srijeda, 15. lipnja 2016.

" MI" I "ONI" SU JEDNA ZLOČIMNAČKA ORGANIZACIJA LIJEPO RASPOREĐENA POZIVAM HRVATE U DOMOVINI I DIJASPORI DA IM U IME ZAJEDNIŠTVA PRUŽIMO OZBILJAN I ENERGIČAN OTPOR

KRIŽ I ŽRTVOVANJE HRVATIMA KAO UZOR I OPOMENA ZA ŽIVOT

U Hrvatskoj kroz povijest, Hrvatima se zlo uvijek začinjalo kada su sjedali za stol s tendencioznim pregovaračima - uljezima, koji su dolazili u Hrvatsku samo da bi zamutili čistu vodu, potom okupirali i eksploatirali Hrvate. Nevjerojatno, ali uvijek je to bilo pod prijetnjom, kao sada u Hagu tako i u prošlosti, ondašnjih uljeza iz Turske, Austrije, Mađarske, Srbije , . . . Dok bi Hrvati sjedali za stol za kojim su se uljezi željeli kockati, ulagali bi ognjišta i vlastitu djecu, a varalice blefirajući samo maglu.
Raznim pritiscima toliko su omamili Hrvate da su se ispod svakog dostojanstva, na taj način u takvim uvjetima kockali za goli život, i dalje se kockaju, s varalicama Hrvata u hrvatskim dvorištima.
Hrvati kao kršćani kao da ne osjećaju križ, koji im pripada po zasluzi, kako pojedincu tako i narodu u cjelini, koji je uvijek tu i takav po ispunjenom dovoljnom razlogu, a traži od pojedinca ili naroda da se žrtvovanjem iskupi od počinjenih grijeha za život dalje, jer tu je da čovjeka spasi po Svoritelju, nudeći šansu iz ljubavi, zbog brižnosti prema svome stvorenju.
Kritika kao poticaj upućena je hrvatskim svjetovnim i duhovnim institucijama, prema preuzetim dužnostima i funkcijama, i pojedincima po dobivenim talirima, jer se dovoljno ne žrtvuju na beskonačnom putu života dalje, tako da potičući djeluju na narod, da nove generacije navikavaju na uredno ponašanje.
Već duže vrijeme lukavo se provodi diverzija u Hrvatskoj dok se hrvatski narod oslanja na akademske titule, a titule služe uglavnom zbog osobnog statusa, što ne spada u žrtvovanje, jer ne razumiju križ i žrtvu, križ kao barometar sudbine, čovjek žrtvujući se - živeći treba čuvati svoje iskonske temelje.
Dakle, čovjek promatrano iz zemaljskog kuta, adekvatan je i inspiracija za svaki križ po formi i pouka, prikladn za samorazapinjanje, kada se ne odvoji žito od kukolja tada je žrtvovanje, na beskonačnom putu uzaludan trud. Ovo pravilo odraz je Iskona i vrijedi kako za pojedinca tako i za jednu obitelj na vlastitom ognjištu, kao i jedan narod u vlastitoj državi. Uvijek, križ može poslužiti kao pouka i uzor čovjeku.
Čovjeku uvod za odgovornost i odgovor po spoznaji kada se ignorira opomena, slijedi samorazapinjanje i patnja - samouništenje.
Samokritično promišljanje o sebi, vlastitoj obitelji i vlastitoj zajednici uvjet je da se ispuni dovoljan razlog za svako dobro. Očigledno, na hrvatskim prostorima Hrvat, zavaran prividom postaje sam sebi svrha, što je adekvatno po ispunjenom dovoljnom razlogu za posrtanje i patnje na Zemlji.
Dakle, postavimo se po spoznaji križa i žrtve kao opomene i uzora, da bi smo mogli razlikovati sve škole i tendencije, kako bi smo prepoznali tko nas procjenjuje i ocjenjuje . . . naročito kada i zašto nepozvani ocjenjuju i vladaju Hrvatima. Tako žrtvujući se, vratimo samopouzdanje i osmjeh na lica, a što bi bio pokazatelj Hrvatu koliko je uredan i čime bi pokazao i vlastito sudjelovanje u pravcu života.
Luciferstvo je odraz neurednosti zbog čega čovjek postane prokleti patnik, jer pored pogače traži kruha. Zanosi ga konačan privid, a čovjek koji bi živio samo zbog gole egzistencije ne može živjeti jer izgubi dušu koja je nositelj života.
Kakve su to hrvatske vladajuće „elite“ koje uvijek proturječe logici zdravog razuma pa uvjeravaju i progone Hrvate koji upozoravaju da se ne izaziva prokletstvo, da se čuva život, a ne tendenciozno poticanje u pravcu nereda i mortaliteta.
Faraonizam je odraz luciferstva, očigledno u Hrvatskoj vladaju faraoni, mahom tako umišljaju i sami su sebi svrha, žele u očima hrvatskog naroda biti bogovi, kao što su i egipatski faraoni koji su po luciferskom stilu poznati kao tvorci egipatskog carstva mrtvih, što je luciferu uvijek tendencija. Faraoni po navici doista umisle da su bogovi, po tome se prepoznaje i njihovo prokletstvo dok demonstriraju svoje ludilo, dok maštaju o visinama, s olovnim krilima sunovrate se i završe u najdubljim grobnicama.
Naročito iz IV dinastije starog Egipta faraoni vampiri vršeći silan pritisak na duše, urušavali su život, samo najposlušniji podanici zbog mrvica kao nagrade, mogli su im prići puzeći (četveronoške) i bez komentara ljubili im obuću na nogama. Desetljećima se u Hrvatskoj počevši od najmanje općine, grada pa do vrha piramide nosioci vlasti se tako ponašaju. Njihova bahatost u hijerarhiji od . . . do, u Hrvatskoj toliko je pogubna za hrvatski narod kao što je bila i egipatskih faraona za egipatski narod.
Sljedbenici faraona puzeći tako okrenuli su se pogledom prema dolje, prema grobnicama, prema smrti kao i faraoni. Sve dotle dok ih slijede i sami su odgovorni pred Bogom i čovjekom, umjesto da svoj pogled usmjere što priliči čovjeku samopouzdano prema zvijezdama.
Dakle, faraoni i nakon što narodu uzmu osnovno za golu egzistenciju vrše pritisak i dalje, jer ih kao zastupnike smrti iritiraju čiste duše - život. Hrvatski narod je mali narod, otprilike veličine jednog osrednjeg europskog grada, ali predstavnici vlasti u Hrvatskoj orgijaju i dok putuju po bijelom svijetu, ističu se kao pijani snobovi, troše proračunski novac po svijetu više od predsjednika najvećih država na Zemlji. Preko svojih medija za javna informiranja, dok orgijaju, Hrvatima demagoški ponavljaju svoje laži, njihovo ponašanje odraz je prokletstva.
Konkretno u Hrvatskoj faraoni i faraončići kako na selu tako i u gradu pravdaju mortalitet, konstatacijom da je to tako i točka. Doista takvim izjavama se svrstavaju među faraone i podzemni svijet, što njihova djela očigledno na hrvatskim prostorima i potvrđuju. Potvrđuju to nametnute, nepozvane i neodgovorne vođe Hrvata već dugo vremena, vođe Hrvata iskoriste situaciju što su zapravo djela mašinerije iz podzemlja, potom demagogijom, propagandom i raznim pritiscima uvjeravaju hrvatski narod do besvijesti kako su nezamjenjivi u Hrvatskoj.
Vladajuća „elita“ i opozicija su jedno tijelo, toliko prozirno glume da nisu vrijedni pažnje, ubuduće ozbiljnoj stranci u Hrvatskoj ne mogu biti niti opozicija…Svaki pojedinac treba i može samoinicijativno za život suprotstaviti se faraonima dok nesvjesno stvaraju carstvo mrtvih.
Urušenost volje i samopouzdanja odraz je pasivnog ponašanja Hrvata što vodi u pravcu mortaliteta, jer čovjek pod pritiscima nije za fizičko rađanje.
Danas, sa spoznajom kao posljedicom i patnje i milosti, čovjeku je okrenuti se prema svjetlu i životu. Dakle, tek po slobodnoj volji na Zemlji život je konstanta, koju kao apsolutan sklad, faraoni urušavaju.
U Zagrebu, listopad 2010. godine

Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj- Život






U POČETKU BIJAŠE RIJEČ - KAO SREDSTVO ZA POČETNIKE
RADI DJELOVANJA I OSVJEŠĆIVANJA

Sreća je kada čovjeka pokreće djelovanje - kao suprotnost stvaranoj statičnoj monotoniji, što je zapravo milost, mogućnost realiziranja probranih, iz beskonačnih, mogućnosti da sam osvjetljava ljepotu i dobrotu i tako po djelovanju postane autonomiji, više u službi općem dobru.
Dakle, nakon što se izgubio, kao Eva i Adam, i danas čovjeku treba ponovno navikavanje da ispuni dovoljan razlog, tj. da djelovanjem ponovno zasluži ugodno obitavanje na Zemlji.
Poticanjem, tj. poučavanjem pomoću riječi u pravcu spoznaje, težnja je da se čovjek na Zemlji potvrđuje djelima, dakle ideja – djela – život i obrnuto život –djela - ideja.
Osviješćen čovjek shvati kako nema razloga da se konkretnu materiju uzdiže na prvo mjesto, jer tada materija čovjeku postane prepreka na putu. Ovoj istini ne trebaju atributi. I pomoću znanosti materija se demistificira kako bi čovjeku samo služila dok djelovanjem po adekvatnoj spoznaji riječi prožimaju ( ideja – djela – život) kao znak rada duha u pravcu osvješćivanja.

Suvišno je oslanjanje na materiju i precjenjivanja iste pomoću raznih atributa dok ima samo ulogu da služi životu na Zemlji, precijenjena može čovjeka odvesti iz svjetla i djelovanja, u mrak iz kojeg se ne zna vratiti. Ukoliko je pedagogija po mjeri čovjeka, grješnik pojedinac sa čuđenjem se sjeti da je od samog rođenja kao duša imao sva oruđa za zemaljski život, kao i samopouzdanje koje mu je tendenciozno narušavano – zbog prepravljanja iskonskog. Dakle, iskonskoj kvaliteti ne trebaju riječi niti atributi ( izdvojeno od života) jer se njima ne može niti objasniti, utoliko su prikladne za ljude koji po nekim razlozima završe u mraku, pa im treba ponovo poticaj za djelovanje da se vrate životu, koji se dalje potvrđuje djelima i po zaslugama zbog zauzimanja mjesta i uloge.
Prestankom djelovanja, nastupa neuredan čovjek, zbog i na račun tuđih djela - života, kao pijani trovač - hedonist, kompenzira nerad riječima, stil koji ne potiče na život i vodi u besmisao. Oduvijek se potvrđuje da je neuredan čovjek u raskoraku s idejom, stoga se opredjeljuje – oslanja na priče umjesto na djela - angažiranje, što proturječi skladu života a što dovede u kušnju, potom čovjek zavaran prividom postaje neradnik koji pomoću riječi postaje sofist demagog, a sve kao rob strasti i materije.
Sofizam kao izvrgnuti filozofski pravac im odgovara da svoje manje argumente pretvaraju u veće, što je u dekadentnijim društvima čak i zakonima i pravom stimulirano. Stimulirani neradnici nakon što se oslade, ukoliko im kao pojedincima sofistima ne ide po planu udruže se zbog plijena, u razne grupe i stranke, ne znaju, i ne zanima ih više, da ih samo osobna djela mogu spasiti. Ilustracije radi u Hrvatskoj bez ikakvih dobrih djela čak se može postati premijer, predsjednik, pobijediti na izborima, pomoću propagande – i to riječima koja ne potiču na život. Naročito prošlih godina u Hrvatskoj je narastao toliki broj neradnika da se sofistički izbore pomoću laži, udruženi u neke stranke kakve jesu i danas u Hrvatskoj, potom se nametnu za vođe, rukovodioce . . . i uvijek neodgovorni.
Ironično i bez precjenjivanja takvih, vrijeme je za upozoriti i zaustaviti dekadenciju u Hrvatskoj, žalosno je da se na takav način prikazuju kao karizmatične osobe, dok danas u svijetu, realno kvalitetni pojedinci znaju da su samo odraz uzornih djela, da adekvatno po preuzetim dužnostima moraju odgovarati u svojoj zajednici.
Čovjek po svojoj slobodnoj volji je i odgovoran, što se podrazumijeva, a ne izbjegava odgovornost, što neradnik pravda demagoški pomoću riječi i preko stranke prenosi štetu koju je napravio na drugog, što je jednako trovanje hrvatskog općeg dobra. Koristeći se „emocijama duša“ varalica natovari posljedice svojih grijeha na opće dobro. . . Kako to?
Odgovor, ideja – djelo - život dakle, ubuduće samokritičko i kritičko ponašanje potrebno je Hrvatima u pravcu općeg dobra, što upućuje što je moguće . . . samo po djelima . . . a protiv demagogije i stvorene monotonije preko stranaka tj. pojedinaca u Hrvatskoj. Dakle, uglavnom prema uhodanom obrascu u Hrvatskoj pomoću postojećih stranaka razbija se jedno kao opće dobro, a izdvojeni dijelovi zajednice pojedinci preko stranaka postanu sami sebi svrha i krajnji cilj.
Umjesto da stranke kao zbir pojedinaca demonstriraju snagu za funkcioniranje u ime općeg dobra, predvođeni članovima s određenim znanjem radi daljnjeg domišljanja u skladu s vremenom i specifičnošću zajednice.
Život je odraz kretanja, čovjeku treba uvijek novo i bolje, što zahtjeva razbijanje monotonije bez podmetanja modernog šarenila kao varke što je očito u Hrvatskoj.
Predstavnici postojećih stranaka, uglavnom nisu svjesni pa zato ni odgovorni, što je nažalost postalo pravilo da takvi budu vođe u Hrvatskoj. Hrvat ubuduće treba shvatiti i razlikovati moderno šarenilo od nove kvalitete koju traži život. Ukoliko prilikom biranja Hrvat ne uvidi spomenute razlike, moderne varalice okoristit će se kao i do sada pomoću emocionalno – nekritične – duše Hrvata.
Predstavnici stranaka kao varalice preko raznih institucija po Hrvatskoj samim nazivom svojih „kompanija“ začaraju naivne. Zašto u stranačkim statutima nije istaknuto da su pred zakonom vođe odgovorne, po propustu i nedjelima, što se podrazumijeva po logici zdravog razuma. Kada očigledno na terenu same o sebi govore, zato takvim strankama trebaju atributi. Stranke u prosvjećenijim zajednicama moraju opravdati svoje postojanje djelima, a ne svoj nerad kompenzirati demagogijom kako to danas u Hrvatskoj čine stranke, participiraju i skupa rastaču opće dobro, tendencijom da i dalje vode Hrvate u propast.
Predstavnici i nosioci vlasti, i ostalih institucija u Hrvatskoj, kako svjetovnih tako i duhovnih, pored silnog ponižavanja hrvatskog naroda bez srama dalje koriste samo oruđe sofizma. Hrvatskom narodu preostaje da inventivni ljudi ubuduće stupe na političku scenu i svojim obolom zaustave daljnje urušavanje hrvatskog bića. Svaki narod ima pojedince koji su po spoznaji odgovorniji u ime života. Dakle, u Hrvatskoj nema više opravdanja za niti jednog Hrvata, tj. potrebno je žrtvovanje za opće dobro.
Vlastitom voljom svaki pojedinac usmjeruje i pokazuje svoja djela, što mu je i osobna karta i kao mjerilo učešća. Također i egoizam kao odraz neuredne volje je osobna karta pojedinaca, takvima se ne treba dozvoliti da se poigravaju s općim dobrom. Kanimo se improvizacija kada je u pitanju opće dobro i vlastito ognjište kao uvjet za beskonačan put što život jest. Dakle, smisao je da vlastitom voljom, svaki pojedinac djelima probudi i osobno samopouzdanje, što je neophodno za dostojan život.
Namjera je ovim tekstom pokazati kako nema mjesta malodušnosti na hrvatskim prostorima, naprotiv Hrvati s razlogom trebaju biti zahvalni za ove prostore na Zemlji kao dobre uvjete za život. Toliko da shvate, kada pedagogija stvara plodno tlo demagogiji . . . tko laže . . . Dakle kada roditelji jedu zeleno voće . . .

