četvrtak, 22. prosinca 2016.

Jewish pilgrims attacked at Ukraine tomb of revered Hasidic Rabbi

Hladna voda. Sretan kućne ljubimce. Kupite sada .Problem Gledanje? Kliknite ovdje .
Besplatna dostava za narudžbe preko $ 50 *
ŠTO IMA NOVOGDAROVI DAROVIZNAČAJKEZARADITE 10 $
Današnje lansiranje
12.22.16
Magisso ljubimaca
Magisso za kućne ljubimce - Prirodno hlađenje Pet zdjele
Specijalno dizajniran keramike može zadržati hladnu vodu i hranu svježom satima. Isperite hladnom vodom kako biste aktivirali hlađenje svojstva.
Kupite sada
UDIO:poštaCvrkutPinterest
iFetch
iFetch
Automatski Ball Pokretač
Le Sharma Trading
Le Sharma Trading
Kuhana Vuna Igračke za kućne ljubimce
Tepih
Kućni ljubimac kose Remover
Gore Pas Igračke
Gore Pas Igračke
Odin pas puzzle igračka
Kurgo
Kurgo
Kućni ljubimac putovanja Pribor
Handson Rukavice
Žlijebljene šišanje kućnih ljubimaca Rukavice
Zamotajte!
Zamotajte!
Multi-Way Head Wrap
12,95 $
Zamotajte!
američki Jewel
Silikonski Ruksaci
S početkom u 21,95 $
Pokretanje SutraStavite oštar leđa u oštre.
POVEŽITE SE S NAMAFacebookCvrkutPinterestInstagramYouTube
* Najčešća pitanja i pojedinosti za free shipping ponude.

Ova e-mail je poslan tokic.stjepan719@gmail.com po folks@em.thegrommet.com . Da bi se osigurala isporuku naših e-mailova, dodajte folks@em.thegrommet.com u svoj adresar.

Izjava o privatnosti | Otkazivanje pretplate ili upravljali postavkama | Kontaktirajte nas
 Ušicu | 87 Elmwood Street | Somerville | MA | 02.144
Brave New Films

We are being denied the truth about torture and the experiences of torture victims. Four years ago, the Senate Intelligence Committee produced a 7,000-page report that the committee chair at the time, Dianne Feinstein, calls "a total exposé of the ineffectiveness of torture." Two years ago, a brief 500-page redacted summary was released, but it failed to inform Americans of the full scope of this dreadful practice.
Click here to tell President Obama to declassify and make the full report public.  This document is currently in the hands of the Obama administration, but the Senate Intelligence Committee is requesting it back. The committee has the power to destroy the report upon its return. Senator Feinstein is asking President Obama to declassify the entire report while he still can. Click here to join a coalition of organizations supporting that request with a plan to deliver signatures to the White House. If we are not allowed to know the truth about torture, lies will continue to justify it, and it will continue to claim victims  Add your name to be part of making the Torture Report public. 
Thank you,
Regina Clemente, Campaigns Director


This email was sent to tokic.stjepan719@gmail.com
To stop receiving emails, click here.
  



U slučaju neprimjerenog prikaza teksta kliknite OVDJE.
Glasnik IUS-NEWS
22. prosinca 2016., broj 50/2016.
Actor sequitur forum rei.
Tužitelj slijedi forum tuženika.
 AKTUALNO

Ustavni sud potvrdio valutnu klauzulu, ali i djelomično potvrdio tužbuPotrošača

IUS-INFO IUS-INFO
Besplatno koristite najveću pravnu bazu propisa i            
sudske prakse u Hrvatskoj!
U današnjem tjedniku
 NE PROPUSTITE

Naredba o visini naknade za upotrebu pomorskog dobra

 TJEDNE NOVOSTI

HURS: Pravda spora, Ustavni sud još sporiji​

Hrvatska udruga radničkih sindikata (URSH) ocijenila je da je Ustavni sud odlukom o ustavnosti valutne klauzule doprinio argumentima za ukidanje Suda ili otklanjanje utjecaja politike od izbora sudaca.
 

Ustavni sud potvrdio valutnu klauzulu, ali i djelomično potvrdio tužbuPotrošača​

Ustavni sud izvijestio je da nije prihvatio ustavnu tužbu u vezi valutne klauzule koju su podnijeli 31 udruga i pojedinac, ali je, u drugoj odluci, djelomično usvojio ustavnu tužbu društva Potrošača te je ukinuo odluku Vrhovnog suda u dijelu koji se odnosi na valutnu klauzulu u švicarcu.


