četvrtak, 29. lipnja 2017.

NOVOSTI IZ ZAKONODAVSTVA

U slučaju neprimjerenog prikaza teksta kliknite OVDJE.
Glasnik IUS-NEWS
29. lipnja 2017., broj 22/2017.
Res quae pondere, numero, mensura constant. 
(Zamjenjive) su stvari određene vaganjem, brojanjem ili mjerenjem.
 AKTUALNO
Sud Europske unije: neispravnost cjepiva i dokazivanje uzročne veze između neispravnosti i bolesti
IUS-INFO IUS-INFO
Besplatno koristite najveću pravnu bazu propisa i            
sudske prakse u Hrvatskoj!
U današnjem tjedniku
 NE PROPUSTITE

Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama

 TJEDNE NOVOSTI

Sabor o nacionalnoj sigurnosti: Potrebna nova strategija dorasla novim izazovima

Hrvatskoj treba nova strategija nacionalne sigurnosti dorasla novim izazovima i okolnostima, suglasili su se saborski zastupnici, pozivajući na nacionalni konsenzus kod njenog donošenja, ali i upozoravajući da je nekim ugrozama u tom krovnom dokumentu dano malo prostora.
 

Predsjednica zatražila rješavanje problema 330 tisuća blokiranih bez odgode​

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je premijeru Andreju Plenkoviću zaključke s nedavno održanog okruglog stola „Živjeti u Hrvatskoj i biti blokiran“, navodeći da zabrinjava što do danas nije napravljena temeljita analiza tog sistemskog problema zbog čega je apelirala na Vladu da se njegovom rješavanju pristupi bez odgode.
 

MVEP: Hrvatska neće biti na izricanju presude niti će zaprimiti njezin primjerak

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova, Marija Pejčinović Burić, ponovila je da Hrvatska neće biti na izricanju presude Arbitražnog suda, koja će biti objavljena u četvrtak, te da neće zaprimiti pisani primjerak odluke.


Arbitraža - Kronologija važnijih događaja

Objavljujemo kronologiju važnijih događaja vezanu uz potpisivanje Sporazuma o arbitraži Hrvatske i Slovenije za utvrđivanje granične crte između dvije zemlje i izlasku Hrvatske iz arbitraže.
 

Nizozemska djelomično odgovorna za oko 300 žrtava u Srebrenici - Žalbeni sud

Nizozemski žalbeni sud potvrdio je da Nizozemska snosi djelomičnu odgovornost za oko 300 muslimanskih žrtava pokolja u Srebrenici koji su bili izbačeni iz baze UN-a koju je osiguravao nizozemski kontingent, a nakon što su okolno područje pregazile postrojbe bosanskih Srba.
 

Ministarstvo kulture: Agencija za elektroničke medije treba i dalje biti neovisno tijelo

Načelnik Sektora za normativne i upravno-pravne poslove Ministarstva kulture, Tomislav Jelić, izjavio je kako smatra da Agencija za elektroničke medije(AEM) svoje zadaće obavlja uredno te da je do sada bilo pokušaja da se AEM vrati pod okrilje Ministarstva, ali da je ipak bolje da Vijeće za elektroničke medije sa svim svojim stručnim službama i dalje bude neovisno regulatorno tijelo.
 

Hrvatska dobila pristup informacijskom sustavu, što je značajan korak na putu ulaska u Schengen

Hrvatska policija i sigurnosne službe imaju pristup Schengenskom informacijskom sustavu (SIS), što će prema mišljenju premijera Andreja Plenkovića povećati učinkovitost i vjerodostojnost hrvatske policije i sigurnosnih službi umreženih s partnerskim zemljama.
 

Sabor: Novom zakonu o sprječavanju pranja novca pohvale i pozicije i opozicije

Ured za sprječavanje pranja novca lani je izdao 31 nalog za blokadom sumnjivih transakcija u iznosu od 46 milijuna kuna, izjavio je Zdravko Marić, ministar financija predstavljajući Hrvatskom saboru prijedlog novog Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma kojeg su hvalili i pozicija i opozicija.


