srijeda, 7. lipnja 2017.

IZBOR IZ SUDSKE PRAKSE

job alert logo
Hi
You have new alerts that match your job search history:
Marketing jobs20+ new 
Red Cross jobs20+ new 
Advertising jobs20+ new 
Split jobs18 new 
Imgs Loader Gif jobs10 new 
Google Hrvatska Pleternica jobs10 new 
Najljepše Hrvatske Plaže jobs3 new 
Liječnik Split jobs3 new 
Vinogradar Pelješac jobs3 new 
Nonprofit Jobs3 new 
Show all new jobs
Jobs updated Jun 07, 2017 at 04:10
You received this email because you turned on job alert tracking on Jobs77
Google logo








U slučaju neprimjerenog prikaza teksta kliknite OVDJE.
Glasnik IUS-NEWS
7. lipnja 2017., broj 21/2017.
Mobilia sequuntur personam.
Pokretne stvari slijede osobu (na njih se primjenjuje pravo koje vrijedi za osobu vlasnika).
 AKTUALNO
Na današnjoj saborskoj sjednici trebali bi biti predstavljeni ministri unutarnjih poslova, zaštite okoliša, pravosuđa i uprave
IUS-INFO IUS-INFO
Besplatno koristite najveću pravnu bazu propisa i            
sudske prakse u Hrvatskoj!
U današnjem tjedniku
 NE PROPUSTITE

Pravilnik o aktivnom traženju posla i raspoloživosti za rad

 TJEDNE NOVOSTI

Sabor - na današnjoj sjednici predstavljanje novih ministara​

Na današnjoj sjednici premijer, Andrej Plenković, trebao bi predstaviti četvero novih ministara – unutarnjih poslova, zaštite okoliša, pravosuđa i uprave te zatražiti od Sabora da im iskaže povjerenje i time potvrdi da imaju većinu u parlamentu.

Vlada tvrdi da je učinjeno sve za izlazak iz arbitraže sa Slovenijom 
Hrvatska je učinila sve što je bilo potrebno za izlazak iz arbitražnog postupka sa Slovenijom, a mehanizam mirenja pod okriljem UN-a može se, ali i ne mora pokrenuti, izjavila je Andreja Metelko-Zgombić, glavna pravna savjetnica ministarstva.
 

U četvrtak presuda za nesreću na vijaduktu Krpani

U četvrtak, 8. lipnja, na karlovačkom Županijskom sudu trebala bi biti objavljena presuda tvrtki HAC-ONC i četvorici njenih djelatnika zbog prometne nesreće koja se 30. studenoga 2013. dogodila na vijaduktu Krpani, na autocesti A1, u kojoj su poginule četiri, a ozlijeđeno je 16 osoba.
 

ESLJP: Slučaj Muić protiv Hrvatske

30. svibnja 2017. Europski sud za ljudska prava presudio je da Republika Hrvatska nije povrijedila pravo na pristup sudu, zajamčeno člankom 6. Konvencije,
g. Vladimiru Muiću jer je podnio zahtjev za ostvarivanje naknade za nezaposlene izvan roka.


Okrugli stol: Duševni bolesnici često ne mogu ostvariti elementarna prava

Osobe s duševnim smetnjama vrlo često ne mogu ostvariti svoja elementarna prava, kao što su pravo na posao, stan, život u zajednici ili glasovanje na izborima pa se za njihova prava trebaju boriti oni koji to prepoznaju, a država treba stvoriti uvjete da se vodi briga o ljudskim pravima duševnih bolesnika, istaknuto je na okruglom stolu u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče.