Sabor u 2016. godini, dva saziva - nove prakse

U Hrvatskom saboru u ovoj su se godini vukli potezi nezabilježeni u četvrt stoljeća modernog parlamentarizma: Sabor je donio odluku o samoraspuštanju, saborska većina srušila je vlastitu Vladu i premijera, na Markovom su se trgu izmijenila dva saziva s tim da je osmi imao najkraći mandat od jedva šest mjeseci.
 

Vrhovni sud odbio Bandićevu žalbu u aferi štandovi

Vrhovni sud odbio je žalbu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se iz spisa u aferi štandovi izdvoje iskazi svjedoka koje je tijekom istrage tužiteljstvo ispitalo bez nazočnosti obrane optuženika.
 

Fimi media: Vještak treba odlučiti može li Sanader nakon operacije pratiti suđenje

Obrana bivšeg premijera Ive Sanadera mora zagrebačkom Županijskom sudu dostaviti liječničku dokumentaciju kako bi vještak mogao odlučiti je li Sanader, nakon operacije, u listopadu sposoban pratiti suđenje u slučaju Fimi media.
 

Matica umirovljenika traži hitnu izmjenu formule za usklađivanje mirovina

Matica umirovljenika Hrvatske izrazila je nezadovoljstvo postojećom formulom za usklađivanje mirovina te je Vladi uputila prijedlog da se taj model hitno promijeni na način da mirovine rastu u skladu s povoljnijim indeksom rasta plaća ili cijena.
 

Klub IDS-PGS-RI u saborsku proceduru upućuje Zakon o Gorskom kotaru

Predsjednik Primorsko-goranskog saveza (PGS), Darijo Vasilić, najavio je da će saborski Klub zastupnika IDS-PGS-RI u drugoj polovici siječnja u saborsku proceduru uputiti prijedlog Zakona o Gorskom kotaru kojim bi se utvrdio poseban status tog kraja.
 

Spor Udruge pacijenata i HZZO-a oko naknade za prijevoz oboljelih između Gračaca i Gospića

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne mogu se složiti oko udaljenosti između Gračaca i Gospića, a posljedično ni oko toga trebaju li građani Gračaca dobiti subvencioniran prijevoz do Gospića za ostvarenje zdravstvene zaštite.
 

EK predlaže strože mjere protiv financiranja terorizma

Europska komisija predložila je niz mjera za učinkovitiju borbu protiv financiranja terorizma i organiziranog kriminala te za jačanje suradnje u razmjeni informacija među državama članicama.
 IUS-INFO
Svi propisi za polaganje stručnih ispita na jednom mjestu!
 NOVOSTI IZ ZAKONODAVSTVA

Uredba o unutarnjem ustrojstvu Središnjeg državnog ureda za sport

Uredbom se uređuju unutarnje ustrojstvo Središnjeg državnog ureda za sport, nazivi unutarnjih ustrojstvenih jedinica, njihov djelokrug, način upravljanja, okvirni broj državnih službenika i namještenika te druga pitanja od značaja za rad Središnjeg državnog ureda.
Uredba je stupila na snagu 17. prosinca 2016.
 

Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave

Uredba je izmijenjena.
Izmjene su stupile na snagu 17. prosinca 2016.
 

Naredba o načinu uplaćivanja prihoda proračuna, obveznih doprinosa te prihoda za financiranje drugih javnih potreba u 2016. godini

Izmjenama i dopunama Naredbe se, među ostalim, propisuje da obveznici uplate trošarina na duhanske prerađevine na nalozima za plaćanje u polje »model« upisuju broj modela »HR65«, a u polje »poziv na broj primatelja« kao podatak prvi brojčanu oznaku vrste prihoda (4 znamenke uključujući kontrolni broj), kao podatak drugi odgovarajuću podvrstu prihoda (3 znamenke uključujući i kontrolni broj) te kao podatak treći OIB dodijeljen od Ministarstva financija – Porezne uprave. Podatak četvrti može i ne mora biti upisan, a ako je upisan, nije pod kontrolom.
Izmjene i dopune stupile su na snagu 17. prosinca 2016.
 

Naredba o visini naknade za upotrebu pomorskog dobra

Naredbom se propisuju visina naknade za upotrebu pomorskog dobra, način njezinog obračuna te nastanak obveze i način plaćanja naknade.
Naredba je stupila na snagu 15. prosinca 2016.
 