Zagreb, studeni 2010. godine

Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT








DA STVORITELJ POMOGNE ČOVJEKU DOVOLJNO JE TRAŽITI SUSRET


Čišćenjem od grijeha, čovjek ponovo postane nadahnut – preporođen, nov, osjeti radost života. Dakle, probuđen - prosvijetljen, po slobodnoj volji djelovanju - zasluzi, realniji je zastupnik života.
Potaknut Božićem, izgubljeni pojedinac može doživjeti buđenje i prosvjetljenje života i razlog za veselje. Nakon ispunjenih razloga, prosvijetljeno – osvješćen zadovoljno se vrati Izvoru života iz kojeg se istrgao po osobnoj volji.

Povratkom na osvijetljeni put, čovjek treba čuvati život - sebe, znajući da je tijelo podložno kauzalnosti, jučer – danas – sutra.
Doista čovjek na Zemlji, pored nebesa i života koji jest, bezrazložno je u iskušenju razapinjan, po svojoj volji, između svjetovnog i duhovnog, a osvješćuje se razmjerno koliko ovosvjetovno - materijalno precijeni i postavi iznad sebe .
Spoznaj samog sebe.
U IME BOŽIĆA – ŽIVOTA, SRETNA VAM NOVA GODINA!
U Zadru, prosinac, 2010. godine.

POKRET ZA PREPOROD HRVATSKOG DUHA I POTICANJE NATALITETA U HRVATSKOJ - ŽIVOT
Posljednja izmjena: 2010-12-27 12:39








SREDSTVA ZA JAVNO INFORMIRANJE - ŠTO JE TO I KOME SLUŽE


Posljedica je odraz uzroka, tako je uvijek bilo. Eksploatator, brojčano manjina, uglavnom lijevim predznakom, dok vara jedan narod i pomoću sredstava za javno informiranje i psihologijom za mase, ponižava i navikava ga s ciljem da mu služi.

Ispiranjem mozgova i protiv logike zdravog razuma, trovačima je cilj da čovjek – narod posumnja u očigledno, što je jednako masakriranje duše, urušavanje života.
Tendenciozni trovači naroda organizirano, pomoću propagande preko stranaka ulaze u tuđa dvorišta s namjerom da ih opljačkaju. Zapravo to su varalice, kojima stranke služe kao maske, uglavnom to rade da se svojom lukavošću nametnu jednom narodu kao eksploatatori, tj. lopovi, prema zakonima prilagođenim samo sebi i svojim namjerama.
Dakle, manjine pomoću stranaka svojim sredstvima za javno informiranje, propagandom iz kuhinje psihologije za „mase“, nakon ispiranja mozgova narod navikavanjem pripreme za robove. Ovako drzak stil pomoću tehnike, kojom se služe eksploatatori, Hrvati nisu osjetili kroz cijelu svoju povijest.
Što hoće gospodari medija, tko ih poziva i tko treba njihovu propagandu?
Gospodare medija i njihovo tendenciozno djelovanje treba podvrgnuti najoštrijoj kritici, zastupnici su nereda kada tendenciozno uvjeravaju u korist svoje manjine, koju kao i nesvjesne Hrvate zanimaju samo osobni interesi – koristi, do kojih dolaze prevarom pomoću sredstava za javno informiranje.
Stratezi stranaka u Hrvatskoj znaju da tko ima sredstva za javno informiranje „može imati“ glasove od pojedinaca, koje su uvjerili u prazne priče.
Hrvati, predstavnici stranaka, nisu svjesni da su progutali otrovnu udicu dok tako razbijaju zajedništvo, jer nisu spoznali da sredstva za javno informiranje TV, radio i novine na ovaj način ne pogoduju hrvatskom narodu kao većini u Hrvatskoj, pokazalo se da nisu ni stvarana zbog hrvatskog općeg dobra, radi pozitivnih poticanja, navikavanja na samoinicijativu, a njihov stil ne potiče na zdravu konkurenciju. Naprotiv, manjina - uljezi navikavanjem, propagandom preko sredstava za javno informiranje uvjeri narod pa vjeruje – podzemlju, trovačima duša koji poruše samopouzdanje, život, veselje - osmjeh.
Ustrojstva svjetovnih i duhovnih institucija, uglavnom produciraju oholost vođa i mržnju prema drugim grupacijama – opoziciji, a ne zdravu konkurenciju u pravcu općeg dobra. Zapravo su kamen oko vrata narodu kojim upravljaju. Zato se mora promisliti, pronaći specifično rješenje za svaki narod - zajednicu, u skladu s njezinom spoznajom.
Dobar glas se daleko čuje, uvijek kao odraz dobrih djela; kao što se loš glas čuje, kao odraz loših djela. Dakle, čovjek je tu između dobra i zla. Nažalost, laž potakne čovjeka u pravcu nedjela naročito pomoću sredstava za javno propagiranje, što stvara nered.
Ipak, čovjeku je uvijek tu na raspolaganju prirodan način informiranja – komuniciranja: da se od čovjeka do čovjeka pomoću riječi – govora prenosi poruka, čak brže nego preko tendenciozno umjetnih sredstava za javno informiranje koja su usmjerena protiv općeg dobra jednog naroda, a u raskoraku s idejom stvaraju nedjela, nemaju temelja pa samo krivo zbore.
Obično govornu poruku, informaciju između dva čovjeka prekidaju pomoću straha, oruđa manjine, kad im se dozvoli. Ukoliko se narodu nametnu lažima pomoću sredstava za javna informiranja, pojedince raznim pritiscima izopćuju iz javnog života. Kada zlo pojedinca istrgne iz općeg dobra - zajednice nema mu spasa, a čemu najviše doprinesu sredstva za javno informiranje iz kuhinje podzemlja za narušavanje, tj. zaustavljanje života, daha - glasa, eto zašto je čovjeku dužnost svjedočiti za život.
Dakle, čovjek – čovjeku porukom čuva temelje života dok kao mediji prenose poruke pomoću riječi. Ukoliko ovlada nered čovjeku se pomoću laži i straha prekida prirodan način širenja poruke, s ciljem da se uruši život. Tako otrgnuta čovjeka od života – ideje, obmanjuju prividom, maglom dok djeluju pomoću sredstava za javno informiranje u pravcu svjetovno – konačnom, protiv života.
Dakle, tumačenje ideje dužnost je mudraca, a ne osjetilno - lukavih kojima su oruđa baklje i tehnička sredstva za propagandu radi obezglavljivanja naroda, jer se čovjekom koriste kao stvarima po standardima tehnike što guši život; pomutnjom, neredom, neskladom iscrpljuju narod.
Mudrace kao prepreku, tvorci umjetnih medija lukavo svim sredstvima desetkuju, što se kroz povijest organizirano ponavlja iz raznih institucija. Činjenica je da institucijama kojima upravljaju manjine smeta urednost kao osnova života. Dakle, život je prepreka podzemlju koje napada dok zavarava bakljama i pomoću sredstvima za javno informiranje koja su pod kontrolom bakljonoša, a što je za osvješćen narod prozrijeto. Ustvari, istina je da su bakljonoše konačna slabost bez ideja, kakvi jesu tako i čine i ostavljaju trag za vidjeti.
Doista, podzemlje kao posljedica nereda u Hrvatskoj, zbog nedostatka djela očigledno plasiraju laži iz duhovnih i svjetovnih institucija, nisu svjesni da su zaboravili Stvoritelja, pa su bez ideja, temelja i snage i zato su protiv života.
Uglavnom u hrvatskim institucijama, duhovnoj i svjetovnoj hijerarhiji proporcijalno funkcijama se laže, što se nažalost loše odražava na opće dobro, jer nisu na strani života. Dakle, u Hrvatskoj duhovne i svjetovne „elite“ ne funkcioniraju prema dužnostima u pravcu općeg dobra, što prikrivaju lažima pomoću sredstava za javno informiranje koja i kontroliraju dok vladaju narodom.
Problem je u definiranju a ne prikazivanju stvarnosti, koji mogu riješiti samo nevladajuće profesionalne elite. Narod nije ono kako ga okupator – eksploatator definira, već realno kada čovjek spozna da nije samo sjena pa o životu brine.