Summit Brdo-Brijuni: Integracija JIE mora biti u stalnom fokusu EU-a

Proces reformi i približavanja svih zemalja jugoistoka Europe treba ubrzati i biti u stalnom fokusu Europske Unije koju će integracija svih tih zemalja upotpuniti i ojačati, stoji u izjavi summita Brdo-Brijuni, a koju su u subotu predstavili predsjednici Slovenije - Borut Pahor, Hrvatske - Kolinda Grabar Kitarović te Njemačke - Frank-Walter Steinmeier.
 IUS-INFO
Svi propisi za polaganje stručnih ispita na jednom mjestu!
 NOVOSTI IZ ZAKONODAVSTVA

Uredba o provedbi postupka procjene učinaka propisa 

Uredbom se propisuju pobliži kriteriji za procjenu izravnih učinaka nacrta prijedloga zakona, način utvrđivanja adresata, aktivnosti prethodnog postupka procjene učinaka propisa, sadržaj obrasca prethodnog postupka procjene učinaka propisa, postupak savjetovanja, aktivnosti procjene učinaka propisa i sadržaj obrasca iskaza o procjeni učinaka propisa te druga pitanja s tim u vezi.
Uredba stupa na snagu 10. lipnja 2017.
 

Pravilnik o ostvarivanju oslobođenja od carina 

Pravilnikom se propisuju uvjeti i način ostvarivanja oslobođenja od carina u skladu s Uredbom Vijeća (EZ) br. 1186/2009 od 16. studenoga 2009. godine o uspostavi sustava oslobođenja od carina u Zajednici (SL L 324, 10.12.2009., str. 23) i njezinim provedbenim propisima te međunarodnim ugovorima.
Pravilnik stupa na snagu 10. lipnja 2017.


Pravilnik o obavljanju djelatnosti u svezi sa zapošljavanjem 

Pravilnikom se uređuju uvjeti i način obavljanja djelatnosti posredovanja pri zapošljavanju, profesionalno usmjeravanje, obrazovanje radi povećanja zapošljivosti radne snage kada te djelatnosti obavljaju pravne i fizičke osobe izvan Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Pravilnik stupa na snagu 10. lipnja 2017.
 

Pravilnik o aktivnom traženju posla i raspoloživosti za rad

Pravilnikom se uređuju aktivnosti koje nezaposlena osoba provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u cilju utvrđivanja statusa nezaposlene osobe, pripreme za zapošljavanje i zapošljavanja.
Pravilnik stupa na snagu 10. lipnja 2017.

Pravilnik o odgovarajućem smještaju  
Pravilnikom se utvrđuje što se smatra odgovarajućim smještajem u organizaciji poslodavca kada je nezaposlenoj osobi ponuđeno zaposlenje izvan mjesta prebivališta ili uobičajenog boravišta.
Pravilnik stupa na snagu 10. lipnja 2017.
FacebookFacebook IUS-INFO Hrvatska
Pratite nas i na našoj Facebook stranici!
 IZ RUBRIKE U SREDIŠTU

Povreda prava na pravično suđenje – primjena odredbi o oslobađanju od plaćanja poreza na promet nekretnina na izvanbračne drugove

U konkretnoj pravnoj stvari, porezna tijela i upravni sudovi nisu normativni sadržaj članka 13. točke 1. Zakona o prometu na porez nekretnina povezali s mjerodavnim člancima Obiteljskog zakona, odnosno nisu ispitali utječe li združeni utjecaj navedenih zakona na prava podnositeljice ustavne tužbe. 
Njihovo tumačenje, prema kojem izvanbračni drugovi ne spadaju u krug osoba oslobođenih od obveze plaćanja poreza na promet nekretnina i takva primjena mjerodavnog prava, predstavlja pretjerani formalizam.