Pravilnik o znaku zaštite okoliša Europske unije - EU Ecolabel

Pravilnikom se uređuju postupak dodjele i visina naknada za znak zaštite okoliša Europske unije te sastav i način rada savjetodavnog stručnog povjerenstva, kao i sudjelovanje pojedinaca, udruga i organizacija u postupku dodjele znaka EU Ecolabel te druga pitanja s tim u vezi.
Pravilnik stupa na snagu 22. prosinca 2016.
 

Pravilnik o naknadi za sigurnost plovidbe

Pravilnikom se propisuju nastanak obveze plaćanja naknade za sigurnost plovidbe, visina, osnovica za njezin obračun, pojedine izvanredne okolnosti odnosno okolnosti koje nisu redovita plovidba, a pod kojima se naknada za sigurnost plovidbe ne plaća, kao i vrijeme i način njezina plaćanja.
Pravilnik je stupio na snagu 15. prosinca 2016.
FacebookFacebook IUS-INFO Hrvatska
Pratite nas i na našoj Facebook stranici!
 IZ RUBRIKE U SREDIŠTU

Gledanost, čitanost i slušanost medija kao obvezne kvalifikatorne okolnosti u medijsko-pravnim parnicama radi naknade štete

Tuzemna medijska scena pojavom interneta iz temelja se promijenila u zadnjih desetak godina, u kontekstu gledanosti, čitanosti i slušanosti pojedinih vrsta medija. S druge strane, ta promjena ostala je neprimijećena i nevrednovana od strane sudbene vlasti u kontekstu odmjeravanja pravičnih novčanih naknada u medijsko-pravnim parnicama vođenim radi naknade štete, uglavnom neimovinske, zbog publikacije medijskih (dez)informacija.
Trebalo bi stoga, pro futuro, legislativu i judikaturu uskladiti sa stvarnošću i realnošću sukladno onoj tempora mutantur, nos et mutamur in illis.
 

Povećana minimalna plaća za 2017. godinu

Zakon o minimalnoj plaći (NN 39/13), donesen tijekom 2013. godine, nakon gotovo pet godina, promijenio je iz temelja određivanje visine minimalne plaće u odnosu na dotadašnji Zakon o minimalnoj plaći (NN 67/08). Prema tom novom uređenju, osnovica za izračun minimalne plaće utvrđuje se kao bruto iznos umnoška mjesečnog praga rizika od siromaštva za jednočlano kućanstvo i broja članova prosječnog kućanstva u Republici Hrvatskoj, podijeljenog s omjerom ukupnog broja stanovnika u Republici Hrvatskoj i broja aktivnog stanovništva u Republici Hrvatskoj, prema podacima Državnog zavoda za statistiku.
 STRUČNI ČLANAK

Planiranje u sustavu javne nabave - 1. dio

Koliko je važno izraditi i donijeti dobar plan nabave toliko je važno voditi računa i kontinuirano pratiti realizaciju plana nabave. Praćenje realizacije plana nabave i njegovo analiziranje, uzimajući u obzir da je plan tijekom godine sigurno jednom ili više puta mijenjan ili ispravljan, između ostalog, obuhvaća analizu postoje li odstupanja u odnosu na osnovni plan nabave, a samim time i na financijski plan.
U drugom nastavku članka autorice govore o:
predmetu nabave, evidencijskom broju nabave, procijenjenoj vrijednosti, vrsti postupka, sklapa li se ugovor ili okvirni sporazum, planiranom početku postupka, planiranom trajanju ugovora ili okvirnog sporazuma te utjecaju planiranja na izvršenje ugovora o javnoj nabavi.
 

Povjerenik za zaštitu dostojanstva radnika na visokoškolskim ustanovama

Odredbom članka 26. Zakona o radu propisano je da je poslodavac koji zapošljava najmanje dvadeset radnika dužan donijeti i objaviti Pravilnik o radu kojim se uređuju plaće, organizacija rada, postupak i mjere za zaštitu dostojanstva radnika te mjere zaštite od diskriminacije i druga pitanja važna za radnike zaposlene kod tog poslodavca ako ta pitanja nisu uređena kolektivnim ugovorom.
 IZBOR IZ SUDSKE PRAKSE

Ovrha poreznog duga

Osnovanost tužbe ne može se ispitati u uvjetima kada tužitelj tužbom osporava dva prvostupanjska rješenja protiv kojih se mogu ulagati redovni pravni lijekovi - Visoki upravni sud Republike Hrvatske, broj odluke Usž-601/2014-2 od 
13. studenoga 2014. 
 

