utorak, 29. rujna 2015.

Sign the petition: Stand with Hillary Clinton and oppose Keystone XL.



Daily Kos Recommended

Log in or sign up for Daily Kos, the nation's largest progressive community.

Sign up to receive the Daily Kos Recommended email by clicking here.

Thanks for all you do,
The Daily Kos team

P.S. Please help keep Daily Kos strong by chipping in $3.



Kacey Musgraves Shows Off Her Boot Line: Kacey for Lucchese
Keith Urban Plays for “Scratch” on the Streets of Denver
Miranda Lambert’s Favorite Backstage Treat Recipe: Froot Loopie Treats
Kacey Musgraves Got the Gift of a Lifetime from Her Hometown
Eddie Montgomery of Montgomery Gentry Loses Son in Tragic Accident
Kacey Musgraves Announces Her Own Boot Line, “Kacey for Lucchese”
Maddie and Tae Credit Faith in God For All of Their Successes
Miranda Boots
Fresh Stories Every Day
Music
Fashion
Food
Home
Travel
Can't see images? Click here.

This email was sent to: tokic.stjepan719@gmail.com

This email was sent by: Country Outfitter®
1936 N. Shiloh Drive, Fayetteville, AR 72704, USA

NATION DAILY: SEPTEMBER 28, 2015
 
Elizabeth Warren: ‘Black Lives Matter. Black Citizens Matter. Black Families Matter.’
 
In a landmark speech, Warren proposes a progressive politics that protects black people from violence, ensures access to the ballot box, and builds economic opportunity.
 
JOHN NICHOLS
 
 
 
 
 
 
 
John Boehner’s Downfall Had Nothing to Do With His Position on Abortion
 
The conflict with hardliners that led to the Speaker’s resignation was about tactics, not ideology.
 
ZOË CARPENTER
 
 
 
 
Cycling Redefined: Rwanda’s Joan of Arc
 
Rwandan cyclist Jeanne D’Arc Girubuntu made history over the weekend by becoming the first Rwandan woman to ever race in a world competition. But that was perhaps the easiest of her many battles.
 
DAVE ZIRIN
 
 
 
 
Sanders and Trump Offer Two Roads Out of Establishment Politics—Which Will We Follow?
 
In their very different ways—hope and inclusiveness vs. rancid nostalgia and bigotry—the two candidates are competing for overlapping pools of discontented voters.
 
WILLIAM GREIDER
 
 
 
 
Why Do Sex-Work Diversion Programs Fail?
 
New York’s scheme to divert sex workers from the criminal justice system has often further criminalized them.
 
MICHELLE CHEN
 
 
 
 
September 28, 2000: Ariel Sharon Visits the Temple Mount, Sparking the Second Intifada
 
“A new sense may actually be dawning that only a mass movement against Israeli apartheid (similar to South Africa’s) will work.”
 
RICHARD KREITNER
 
 
 
 
 
 
 
 
The Nation Magazine
33 Irving Place
New York, NY 10003


Poljski biskupi obećali braniti tradicionalni nauk Crkve o Svetoj pričesti

553
Poljski biskupi su objavili priopćenje neposredno prije Sinode o obitelji u kojem još jednom potvrđuju crkveni nauk o Euharistiji i braku te oštro upozoravaju na “mentalitet razvoda”.
Prema članku u njemačkom Die Tagespost, poljski biskupi u devet točaka navode Sveto pismo i crkvenu tradiciju, istaknuvši da Crkva uči kako “ne postoje procedure ni procesi koji vode do razvoda. Postoje samo procesi u kojima se pojedinačno utvrđuje jeli brak bio valjan ili nije bio valjan“.
Moramo izbjeći mentalitet razvoda“- ističu u priopćenju koje dolazi kao odgovor na nedavne reforme o poništenju ženidbe zbog kojih mnogi kritičari strahuju da će rezultirati epidemijom “katoličkog razvoda“.
Biskupi traže “veće uvažavanje obitelji” u društvo i naglašavaju da “svako odvajanje supružnika vrijeđa Boga i donosi puno štete“, jer razvod ne ostavlja iza sebe samo rane kod supružnika, nego i “baca bolne sjene nad njihovom djecom, drugim obiteljima, prijateljima, poznanicima i uništava temelje društva u cjelini“.
Imajući to na umu, biskupi su čvrsto odbacili nakane katolika koji žive u grješnim zajednicama da prime odrješenje i da im bude dopušteno primati Euharistiju. “Ako želite primiti svetu pričest, trebate biti u stanju posvetne milosti“, ističu biskupi.
Citirali su papu Franju s njegovog angelusa od 16. kolovoza kada je rekao da Euharistija “nije privatna molitva i lijepo duhovno iskustvo, nije samo sjećanje na ono što je Isus učinio na Posljednjoj večeri“.
Hraniti se” kruhom života “znači uskladiti se s Kristovim srcem, asimilirati njegove odabire, njegove misli, njegove postupke. Znači ući u dinamizam ljubavi i postati osobe mira, praštanja, pomirbe i solidarnoga dijeljenja; znači činiti ono što je Isus činio“- rekao je tada Sveti Otac.
Poljski biskupi su se također osvrnuli na problem brakova bez djece, navodeći da umjetna oplodnja nije “pravilan način” rješavanja problema neplodnosti.
Biskupi su zaključili tvrdnjom da su obitelji “dijela Božja, i zato se pripremamo za nadolazeću Sinodu s vjerom, nadom i ljubavlju“.
Ovo priopćenje je znak da će na predstojećoj Sinodi o obitelji biti dosta napetosti između biskupa iz Poljske, Istočne Europa i Afrike s jedne, te njemačkih i švicarskih biskupa s druge strane oko pitanja dijeljenja pričesti razvedenim i ponovno vjenčanim vjernicima.
U lipnju, poljski biskupi su obećali štititi i braniti tradicionalni nauk Crkve o Svetoj pričesti. “Mi sigurno nećemo krenuti u teološkom smjeru koji su predstavili krugovi iz njemačkog govornog područja.”
Nadbiskup Stanislaw Gadecki je tada istaknuo: “Vjerujemo da su dijela Pavla VI, Ivana Pavla II i Benedikta XVI, te nedavne izjave pape Franje, dovoljna da možemo promatrati crkveno učenje kao kontinuum, a ne kao revoluciju.

Nema komentara:

Objavi komentar