleksandre Zec, još preko 400 djece poginulo tijekom velikosrpske agresije, a za što također nikad nitko nije odgovarao“.
S pravom su srpske sluge natjerale da se takvi kazne i vladajući u (Srpsko-) Hrvatskom Saboru pospu pepelom zbog takove sramote. 
A oni zbog toga prozivaju i Predsjednicu RH:
Vulin ne zna da se oni moraju boriti i za simbole onih koji su izvršili fašističku agresiju na Hrvatsku. Npr. poznati odvjetnik Željko Olujić daje prednost braniteljima i njihovom pozdravu ZDS, a ne zvjezdi petokraki koju su s ponosom nosili hrabri agresori sve dok u stravičnom genocidu u “Oluji” te ustaše nisu od njih napravili zečeve. Zna li Vulin koliko je velika stvar ostati i pobijediti u RH poslije te pretvorbe hrabrih srpskih fašista u zečeva? 
Vulin nije svjestan koliko je velika stvar održavati uvjerenje u RH kako nisi srpski sluga nego antifašista. Pogledajmo što kaže Željko Soldo, pripadnik HOS-a:
“Poručio bih svima onima koji ne razumiju ili ne žele razumjeti vrijeme u kojem živimo i koji ne poštuju hrvatsku državu i one koji su sebe ugradili u temelje moderne hrvatske države, koji nama imputiraju fašizam, da su upravo dragovoljci HOS-a istinski hrvatski antifašisti. Mi smo na prvoj crti ’91. lomili kičmu srpskim fašistima. Upravo danas fašizam buja u Srbiji, gdje rehabilitirani četnici pljuju po Republici Hrvatskoj. Sedam stotina poginulih dragovoljaca doista je ogromna žrtva. Ploča koju smo podigli u Jasenovcu je spomen na naše suborce i nikad ih nećemo zaboraviti”, istaknuo je Soldo, poručivši onima kojima te ploče smetaju, neka zaobiđu i ploče i gradove u kojima se one nalaze.
A da i ne spomenemo naslov knjige:
J. Pečarić, Živjela nam antifašistička, tj braniteljska Hrvatska, Zagreb, 2015
Vulin mora znati da nije samo uspjeh Beograda već i srpskih slugu u RH pridobiti Bakira Izetbegovića na napadima na ustaše koji su od srpskih hrabrih ratnika u Oluji spašavajući Bihać od genocida ravnom onim iz Drugog svjetkom ratu, kako je rekao tadašnji američki vojni ataše. Tako je Bakir stao uz bok Bojanu jer je njegov otac odlukom od 2. kolovoza 1992. godine, dakle u vrijeme dok Tuđman to još nije učinio, HOS proglasio sastavnim dijelom Teritorijalne obrane Bosne i Hercegovine.
Vulin mora znati kako nije uvjek jednostavno angažirati poštenu inteligenciju da u stranim medijima i sebe svrsta u sluge, jer u RH ima i onih koji tvrde da ne vole biti sluge.
Pri tome, u RH postoje nekakova društva i pojedinci koji javno objavlju ono što mi znamo, a to je da u Jasenovcu nije pronađeno ni 500 kostura, a mi smo nametnuli brojku od 80.000 i trudimo se povećati. Ne obaziremo se na ukazivanja na besmislenost tih popisa jer se danas neki u RH usude pokazivati sve bedastoće u tim našim popisima. Evo jednog razgovora koji je imao jedan od takovih, još i – što je doista nedopustivo – akademik povodom njegova teksta 

ZDS ILI KAKO SE IZJEDNAČAVA AGRESOR I ŽRTVA.