Opća Uredba (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka 
Tehnološki razvoj i novi način obrade osobnih podataka, kako u svijetu tako i u Europskoj uniji, nužno su doveli do potrebe donošenja novog instrumenta koji će osigurati zaštitu prava i temeljnih sloboda pojedinaca u vezi s obradom njihovih osobnih podataka.
 STRUČNI ČLANAK

Novi Zakon o javnoj nabavi - provedba pregovaračkog postupka javne nabave bez prethodne objave poziva na nadmetanje

Novim Zakonom o javnoj nabavi (NN 120/2016) u hrvatski pravni sustav implementirane su Direktiva 2014/24/EU i Direktiva 2014/25/EU Europskog parlamenta i Vijeća od 26. veljače 2014., koje su stupile na snagu 17. travnja 2014.
Autor u članku obrađuje pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave poziva na nadmetanje, s komparativnim prikazom u odnosu na prethodno zakonsko rješenje prema Zakonu o javnoj nabavi (NN 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14).

Pravo na slobodu izražavanja u odnosu na pravo na privatnost državnih dužnosnika 
Ustavni sud Republike Hrvatske je u svojim recentnijim odlukama razmatrao nekoliko medijskih predmeta u kojima su mediji tvrdili da im je povrijeđeno pravo na slobodno izražavanje jer su osuđeni na plaćanje (relativno visokih) iznosa naknade štete zbog pisanja o radu dužnosnika sudbene vlasti.
Autor u radu daje prikaz sadržaja tih odluka, a ujedno daje i prikaz općih načelnih stajališta Europskog suda za ljudska prava (ESLJP) kada on u svojoj praksi provodi test nužnosti u takvim i sličnim medijskim predmetima.
 IZBOR IZ SUDSKE PRAKSE

Pravomoćno rješenje o nasljeđivanju

Pravomoćno rješenje o nasljeđivanju veže stranke koje su sudjelovale u ostavinskom postupku u pogledu svih činjenica koje su ostavinskom sudu bile poznate i koje su bile nesporne u vrijeme donošenja rješenja o nasljeđivanju - Županijski sud u Varaždinu, broj odluke Gž-926/15-2 od 14. ožujka 2017.
 

Poslovno uvjetovani otkaz ugovora o radu

Činjenica da je radniku utvrđena profesionalna nesposobnost za rad nakon što je donesena odluka poslodavca o poslovno uvjetovanom otkazu ugovora o radu, ne utječe na zakonitost takve odluke - Vrhovni sud Republike Hrvatske, broj odluke Revr 850/13-2 od 23. travnja 2014.
 NAJAVA DOGAĐAJA

IUS-INFO - Program usavršavanja iz područja javne nabave

Jednostavna nabava uz primjer općeg akta, Kriteriji za kvalitativni odabir gospodarskih subjekata, ESPD obrazac – kako ga ispuniti, Novine u sustavu pravne zaštite

Program usavršavanja iz područja javne nabave odobren je od strane Ministarstva gospodarstva, Uprave za sustav javne nabave (Evidencijski broj dodijeljen programu usavršavanja 2017-0173).

Predavačice:
Iva Šuler i Biljana Lerman


Sadržaj programa usavršavanja:
Jednostavna nabava – 9:00-10:30 
Kriteriji za kvalitativni odabir gospodarskih subjekata – 10:45-12:15 
ES PD-obrazac – 13:15-14:45 
Novine u sustavu pravne zaštite – 15:00-16:30

Prijavite se!

Vrijeme i mjesto održavanja:
7. srpnja  2017., u 9:00 sati, Zagreb, Tuškanova 37, konferencijska dvorana 

Sve najave seminara i savjetovanja pogledajte na portalu IUS-INFO.
© 2009-2017 IUS SOFTWARE d.o.o. Sva prava zadržana

Elektroničku poruku primili ste sukladno članku 107. stavak. 2. Zakona o elektroničkim komunikacijama na temelju: registracije na internetskim stranicama IUS-INFOEDUS-INFONOTARIUS-INFOINSOLV-INFO vaše javne objave na internetu, u javnim elektroničkim imenicima, imenicima komora i udruga, ispunjenog anketnog lista na događanjima, savjetovanjima, seminarima i drugim sličnim događajima u organizaciji ili u suradnji s tvrtkom IUS-SOFTWARE d.o.o. ili smo vam poruku poslali kao odgovor na vašu elektroničku poštu. Ako takve elektroničke poruke ne želite primati, možete se odjaviti s liste primatelja klikom ovdje.