U Zadru, siječanj 2011. godine
Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i
poticanje nataliteta u Hrvatskoj
ŽIVOT




HRVATI BRANITELJI ZAJEDNICE SVOJE

Zašto komplicirati život, čovjek je odraz idealnog, uvijek u centru, stvoren da tako živi darovani ŽIVOT u beskonačno, po pravilima ŽIVOTA - Svoritelja, u zajedništvu slavi.
Centralno u ovom tekstu, konkretno su Hrvati, branitelji hrvatske zajednice, dok je država institucija u funkciji branitelja zajednice. Konkretno na hrvatskim prostorima sudbina se očituje po djelovanju i pokazuje hrvatsku zajednicu, po zaslugama. A jedna zajednica posebno je odgovorna kada je mortalitet veći od nataliteta, kada se gubi smisao jer se ne suportira ŽIVOT, znači zaobilaze se pravila života.
Čovjek je na Zemlji da se potvrđuje dok radi, rađa i veseli se, a umori se ako ne živi po pravilima života. Umore se neradnici skloni neredu, skloni trgovati i prodati vlastitu dušu. Kada se to čovjeku dogodi rastrese se i postaje lešina, smeta više od bilo kakve lešine. Eto, što neradnik postane kada ne cijeni i ne podržava život. Dakle, duša je život, a čovjek se strpljenjem održava, iskupljuje i . . , ostali sitni problemi koji se pojavljuju na Zemlji kao ometala također su odraz nereda, truju čovjeka . . .
Sve se skupa događa na Zemlji, u zajednici izloženoj napasti, pored državnih institucija koje se samo reklamiraju za vanjsku uporabu, a manje koordiniraju s čuvarima vrijednosti.
Država kao koordinator – institucija dužna je stimulirati branitelje svoje zajednice. Sofističkim stilom pojedinci lukavo koriste institucije za osobne potrebe što je slučaj u Hrvatskoj, pa ne služe hrvatskoj zajednici. Eto zašto se lukavi pojedinci usude, pa izjavljuju da je Hrvatska slučajna država . . , isti su stasali iz timokracije u oligarhiju iz hrvatskog nereda.
Dakle, naivni branitelji su oni koji nisu u timokraciji i žrtve su lukavih ratnih profitera. Preostaje im dodatno žrtvovanje da bi se štitile potencijalne žrtve . . .
A žrtvovanje pretpostavlja red, rad i disciplinu u stvorenim uvjetima - zdravim odnosima čovjeku. U Hrvatskoj, nitko ne može bolje od Hrvata odrediti što će se raditi i kako odlučivati.
Za hrvatsku zajednicu nezaobilazno je plaćanje ratne šteta koju su počinili Srbi po hrvatskim zemljama . . . To je predmet Hrvatima za triježnjenje, kojim će realno pokazati svoje dostojanstvo i samopouzdanje, radi budućih generacija. Ne mogu o tome odlučivali Srbi i hrvatski – ratni profiteri, iz svih domovinskih obrambenih ratova. Aktivni branitelji moraju se oduprijeti specijalnim ratovima protiv hrvatske zajednice . . , u što naročito spada trovanje drogom, neobrađena polja, pad nataliteta, nezaposlenost . . .
Nameće se veća odgovornost, neophodna je veća budnost branitelja da se u budućnosti, hrvatska zajednica zaštiti od razaranja, treba je čuvati od profitera – oligarha. Evo poticaja, i razloga za žrtvovanje, eto Hrvatu čovjeku i smisla življenja na Zemlji u Hrvatskoj.
Ne dozvoliti rastakanje duše od strane vlastodržaca, kako to čini kemičar elementima - stvarima. Krajnje je nedopustivo da bi duša služila za eksperimentiranje profiterima, oligarsima, koji se usude narod omalovažavati nazivajući ga ulicom, koji bi represijom protiv „mase“, naroda „demokratski“ obračunali. Bezdušnici, analitičkim i drugim metodama po mjeri svoje kvalite, ne znaju da nije duša za eksperimentiranje. . . Eto, komu se duše u Hrvatskoj prepuštaju da ih se pritišće i trga. Odlučna duša može brinuti za opće dobro i tako najbolje brine i za svoje. Uz napomenu da nikada nije dovoljno samokritike dok se djeluje - žrtvuje. Znači, ne umišljati već je dužnost čuvati i unapređivati uvjete života i braniti zajednicu od „branitelja“ profitera – timokracije – oligarhije, koja se i danas štiti neurednim državnim institucijama. Dakle, treba uvesti red u državne institucije, a svakojake profitere dovesti u red da bi čovjek mirno živio.
Nužno je više upoznati sebe i zajednicu svoju, pa neka djela predstavljaju i govore o vrijednostima, i onima koji još ne znaju pravila i mjerila. . .
Koji apsurdi da iz rata i poslije rata po „zaslugama“ „branitelji“ postanu tajkuni – oligarsi, da su iste stimulirali vlastodršci također tajkuni – oligarsi, dok ih je čuvala policija . . . i čuva hrvatska policija.
Još apsurdnije, pripadnici timokracije - oligarhije se natječu, koristeći šablone bivših hrvatskih okupatora.
Kroz povijest Hrvati su stradavali od vatrenog i hladnog oružja, dok danas, pored državnih institucija,Hrvate se desetkuje drogom, . . .
Državne institucije se još ne snalaze, ne odgovaraju, i pored silnih žrtava u kratkom vremenskom razdoblju, modernom oružju drogi koja hara hrvatskom zajednicom. Zato branitelji bez odlaganja trebaju odgovoriti tom najubojitijem oružju, koje devastira i stvara pustoš po Hrvatskoj.