Sabor: Podržano potvrđivanje ugovora između RH i Poljske o uzajamnoj zaštiti klasificiranih podataka

Saborski su zastupnici podržali Konačni prijedlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Poljske o uzajamnoj zaštiti klasificiranih podataka.
 

Summitom u Dubrovniku završava hrvatsko predsjedanje SEECP-om

Završnim sastancima Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) Hrvatska u petak završava jednogodišnje predsjedanje tim političkim forumom za promicanje suradnje u regiji, a koje je vodila s naglaskom na suradnju u energetici i rješavanju civilnih kriznih situacija.
 IUS-INFO
Svi propisi za polaganje stručnih ispita na jednom mjestu!
 NOVOSTI IZ ZAKONODAVSTVA

Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama 

Izmjenama i dopunom Zakona se, među ostalim, propisuje da će se o zahtjevima za ostvarivanje prava za koja je novčana potpora uređena ovim Zakonom te koji su podneseni, a nisu riješeni do dana stupanja na snagu ovog Zakona rješavati prema odredbama ovog Zakona u dijelu koji se odnosi na novčane potpore.
Izmjene i dopuna stupaju na snagu 1. srpnja 2017.
 

Uredba o unutarnjem ustrojstvu Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu

Uredbom se utvrđuju unutarnje ustrojstvo Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, nazivi unutarnjih ustrojstvenih jedinica, njihov djelokrug, način upravljanja, korisnici središnje javne nabave, okvirni broj državnih službenika i namještenika i druga pitanja od značaja za rad Središnjeg državnog ureda.
Uredba stupa na snagu 29. lipnja 2017.
 

Plan prijama u državnu službu u tijela državne uprave i stručne službe i urede Vlade Republike Hrvatske za 2017. godinu

Planom prijama se, među ostalim, propisuje da se u tijelima državne uprave i stručnim službama i uredima Vlade Republike Hrvatske u 2017. godini planira zapošljavanje ukupno 2026 službenika na neodređeno vrijeme, od čega 1300 službenika s radnim iskustvom i 726 vježbenika.
Plan prijama stupa na snagu 31. prosinca 2017.
 

Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva financija

Uredbom se uređuju unutarnje ustrojstvo Ministarstva financija, nazivi upravnih organizacija i drugih unutarnjih ustrojstvenih jedinica u sastavu Ministarstva, njihov djelokrug, način upravljanja, okvirni broj državnih službenika i namještenika potrebnih za obavljanje poslova iz djelokruga Ministarstva; način planiranja poslova, radno vrijeme, održavanje uredovnih dana, kao i druga pitanja od značaja za rad Ministarstva.
Uredba je stupila na snagu 16. lipnja 2017., osim odredbi članaka 37. do 82. i članka 101. koji se odnose na Poreznu upravu, a koji stupaju na snagu 1. srpnja 2017.
FacebookFacebook IUS-INFO Hrvatska
Pratite nas i na našoj Facebook stranici!
 IZ RUBRIKE U SREDIŠTU

ESLJP - povreda prava na zaštitu obiteljskog života zbog nemogućnosti podnositelja da u potpunosti ostvari pravo na susrete i druženja s djetetom

Nedostatak suradnje između roditelja ne sprječava domaće sudove da poduzmu radnje koje su bile potrebne za održavanje obiteljskih veza.
 