View this email in your browser

Catholic Priest Suspended from Facebook for Post About History of Islam

By ChurchPOP Editor
Check it out »

New Video Shows “Demonic” ISIS Militants Destroying Catholic Church in Philippines

By ChurchPOP Editor
Check it out »

Justin Bieber Reassures Crowd of God’s Goodness in the Face of Evil at Concert

By ChurchPOP Editor
Check it out »
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Snapchat
Snapchat
You signed up for this email on ChurchPOP.com.

Our mailing address is:
ChurchPOP
5817 Old Leeds Rd.
IrondaleAL 35210

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences

Email Marketing Powered by MailChimp





Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
    Forward to a Friend   
Jun 07, 2017 03:35 am | Charlie McKinney
Dr. Anthony Lilles reflects on mystical contemplation and the gift of knowledge in this excerpt from his book "Fire from Above."

Jun 07, 2017 03:30 am | Fr. Bartunek
How Jesus proved His love for us? Father John Bartunek reflects on this coming Sunday's Gospel, an excerpt from his book "The Better Part".

Invite Dan Burke to Speak to Your Parish or Organization
Fill out our request for at www.SpiritualDirection.com/events/host-eventor contact us at questions@myavila.com.
Copyright © 2017 Avila Foundation - Home of SpiritualDirection.com, Avila Institute and Divine Intimacy Radio, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in at our website.
Our mailing address is:
Avila Foundation - Home of SpiritualDirection.com, Avila Institute and Divine Intimacy Radio
1062 Grand Oaks Drive
BessemerAL 35022

Add us to your address book




06/06/2017
Dear JOSIP TOKIC,

Now it's OK to insult Jesus from your cell phone!
Nothing's sacred anymore...
...not even God!
There's a smartphone application available called Meme Generator. The application allows the user to choose an image and place text on the image, creating what is called a meme.
Within the gallery of images in the app to choose from, one of the images is Ecce Homo Potato Jesus. This image refers to a botched restoration of an image of Our Lord in Spain. The face of Jesus is contorted and disfigured.
After the Internet caught wind of the botched restoration, blasphemous memes began to spread in which the title Potato Jesus stuck.
Another image in the app is Guido Jesus. It depicts a muscular man with long dark hair, wearing a white skin-tight shirt, sporting gold jewelry and posing for a selfie. Clearly this image is not there to increase devotion and love to Our Lord and Redeemer. One can only imagine the horrible memes, which would result from such a terrible and offensive image titled Guido Jesus. 
Although Zombodroid, the developer of the application, claims that the images do not necessarily reflect their opinions, but they promote their app using these blasphemous images anyway.
The application permits the opportunity to mock Our Lord Jesus Christ, something that should never be done. This is insulting to Our Lord Jesus and those who truly love Him.
Make your voice heard for the honor and love of Our Lord, demand that Zombodroid remove these images unless they want to be associated with promoting blasphemy.
Until next time, I remain
Sincerely yours,

John Horvat
Tradition Family Property
www.tfp.org
P.S. - If you are happy with the work of the American TFP, please consider giving a small tax deductible gift today so we can expand our spiritual crusades. Thank you! May God bless you.

© 2017 The American TFP – PO 341, Hanover, PA 17331
www.tfp.org 
1-888-317-5571
Do not reply directly to this email; please use this address tfp@tfp.org
You are subscribed as: tokic.stjepan719@gmail.com


Sent to: tokic.stjepan719@gmail.com

Unsubscribe

American TFP, P.O. Box 341, Hanover, PA 17331, United States







Poslovni dnevnik

Vraćaju se u Konzum i imaju strateškog partnera

Prehrambena industrija Zvečevo, po nekima zanimljiva što u svođenju računa iz suradnje s Agrokorom navodno više duguje nego što od njega potražuje... OPŠIRNIJE
Citat
"Očekivani gospodarski rast od tri posto neće biti dostatan za kontinuirani rast i razvoj gospodarstva, potreban je rast između 4 i 5 posto"
LUKA BURILOVIĆ, predsjednik HGK-a