Dragi Joško,
ogorčen sam na naše SDP-ovce. Pozdrav "Za dom spremni," ako je i korišten tijekom NDH, pa to partizanima ne ide pod šinjel, apsolutno je rehabilitiran, ako se uopće smije tako govoriti, tijekom Domovinskog rata. Nisam bio za stvaranje HOS-a, ali im priznajem izvanredno junaštvo i patriotizam. Konačno, davali su mlade živote za ovu našu slobodnu Državu. Moj je djed bio u logoru Jasenovac i imam pravo na objektivan komentar. Za razliku od ovih naših Bauka i Marasa koji nemaju veze s Jasenovcem, osim što im u glavama nije sve posloženo kako treba. Spomen-ploća u Jasenovcu je legitiman iskaz sjećanja na mladiće koji su poginuli za Domovinu i postavljena je u mjestu, a ne na spomen-području. Podignuta je u suglasnosti s Načelnicom i vodstvom Općine. Dakle legitimno. Osim toga, poštovani akademiče, Sponen-područje Jasenovac svojataju komunisti jugoslavenske orijentacije, što je apsurd. To je mjesto koje pripada svima koji su ondje stradali, a nisu svi stradali za Staljinove brkove i Titovu Jugoslaviju, ali prije svega pripada Istini. Ondje se treba moliti za pokojnike, za njihove duše, svaki sukladno svojoj vjeri, a ne politički zlopotrebaljavati jednu tragediju. Politiku treba odvojiti od groblja. Ja želim poći u Jasenovac zbog djeda koji nije bio partizan, niti komunist, već radićevac. Ne želim da moje osjećaje sebi pripisuju komunisti. ŽIdovi su posebna priča. Prema toj se priči treba odnositi s poniznošću. Na žalost, ovo su samo dobre želje. Jasenovac će, nažalost, zbog raskola u našem društvu, i dalje biti malj koji će koristiti titoisti i jugobolesnici kako bi kompromitirali Hrvatsku, zapravo samu ideju naše Države. Njima je bliži srpski ministar Vulin, nego hrvatski miniustar Tomo Medvjed. Jasenovački mit traje, a i stvaran je desetljećima upravo s ciljem kako bi se proglasila zločinačkom i sama ideja hrvatske Države.
Djed Ti je stradao u Jasenovcu?
- Da, i zbog toga imam moralno pravo reagirati kao hrvatski rodoljub i državotvorni Hrvat. Dopustili smo da komunisti i jugoboljševici pretvore Jasenovac i svoj plac-dram za destruiranje Republike Hrvatke i njezino prikazivanje u svijetu kao fašističke ztemlje.
- Jesi li istraživao više  oko toga?
- Na žalost, nisam istražiovao povijest..Moj je otac bio razočaran onim što su donijeli partizani, s oduzimanjem žita, nasilnom kolektivizacijom, etc, pa o svemu ranijem nije želio pričati. Baka je primala neku minimalnu naknadu zbog djedovog stradanja u Jasenovcu. Koliko se sjećam od mame djed je stradao tijekom savezničkog bombardiranja Jasenovca. Ali krivi su ustaše Luburićevci, uglavnom iz Hercegovine, koji uopće nisu shvaćali slavonske seljake i njihov odnos prema šumi. Ondje su svinje i stoka i moralo se poći paziti i hraniti živinu. Oni nisu uopće znali da mi u Slavoniji imamo tzv. carevine, a to su šume u kojima smo slobodno žirili svinje i gojili stoku. Istina, po šumama su se smucali partizani, Zbog toga su naši seljaci govorili: BANDA BANDU BIJE, A SELJAKA OBADVIJE. Otac je zavšio rat kao partizan, ali nikakvih privilegija nije imao. Motika i lopata ranije i kasnije. Što više kada se supotstavio komunistima jer su šume carevine pretvarali u branjevine, završio je u zatvoru. To Ti je povijest.
- Ipak mi je drago da nije stradao od hrvatske ruke!
Zato mislim da u ime svih srpskih slugu s pravom mogu reći:
Druže Vuline, morate znati da mi u (Srpsko-) Hrvatskoj znamo koji su sve problemi u našoj zajedničkoj borbi za pravednu srpsku stvar. Pogledajte samo kako ima i onih koji upozoravaju na rat braće Srba u naših slugu iz Hrvatske i BiH protiv RH:

A zapravo, Vulin i druge gazde u Srbiji sve to dobro znaju. Ali moraju prigovarati slugama. Kako drugo ioš možeš s njima. Koristiš ih, a gade ti se!

Nema komentara:

Objavi komentar