Dakle, na hrvatskim prostorima u hrvatskoj zajednici na razne načine i danas se život ugrožava, pored crkve i tamjana, pored hrvatskih državnih institucija i pored branitelja . . . , posljedica je očit pad nataliteta, rast samoubojstava, stvara se carstvo mrtvih. Preostaje definiranje i reformiranje u skladu s potrebama života i pravilima života, da se branitelji postave odlučno i kao čiste duše pobijede dekadentne lešine – sotonu.
Nered treba poticati brižne duše ne da očajavaju na beskonačnom putu života, već da se dodatnim žrtvovanjem – suprotstavljaju u ime života i općeg dobra hrvatske zajednice . . .
S prezirom i sažaljenjem opominjati one koji žive egoistički, samo zbog koristi, jer ne znaju da se gola egzistencija pretpostavlja, a duše žive. Slobodne su duše čiste duše, po zasluženoj slobodi.

Sve što su tajkuni uz pomoć nadležnih iz institucija Republike Hrvatske ukrali ili devastirali tvornice, poljoprivredu i. . . trebaju vratiti hrvatskoj zajednici . . .
Veći je problem za hrvatsku zajednicu što se nasrće na hrvatski duh što anti hrvati pokušavaju preko jezika, jer jezik je rad duha jednog naroda, a kada se uništava jezik uništava se narod. Nije slučajno da aktualni vlastodršci u Hrvatskoj štampaju neke pravopise za hrvatski jezik, kao što su se štampali nakon ubojstva Stjepana Radića,1929. godine…, ili prije Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika iz 1967. godine.
I ortodoksni Židovi znaju da je jezik kao specifičnost rad duha jednog naroda, pa kada nema jezika nema niti naroda. Isus i Ivan dok su prolazili ulicama Jeruzalema, samo se ponegdje mogla čuti židovska riječ što ih je žalostilo, . . . prevladavao je latinski i grčki jezik . . . Pilat pere ruke, jer je znao da je razjedinjen i slijep židovski narod, da podjelom sam sebi presuđuje.
Danas o ozbiljnim temama o jeziku i dr. za Hrvate, po uputama anti Hrvata pišu podobni mladi novinari, modernim stilom za „mase“.

Židovi kao narod već bi propali da su dozvoljavali, ovakvima kakvih je nekolicina u Hrvatskoj koji modernim načinom radi osobnih koristi . . .uređuju u nekim orkestrima…
Na ovakav način u Hrvatskoj, naivne čiste duše teško dolaze do izražaja kao borci za opće dobro . . . , ali ih i patnje prosvjećuju. Zna se da janjičari ne mogu ništa dobro organizirati . . . , tko im onda organizira i radi na rasulu hrvatske zajednice? Netko drugi,treći sa strane razdvaja i koristi – hrvatski narod.
Hrvatska se danas čuva u Vukovaru i u svakom gradu i selu. 
Studeni 2013. godine, Vukovar - Zagreb – Zadar

dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
i
Pokret veterana aktivnih branitelja Republike Hrvatske
Posljednja izmjena: 2013-11-26 18:44






LUSTRACIJOM U IME ŽIVOTA HRVATA
https://www.youtube.com/watch?v=HdIf4ozpR5k

Misao se demonstrira, preko jezika, kao odraz duha, a duh uvijek ukazuje, pokazuje, regulira . . . po žrtvovanju prema pravilima života, po svakoj duši radi ravnanja. Zato ova poruka, pouka treba bezdušnicima, jer leševi više ne mogu shvatiti niti prihvatiti.
Dakle, spodobe, leševi očiti su
primjeri kao žrtve po svojoj volji . . ., jer su sebe svodile i svode na
neproduhovljenu materiju, a slično sličnom teži. Eto kako hrvatski sofisti ne znaju kako je sofizam nastao i zašto je opako zlo. Na hrvatskim prostorima, jednom se pojavljuje kao orijuna, drugi put kao početnici-janjičari, treći put kao UDB-a pa kontinuirano narušavaju hrvatsko biće, naročito pomoću SPC kao mentora Srbima i prije 1918. godine.
Izmrežili su se pa provode svoje želje preko raznih saveza i stranaka, kao produženih ruku,svoje avangarde lutalica, pionira i inih misionara koji vršljaju po Hrvatskoj i svijetu.
Toliko su se navikli i osladilo im se orgijanje na
račun Hrvata da su izgubili osjećaj grijeha, pa su tako postali skloni
lažima, krađi i ubojstvima. Ali zlu ovako ili onako dođe kraj pa završe kao smeće, što svaka duša primijeti i ocijeni po zdravom razumu, jer je i očigledno.
A bezdušni leševi, kao masa su bezimeni, mafija, i dalje bi
vladali . . . i urušavali život, i više, otpisali bi Srbima ratne štete koje
su prouzročili po Hrvatskoj, kao znak odanosti prema njima, U ZAMJENU SAMO DA IM POKAŽU MASOVNE GROBNICE HRVATA, I TAKO BI OBEZVRIJEDILI ŽRTVE HRVATA, KOJI SU SE UZORNO ŽRTVOVALI ZA SLOBODU, ŽIVOT SVOGA NARODA.
Za orjunaše, početnike i UDBU nema nade jer su nastali po neredu, nisu se obratili pa će po neredu i nestati, tako je zlo završavalo kroz sva vremena,a što je opomena čovjeku na Zemlji.
Evo, dogodila se još jedna velika oluja, kao posljedica epidemije iz
žarišta! Hrvatska pravoslavna crkva po pravilima pravoslavlja napokon je počela djelovati u Hrvatskoj, da bi se napokon ugasila žarišta SPC iz kojih se širila epidemija na Hrvate diljem hrvatskih zemalja.
Uzorno ponašanje čovjeka je odraz reda, posljedica je samokritičnosti u odnosu na pravila života, potiče žrtvovanje za drugog čovjeka, besmisleno življenje dovodi čovjeka u iskušenja da zlo radi pa se uruši,i dalje ne živi, jer je narušio sklad pravila života. Tako čovjek postane spodoba, leš koji širi neugodne mirise dok se ne pokopa.
Hrvatska ološ - kao opomena skupa s okupatorima Hrvatske, igrala je na anacionalnu kartu, radi osobne koristi kao postvarene lešine.
Zavarano, puno pojedinaca tako se odmetnulo od života, bilo da su postali janjičari ili na drugi način prodali dušu radi materijalnih sitnica. Što se dogodilo Supilu i Trumbiću, Blaževiću, Savki i Tripalu, što se dogodilo Šuvaru i Račanu,
jednako su svi poslužili zlu kao beživotne figure, sudjelovali su s
okupatorima u raznim konstrukcijama i suportirali zlo - mortalitet . . ., a nastavljaju njihovi pioniri iste kvalitete po genima, što demonstriraju na terenu - lukavo vladaju i urušavaju Hrvatsku. Ne shvaćaju da je prokletstvo ne zastupati ono što čovjek jest, pa postanu bezimeni leševi, ništa.
Konkretno kako Savka Dabčević Kučar tako i Miko Tripaklo, po instrukcijama, potom zaslugama, pod nadzorom velikosrba prema velikosrpskim željama, zasluženo su bili miljenici, jednog od dvojnika "tita" meštra.A ostali su na tom tragu sve dok nisu pokopani kao leševi.Tumarali su s crnogorskom tajnom milicijom koja je kontrolirala hrvatske otoke i priobalje. Isto kao što je hrvatsko kopno kontrolirala srpska milicija.
Pioniri, beživotna materija, radio isto lažu i kradu, što se odražava u
Hrvatskoj, pa nema zadovoljstva, nema rađanja, utoliko žene, perfidno
zavarane prividom, prihvaćaju funkcije za koje nisu. Sve u svemu smišljena je diverzija na Hrvatsko biće i kada muškarci obnašaju funkcije za koje nisu po kvaliteti, a čovjek se predstavlja da se vidi koliko je za neku funkciju.
U skladu s pravilima u ime života, treba lustracijom suočiti svakog
pojedinca njegovom sudbinom da se vrati u život, da bude ono što jest,a ne da materijalnim trovanjem postane ono što nije, zapravo ništa.
Znači, izgubljeni sinovi su prevareni za život, jer su zaobišli vrijednosti radi pukih materijalnih koristi, vladali bi, krali i dalje onesvješćeni leševi bili samo zbog materijalnih koristi.