Izmjene i dopuna Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama

Dana 1. srpnja 2017. na snagu stupa Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama kojim se povećavaju materijalna prava korisnika novčanih potpora za vrijeme korištenja roditeljskog dopusta čime se želi potaknuti korištenje roditeljskog dopusta od strane oba roditelja i pružiti kvalitetnija i sustavnija potpora obiteljima s novorođenom djecom te pozitivno utjecati na povećanje broja zaposlenih i samozaposlenih očeva koji koriste pravo na roditeljski dopust, a posljedično i na jačanje uloge očeva u odgoju i brizi o novorođenom djetetu.
 STRUČNI ČLANAK

Osiguranje javnih bilježnika od profesionalne odgovornosti

Javni bilježnici obavezno moraju imati osiguranje od odgovornosti za štete koje prouzrokuju u radu i u vezi s radom. Ugovor o osiguranju javnih bilježnika reguliran je na nekoliko razina, i to kroz Zakon o obveznim odnosimaZakon o osiguranjuZakon o javnom bilježništvu i uvjete osiguranja za javne bilježnike. 
U radu su predstavljena osnovna razmatranja o ugovoru o osiguranju javnih bilježnika od odgovornosti te je naglašena i važnost postupanja javnih bilježnika sa što višim mogućim standardom dužne pažnje.
 

Paušalno oporezivanje djelatnosti iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima te organiziranja kampova

U Republici Hrvatskoj sustav poreza na dohodak uređen je Zakonom o porezu na dohodak (NN 115/16) koji se primjenjuje od 1. siječnja 2017. 
Pored Zakona, sustav oporezivanja dohotka uređen je i Pravilnikom o porezu na dohodak (NN 10/17). Također, zakonodavac je donio i zaseban Pravilnik o djelatnostima iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima te organiziranja kampova koje će se paušalno oporezivati, o visini paušalnog poreza i načinu plaćanja paušalnog poreza, kojim je zasebno uređen sustav oporezivanja najma stanova, soba i postelja putnicima i turistima, kao i organiziranja kampova.
 IZBOR IZ SUDSKE PRAKSE


## SHOOSTER SNEAKER SALE ##

Tvoji omiljeni modeli od sada su na brutalnom popustu od 30 do 50%!

Sve dostupne modele i cijene pogledaj na www.shooster.hr ili trk do najbližeg Shooster shopa!

Vidimo se :)

SHOOSTER
the sneakermeister
 
Shooster
Shooster
Shooster
Shooster
Shooster
Shooster
shooster.hr
shooster.hr





This email was sent to tokic.stjepan719@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Katapult d.o.o. · Gordana Lederera 4 · Zagreb 10000 · Croatia


 Мои резюме
Поиск вакансий

 

 
Зарплаты в России традиционно зависят не только от должности, но и от региона – Карьерист.ру расскажет, что еще нужно учитывать при планировании собственной карьеры. Читать далее
 
 
logo
 
«Бесценный кадр»: 10 навыков идеального соискателя

Красный диплом и профильное образование, богатый разносторонний опыт и хорошее портфолио – далеко не всегда они обеспечат вам гарантированное трудоустройство. Подробнее
 
 
 
logo
 
Уходим красиво. 5 ошибок, неуместных при увольнении

Собираясь уволиться, вы имеете все шансы испортить самые теплые отношения с работодателем, что в будущем может отразиться на вашей карьере: как избежать таких последствий? Подробнее
 
 
Читать все статьи
Реклама 

 
  • диплом о высшем образовании;
  • более 80 специальностей;
  • заработная плата от 100 000 рублей;
  • курсы английского в подарок;
  • планшет для обучения.



 
    
 
 
Загрузите в App Store
 
 
 
Загрузите в Google play
 
 
Мы отправили это письмо, чтобы помочь вам получить максимальную отдачу от Careerist.ru. Вы можете отписаться от рассылки в любое время, но тогда мы не сможем присылать вам важные новости. Желаем вам успехов в поиске работы!



job alert logo
Hi ,
You have new alerts that match your job search history:
Marketing jobs20+ new 
Advertising jobs10 new 
Volunteer Recruiter jobs10 new 
Croatia jobs10 new 
Najljepše Hrvatske Plaže jobs3 new 
Vinogradar Pelješac jobs3 new 
Nonprofit Jobs3 new 
Liječnik Split jobs3 new 
Show all new jobs
Jobs updated Jun 29, 2017 at 06:12
You received this email because you turned on job alert tracking on Jobs77
Google logo

Nema komentara:

Objavi komentar