Nerazvrstane ceste

Za provedbu upisa nerazvrstane ceste u zemljišnu knjigu predlagatelj je dužan dostaviti prijavni list zajedno sa snimkom izvedenog stanja nerazvrstane ceste - Županijski sud u Varaždinu, broj odluke Gž Zk-303/16-2 od 24. listopada 2016.
 ZAKONI NA SNAZI OD PROŠLOG TJEDNA
Datum stupanja na snagu:                    Naziv zakona:
 
15. prosinca 2016. Zakon o lovstvu (izmjene i dopune)

17. prosinca 2016. 

Zakon o carinskoj službi (izmjene i dopune)
 NAJAVA DOGAĐAJA

IUS-INFO - Dani hrvatskoga insolvencijskog i ovršnog prava


Savjetovanje Dani hrvatskoga insolvencijskog i ovršnog prava, održano u siječnju 2016., zahvaljujući vrhunskim pravnim stručnjacima koji su predstavili aktualne teme vezane uz stečajni, predstečajni i ovršni postupak te stečaj potrošača kroz zakonske propise Republike Hrvatske i relevantnu sudsku praksu, izazvalo je veliki interes sudionika.
Stoga i godinu dana poslije, u trenutku kada se gospodarstvo Republike Hrvatske ipak polako oporavlja, ali mnogi problemi u primjeni stečajnih i ovršnih propisa i dalje postoje i usporavaju normalno i učinkovito poslovanje, na savjetovanju istog naslova cijenjeni pravni stručnjaci iz područja pravosuđa, uprave i gospodarstva predstavit će aktualne teme vezane uz stečajni, predstečajni i ovršni postupak te dati praktične smjernice za postupanje uz primjere iz sudske prakse.

Sudionici savjetovanja imat će mogućnost postavljati pitanja predavačima.
Na pitanja će biti odgovarano nakon završetka predavanja pojedinih predavača. Pitanja u pisanoj formi mogu se predati organizatoru savjetovanja prije kraja predavanja na koja se odnose. U slučaju većeg broja pitanja moguće je manje odstupanje od predviđenog programa savjetovanja.

Više o temama i predavačima na poveznici.

Vrijeme i mjesto održavanja:
19. i 20. siječnja 2017., u 9:00 sati, Zagreb, Hotel Sheraton 


Sve najave seminara i savjetovanja pogledajte na portalu IUS-INFO.
© 2009-2016 IUS SOFTWARE d.o.o. Sva prava zadržana

Elektroničku poruku primili ste sukladno članku 107. stavak. 2. Zakona o elektroničkim komunikacijama na temelju: registracije na internetskim stranicama IUS-INFOEDUS-INFONOTARIUS-INFOINSOLV-INFO vaše javne objave na internetu, u javnim elektroničkim imenicima, imenicima komora i udruga, ispunjenog anketnog lista na događanjima, savjetovanjima, seminarima i drugim sličnim događajima u organizaciji ili u suradnji s tvrtkom IUS-SOFTWARE d.o.o. ili smo vam poruku poslali kao odgovor na vašu elektroničku poštu. Ako takve elektroničke poruke ne želite primati, možete se odjaviti s liste primatelja klikom ovdje.




Like  Tweet  Pin Web Version  Forward 
breaking israel videos email banner
attack-ukraine-email
Jewish worshipers in Ukraine were teargassed and the grave of Hasidic Rabbi Nachman of Bratslav was defiled with fake blood and a pig’s head in a Wednesday night attack at the popular pilgrimage site visited by tens of thousands of Jews every year. The incident, at about 2 a.m. in the central city of Uman, was quickly condemned by officials in Israel, with lawmakers calling on Ukrainian authorities to boost security and swiftly seek justice for the perpetrators. Two Israeli nationals were taken to a local hospital for treatment after the attack, according to Rabbi Yisrael Elhadad, the sexton of the synagogue on the site of the tomb, told Israeli media. Elhadad described the attackers as neo-Nazis. “Two of them came in with bottles of paint and sprayed tear gas at worshipers there,” he told the Ynet news website. Pictures of the scene showed blood-like paint spread on floors and walls and a pig’s head left nearby. Since the fall of Communism, Uman has seen the arrival of thousands of pilgrims on Rosh Hashanah, the Jewish New Year, who come to visit the gravesite of Rabbi Nachman, the founder of the Bratslav Hasidic sect who died in 1810. Smaller pilgrimages occur throughout the year and the city has recently seen a rise in Jews moving there permanently.
Source: Times of Israel
***
hanukkah-mashup
***
Biblical Studies - banner countdown 530x133
Israel Institute of Biblical Studies
facebook flickr pinterest twitter
1px

Nema komentara:

Objavi komentar