Onesvješćeni leševi, kao puki operativci, ne znaju da su žrtve žarišta -
stvorenih od raznih tendencioznih okupatora, i pomoću njihovih Crkvi kako bi Hrvate prevarili. Ove konstatacije pokazuju, posebno zadnje stoljeće, da Hrvati spoznaju po žrtvovanju, po milosti prepoznaju zlo ispod raznih maski.
Dakle, potrebno je bitno čuvati dok se pojedinci konstantno lustriraju u vlastitoj zajednici, radi povratka na put života. A bezdušni nevjernici boje se fizičke torture, jer su sami fizički uništavali Hrvate, kada god im se ukazala prilika.
Naučili su da bez nereda nema novca i drugih materijalnih koristi,
iskušenjima ne odole bezdušni.
Udruženi hrvatski janjičari i ovosvjetski mešetari, na razne načine
eksploatiraju Hrvate, velika prepreka su im i hrvatski običaji koje na razne načine žele uništiti, a zna se da je manje štete kada se uništi selo. Jer, nakon što se unište običaji kao izrazi vrijednosti lako se uništi selo, što se potvrđuje po Hrvatskoj.
Po takvim šablonama zlu se osladilo, sklono je i danas pomoću straha
reducirati Hrvate padom nataliteta, drogom i iseljavanjem. . . .
Za ukupno djelovanje i pored ocjene civiliziranih naroda kako hrvatski Predsjednik tako i Premijer, su ocijenjeni ocjenom smeće, svejedno bi pomoću psihologije za mase, pomoću sredstava za javno priopćavanje Hrvatima i dalje prali mozak, pa da ih uvjere u suprotno i ponovo izaberu sebi za vladare.
Sve ukazuje da su nadležne institucije dužne otpočeti s lustracijom, prema zapadnoeuropskim stečevinama i dogovoru po uzoru na zapadnoeuropske države, da se zabrani djelovanje pojedincima kao i strankama nastalim po mjerilima
okupatora Hrvatske, kao i svim savezima i strankama kojima upravljaju pojedinci nostalgičari okupatora koji i dalje narušavaju hrvatsko opće dobro.
Izručenje jednog za lustriranje u Njemačku, trebao bi biti početak da
se krene po svim županijama i općinama u Hrvatskoj i provede lustracija, što očekuju od Hrvata civilizirani narodi, da bi ih prihvatili u svoje društvo.
Split - Zagreb, veljača 2014. godine

Dr.sc, Ilija Barjašić
Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog
duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život



SOFIZAM JE ORUŽJE HRVATSKIH FARIZEJA

Samokritičan čovjek, u skladu s pravilima života, savjetuje drugog čovjeka
da radeći za svoju zajednicu, opće dobro, najviše pomaže sebi, (. . . prema
Klaiću, riječ farizeji iz armenskog jezika: "izdvojeni", "odijeljeni" . .
.).
Hrvatski farizeji, zavarani prividom - materijom, izdvojili su se iz
hrvatske zajednice, pa pomoću raznih okupatora i hijena, kao zlo u
Hrvatskoj, urušavaju Život - Hrvate. Sve u svemu, farizeji svojim
sofističkim stilom, pomoću svoje konačne baklje, zavarani prividom,
tendenciozni su egoisti, smatraju da su prevarili dostojanstvene Hrvate,
štovatelje života. Naprotiv, ne shvaćaju da su prevarili sebe, jer život je
vječno a zlo koje razdvaja je prolazno i konačno. Drugo je, uz napomenu, što
se čovjek indiferentno i neodlučno ponaša protiv nereda, a što mu se
zasluženo vraća kao bumerang, i kao opomena za daljnje ravnanje po logici
zdravog razuma. Cirkusanti farizeji, kao samodopadni glumci
posrnuli su, i sami su sebi svrha. Nisu svjesni da su odraz laži, krađe . .
. Dakle, egoistički su usmjereni i prema životu neodgovorni, i zato glupi.
Farizejima je sofizam oruđe za blefiranje, kojim stvaraju situacije za
kompromitiranje, oni ne drže do vlastitog dostojanstva i časti kao smisla
životu. Dakle, farizeji se bave sami sobom, na račun naroda - jedne
zajednice. A opozicija su im oni koje ne mogu staviti u okvir po šabloni. .
. Problem im je što ljude koji drže do svoga dostojanstva ne mogu kupiti
materijom, koju nude po cijenu duše.
Ovo dobro znaju Hrvati protjerani iz Hrvatske u Australiju, znaju da je biti
dostojanstven jednako živjeti - ŽIVOT. Dakle, Hrvati radeći žive
dostojanstveno u Australiji, što su i Srbi, pod maskom Jugoslavije kao
okupatori Hrvatske, znali. Zato su raznim načinima razdvajali kompaktnost
hrvatske zajednice u Australiji. Osobno, kao i drugi Hrvati, povratkom u
domovinu Hrvatsku doživio sam zbog toga torture slične kao Hrvati od
1945.godine, nakon II. sv. rata . . . ! ! !
Osuđivani smo na višegodišnje robije, i više - mi koji smo još i fizički
živi doživljavamo i danas razne pritiske, a sve kako se Hrvati ne bi vraćali
iz emigracije u Hrvatsku.
Sedamdesetih godina prošloga stoljeća, srpske vlastodršce iz Jugoslavije -
dočekivali smo u Australiji odbojnšću - nezadovoljni isto kao što Hrvati
dočekuju Zorana Milanovića, koji bi u Australiji demagogijom odijelio ili
podijelio hrvatsku zajednicu i takvom oslabljenom vladao. Ako Milanović želi
učiti, što mu Hrvati iz Australije savjetuju, kako se čuva vlastita
zajednica, država, što je to afirmativna istina, kako sofisti kao lašci
manje argumente pretvaraju u veće, tko su licemjeri kao okrečeni grobovi,
koji su razlozi, kako i zašto se farizeji skrivaju pod maskom pravednosti. .
., zašto nekima mogu lagati, a sami sebi ne mogu, dok proživljavaju
unutrašnju bol.i td.
Očigledno, farizeji po Hrvatskoj svojim nedjelima ostavljaju iza sebe
pustoš, što ih pokazuje da su odraz nereda, a kao posljedica i . . . , zato
su bezdušnici, bleferi u janjećoj koži. Ova loša obilježja imaju
vlastodršci, zastupnici farizejštine koji sami sebi daju za pravo
kontrolirati svjetovno i duhovno u Hrvatskoj. Ali slijedom ponašanja
neuredni farizeji pokazuju se kao izluđeno konačni.

Nesamokritičnošću, neurednim življenjem izgubili su mjeru, pa bi farizeji
dužnosti bez odgovornosti; kao sofisti ne prihvaćaju kritiku kao savjet. Ne
biti odgovoran! Pitanje je komu i zašto dozvoliti narušavanje pravila Života
Hrvata u Hrvatskoj.

Kada netko jednom prevari . . . , ali kada prevari i drugi put tako navikava
čovjeka na neuredno življenje, čime se truje smisao življenju narodu ili
pojedincu. Proizlazi da se zlu treba odlučno suprostaviti, jer ono ima
uvijek tendenciju širenja.
Farizejima smeta zajedništvo jednog naroda - kao snaga, a oni su samo
pojedinci ili grupice koje žele da narod živi za njih, da budu po neredu
izraziti. Dakle, prozirne su sofističke zamke i zato se ne smije dozvoliti
da razdvajaju, samoobilježeni, izdvojeni kao pataloške su pojave, laskavci i
udvarači zbog glasova, radi vlasti. Ukupno njihovo izražavanje, ponašanje
prezentira lašca, kao takvi neuvjerljivi su, ništa od dobra ne pokazuju u
stvarnosti, što čovjeka upozorava na opasnost od njihove farizejštine. Ne
znaju da je spas vraćanje na izvor života, u obraćeništvu, a ne da im
grješni zemaljski roditelji kao farizeji budu uzor.
Zlo nastane kada se ne živi dobro, kada se čovjek ne čuva po pravilima
života koji jest.
Dakle, po žrtvovanju, zasluzi i milosti Stvoritelja čovjek zadovoljno živi.
Ali po volji mora se suočiti s vlastitim grijesima, samokritički prema
spoznaji korak je prvi. Nakon, čovjek spoznaje da dobro spaja a zlo
razdvaja. Da je izdvajanje, odvajanje farizejština, protiv zajedništva, što
hrvatski narod zna kroz stoljeća, zbog čega je i osjetljiv. Samo samokritika
je čuvar života drugima po milosti, spoznaji. Farizeji su okrečeni grobovi .
. . Smetaju im svi koji razbistravaju vodu koju su zamutili kako se ne bi
vidjela istina o njima.
Sve u svoje vrijeme, grješnima ponovo prilika da se obrate i djeluju u ime
općeg dobra, skupa: Hrvati katolici i Hrvati pravoslavci s ostalim manjinama
u Hrvatskoj. Zajedno u Hrvatskoj - svakog dana novi da bi bili bolji. Radi
iskupljenja po djelima, radi života koji zahtjeva žrtvovanje. Lustrirati
Hrvatske farizeje . . . 
U Zadru, ožujak 2014. godine
Dr.sc. Ilija Barjašić
Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog
duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život





PARTIZANI PREVARENI HRVATI


Jasno i glasno, treba govoriti o lukavim Srbima kako su, nakon priprema, ratovali protiv Hrvata. Ratovali su u Hrvatskoj, naročito od 1918. do 1990. godine pod motom spaljena zemlja, na razne načine su desetkovali Hrvate. Nakon 1990. godine nisu realizirali svoju želju do kraja pa danas specijalnim ratovima, kada im se ukaže prilika, spremni urušavaju hrvatsko opće dobro.
Neupućeni Hrvati ne znaju kolika su Srbi, kroz povijest, zla nanijeli Hrvatima. Postoje dokazi za sve, ali i danas vladaju sinovi orijunaša i partizana, kao četničkih maski, pomoću kojih su regrutirali i regrutiraju Hrvate protiv Hrvata; za ne vjerovati je da su uglavnom vlastodršci potomci čiji su roditelji služili Srbima. Dakle, sami protiv sebe. Koju drugu ulogu okupator janjičarima može dati?
Takve, za vrijeme domovinskog rata, Milošević je protjerao iz srpskih redova izjavivši da im ne može vjerovati kao izdajicama svoga naroda. I pored svega, uglavnom nisu obraćenici već modificiranim načinima maltretiraju hrvatski narod kao i do 1990. godine.
Evo razloga i posljedica zašto su Hrvati 1918. godine, 1941. godine, i 1990. godine bili zatečeni i nespremni braniti dom i domovinu svoju dok su Srbi spremni napadali kada im je odgovaralo. Evo razloga i posljedica što je i zašto i danas u Hrvatskoj stanje kakvo jest, dakle sve je jasno, a Srbima i partizanima treba istaći glasno. Smeta im kada se Hrvati poučeni iskustvom usude biti spremni za obranu doma i domovine svoje.
Zato ubuduće Hrvati ne smiju biti nespremni i razoružani, uz pomoć potomaka solunskih boraca, orijunaša, Strosmajera i partizana kao četničkih maski. A srpska i ostale nacionalne manjine u Hrvatskoj ne mogu biti izviđači i produžene ruke protiv Hrvata.
Maskirane partizane čeka lustracija, jer nisu svjesni koje prljave poslove su odradili protiv svoga naroda, zašto i kako su ih predodredili i prevarili Srbi, sve od balkanskih ratova (načrtarija), od 1918. godine . . .
Paralelno s partizanskom, ali i pod većom maskom i udicom prevareni su spomenuti Hrvati "komunizmom", koji je, prema znanosti, i kao fikcija uvjetovan po evoluciji, tj, većoj osvješćenosti čovjeka - naroda, po zasluženoj slobodi, stvorenim uvjetima, osnovi - prema pravilima života koji jest. A ne po željama i pravilima ljudoždera, krvopija - zatirača života, po nekoj Marxovoj teoriji koja je poticala revolucije - stradanja naroda.
Hrvati znaju za stratišta: Krbavsko polje, Blajburgško polje i dr. . . čime se Hrvati i danas iscrpljuju umjesto da su to opomene. Maskama idealizma služe se, a dobru nisu potrebni atributi. . . neka se okrenu disciplinirano, uredno raditi.
Dakle, Hrvati trebaju težiti uzornosti (od sebe po djelovanju) biti spremni da žrtvovanjem brane zajednicu svoju, Hrvatsku; da svaki pojedinac radi što najbolje zna da bi živio smisao na Zemlji, u Hrvatskoj. Svakog dana treba raditi za dom i domovinu svoju; jer maskirano zlo čeka priliku. Evo zašto je za maskirane politika kurva, a za Platona i ostale mudrace osvješćenije red i rad. Maskirani ne žele da se dijalogom unapređuju uvjeti života, od misli djelima . . .
Naročito su opasni kao zlo kada hvataju maha, pa lažima sve kompenziraju. Toliko je očito da su, po neredu, hrvatski vlastodršci svrha sami sebi. Biraju ih oni koji žrtvuju bez žrtvovanja svoju dušu, bira ih se pomoću laži, a ne zbog djela i zasluga, zbog vrijednosti. Pomoću sredstava za javno priopćavanje imaju glasove iz područja sodomije, od slabih i neodlučnih.
Nakon što su porušili tvornice i dalje kao koordinatori destimuliraju i poljoprivrednike, a na usluzi su samo perverznoj populaciji, koja koristi trgove i parkove po gradovima.
Danas u Hrvatskoj partizani - zlo, raznim nametima, urušavaju uvjete i natalitet - Život, što mora alarmirati Hrvate na pokret: da više proizvode u tvornicama, poljima da eksploatiraju more, uz hrvatsku discipliniranu vojsku.
Očito žrtvovanje za opće dobro, kakvo život traži, i aktualni hrvatski vlastodršci su u raskoraku, jer i dalje ne žele dijalog i savjetnike, samo bi kadrovirali sebi prikladne, pa se zato Hrvatima događaju garašani i Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj.
Hrvati samo po žrtvovanju mogu biti slobodni i zadovoljni, kada ih samokritika potiče. Po očiglednom u Hrvatskoj, naročito nisu dovoljno samokritične duhovne elite, koje za sada . . . caru carevo a njima ostali dio, ravno osjetilnosti. . . zauzvrat ulica će biti mirna - mrtva .ako . . . ili netko će treći riješiti, ne znaju da slučajnosti nema.
U to se mogu uvjerit na hrvatskim prostorima, narod se ne priprema niti je spreman, pa nema potrebnih promjena, jer to je kažnjivo po zakonima. Pojedince se navikava da se boje . . . , vampiri znaju da se čovjeka uglavnom može naviknuti i odviknuti, a za što su naročito vješti "komunisti".
Neuspješni "komunisti", koordinatori institucija jedne države Hrvatske govore sami o sebi, nisu svjesni kao slabost, naročito kada bi i dalje vladali narodom koji dovode u agoniju. U biti prevareni su hrvatski partizani dok zlo zastupaju i dok ih zlo stimulira, što oni ne shvaćaju.
Dakle, više samokritike i kritike za Hrvate koji se angažiraju i žrtvovanjem . . ., koliko su odlučni i koliki su po djelima. misli djela, ove premise tvore sinteze, bolje uvjete Životu, jer život je kretanje - afirmacija čovjeku kao biću zajednice.
Dakle, stanje u Hrvatskoj odraz je samokritike Hrvata!
U Zadru, svibanj 2014. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
Predsjednik pokreta za preporod hrvatskog duha
i poticaj nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
i
Predstojnik HAZUD-a za poticaj nataliteta u Hrvatskoj




HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA IZBOR JE HRVATA KAO DUHOVNA POTREBA

Kada nezahvalni darovima života proturječe IZVORU ŽIVOTA, nema dvojbe, postanu prokleti, kako pojedinac, obitelj ili jedan narod, potom po neurednosti, tj. neznanju skloni su širenju zla, što je odraz prokletstva, na kraju slijedi . . . tragedija.
Ali su opomena drugom čovjeku, otkrivaju se kao preljubnici, dok traže obitelj pored vlastite, domovinu pored svoje domovine, zajednicu pored svoje zajednice. . . prevareni gubitnici. Na poljuljanom temelju kao preljubnica Eva sa zmijom, tvore paklene uvjete u kojima čovjek bez odlučnosti . . .
Dakle, kada se dogodi preljub kao odraz prokletstva strada domoljublje i rodoljublje. Eva je nagonski jezikom izazvala i prihvatila zmiju, a izdala Adama. Tako je ostala bez zaštite, ljubavi i zajednice . . . , gdje se ne zna koja je uloga oca, a koja sina,da se ne zna tko je gospodar doma u kojem se njeguju domoljublje i rodoljublje. Iz navedenoga je očito kako i kada su se kod Hrvata počeli urušavati temelji i čast. Nakon. . . , čovjeku preostaje milost po žrtvovanju. Zato se treba kaniti nerazumnih modernih izjava. . . zašto Bog dopušta patnje?

Dopušta po vlastitoj volji, zbog osobnih poriva zbog kojih čovjek postane žrtva vlastitog tijela . . . , strasti - nagona koristi, pa nesvjesno kao produžena ruka zla, nerazumno urušava - dobro - dom, a u urušenom domu i vlastitu djecu - Život. Ako grješnik i nakon tolikog rušenja ne priznaje grijeh nije mudrost već ludost - trulo zlo, koje preko takvog nagonskog tijela, kao slabije vitice u lancu, dalje urušava dušu - obitelj - život, i tako se prezentira kao proklet jer ruši svoj dom, domoljublje i rodoljublje.
Tako su kroz stoljeća neuredni pojedinci i iz hrvatskih duhovnih i
svjetovnih "elita"služili zlu, okupatorima u svojoj domovini, protiv
bližnjega . . .
Preko tijela - strasti, bez razuma, očigledno zavarani prividom, žrtve i
opomena drugim zajednicama po vlastitom porušenom ognjištu, što alarmira i potiče na veću budnost. Nagonske nerazumne i rastrojene duše, činom preljuba, uruše domoljublje i rodoljublje, a dalje bez temelja, ostanu bez ljubavi - snage, a bez obraćeništva samo su lažci - zlo. Tako i zato lažac je nezaštićen, bez astralnog je tijela - aure, bez anđela čuvara, a kao fizičkom roditelju obično i djeca ispaštaju. Nakon, ako. . . , ako grješnik se može iskupiti od grijeha samo u znoju i patnjama dok se moli za milost . . . ( Ora et labora).
Sotona zna da se čovjek tako ponovo može vratiti Ocu - Svoritelju, i
otrgnuti se od njega kao zla. Zato i baš zato u Hrvatskoj iz razno raznih kutova se potiče na laž - krađu i smrt, što sljedbenicima bakljonoša, zavaranim prividom, odgovara. Eto zašto u Hrvatskoj ne dozvoljavaju obnoviti HPC, graditi crkve - bogomolje, eto zašto u Hrvatskoj pored neobrađenih polja Hrvati ne rade, eto zašto ne eksploatiraju hrvatsko Jadransko more, eto zašto se po hrvatskim planinama Hrvati ne bave stočarstvom, eto zašto nema tvorničke proizvodnje u Hrvatskoj. Dakle, evo razloga zašto je u Hrvatskoj veća smrtnost od rađanja.
Očito, u Hrvatskoj Adam je ponovo neoprezan . . . pa je Eva umjesto njega izabrala zmiju. . .
Nažalost, i iz današnje generacije pojedinci nisu dovoljno samokritični, pa se ne žrtvuju za opće dobro, što ih otkriva, a naročito kao vođe, da su bez žrtvovanja - žrtve zla. Znači, proturječe očiglednom, a kritički manje-više uglavnom nisu dovoljno samokritični , što potvrđuje očigledno - konkretno urušeni uvjeti u Hrvatskoj i danas. Dakle, urušene moralne vrijednosti po neredu uzrok su daljnjem posrtanju i ropstvu Hrvata.
Jučer, a i danas u Zagrebu kardinal Bozanić . . . i biskup Košić veličaju Srpsku pravoslavnu crkvu i njihovog novog poglavara. A za Hrvatsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj osnovanu po Pravoslavnoj crkvi EU sa sjedištem u Parizu nije ih briga. I u ovom slučaju hrvatska nenarodna vlast zabranjuje HPC da djeluje u Hrvatskoj, kao što je činila i ona iz 1946. godine. Sve su crkve u Hrvatskoj financirane iz državnog proračuna osim HPC.
Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi uručeno je rješenje da nema pravo postojati i funkcionirati u ime stotinu i više tisuća hrvatskih pravoslavaca u Hrvatskoj! Danas u Hrvatskoj po hrvatskim zakonima "pravno" je riješeno i mogu djelovati Crnogorska, Srpska, Makedonska, Bugarska i Rumunjska pravoslavna crkva koje opterećuju hrvatski proračun. Dakle, ponavlja se tragedija iz razdoblja 1946. godine.
Samo Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi se odbija djelovanje, jer to ne odgovara Srbiji i Srpskoj pravoslavnoj crkvu kao mentoru ratova, na hrvatskom teritoriju i radi širenja Srbije na prostore Hrvatske.
Eto zašto su i kako i danas pojedinci iz hrvatskih duhovnih i svjetovnih "elita" na raznim funkcijama, očito po kriterijima Beograda, pa ne zastupaju vrijednosti i interese Hrvatske. Zato je ovo hrvatskom narodu posebna opomena po uvećanom neredu po kojem smrt hvata maha u odnosu na život. A život ne priznaje nered, kao uzrok prokletstva. Hrvate će spasiti obraćeništvo i konstantno čišćenje vlastitog dvorišta - vjernost u zajedništvu . https://www.youtube.com/watch?v=DCIiKEj_4Yg
Hrvate će spasiti vlastita djeca, kao poticaji obitelji i domovini, ona jesu život i zadovoljstvo, krajnji smisao čovjeku na Zemlji.
U Zadru, srpanj 2014. godine
dr. sc. Ilija Barjašić
Predsjednik pokreta za preporod hrvatskog duha
i poticaj nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
i
Predstojnik HAZUD-a za poticaj nataliteta u Hrvatskoj

Nema komentara:

Objavi komentar