Button

Podravka bi mogla profitirati zbog veće potražnje za hranom

Objavljena ljestvica stotinu najvrednijih brendova u svijetu

Lidl će prodavati odjeću Heidi Klum

KOMENTAR: Od poreznih obveznika ne mogu se tražiti nerazumni koraci u provjeri dobavljača

Želite saznati kako upravljati likvidnošću? Prijavite se na seminar Segmentiranje tržišta i upravljanje likvidnošću 

Agram oslikava nedorečenosti lex Agrokora oko vlasništva

Kao i dan prije na skupštini Konzuma, Agram grupa u utorak je kao manjinski dioničar (koji je to postao temeljem repo ugovora) i na skupštini Belja iskoristila svoj blokirajući utjecaj... OPŠIRNIJE

Selekcijski postupak - odabir ljudskih potencijala u praksi

Imate li prave ljude u svojoj kompaniji? Kako odabrati prave ljude za svoju tvrtku te kako ih motivirati i zadržati kada smo ih konačno pronašli? OPŠIRNIJE


Poslovni dnevnik 07. 06. 2017.

U novom Poslovnom dnevniku pročitajte o Agrokoru i prehrambenoj industriji Zvečevo, pametnim gradovima, vezi između Lidla i Heidi Klum, najvrjednijim svjetskim brendovima, Jadroplovu... 
Pretplati se
NASLOVNICA FORUM BURZE I FINANCIJE AFTER 5 EVENTI SPECIJALI PCZ
Večernji list d.o.o., Oreškovićeva 6H/1, 10 000 Zagreb / Hrvatska, OIB: 92276133102
ne želim primati newsletter / uređivanje osobnih podataka



Рамблер/новости
ГЛАВНОЕ ЗА ДЕНЬ
"Никто бы не пережил": Путин о последствиях войны с США
ЧИТАТЬ
Кудрин призвал уволить треть чиновников
ЧИТАТЬ
Роспотребнадзор предупреждает о возможной атаке гриппа
Россиян предупредили об атаке нового вируса гриппа
ЧИТАТЬ
Поклонская венчалась, не заключив брак в ЗАГСе
Поклонская венчалась, не заключив брак в ЗАГСе
ЧИТАТЬ
Путин рассказал о «дырах» в ПРО США
Путин рассказал о «дырах» в ПРО США
ЧИТАТЬ
Голоса с постсоветского пространства
Русскоязычные начали влиять на политику в Германии
ЧИТАТЬ
Киев передал Москве ноту протеста в связи с визитом Матвиенко в Крым
Киев передал Москве ноту протеста
ЧИТАТЬ
Американцы заподозрили хакеров из РФ в подмене речи эмира Катара
В США заподозрили хакеров из РФ в подмене речи эмира Катара
ЧИТАТЬ
Самойлова намерена хорошо подготовиться к Евровидению-2018
Самойлова рассказала о подготовке к Евровидению-2018
ЧИТАТЬ
На Хайнане россиянке пригрозили смертью за верный перевод слов врачей госпиталя
На Хайнане россиянке пригрозили смертью за перевод
ЧИТАТЬ
БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ
Установите приложение Рамблер/новости на смартфон
«Главное за день» для tokic.stjepan719@gmail.com
© ООО «Рамблер Интернет Холдинг»






Green Life: Daily Tips from Sierra magazine
SubscribeShare this page on FacebookShare this page on TwitterShare this page with other services
read more

5 Ways to Scout Out Your Next Campsite

Name a more iconic way to spend time with family and friends than camping. You can't. Well, maybe you can, but you'd be hard-pressed to find a more environmentally conscientious way to get away. According to the 2017 North American Camping Report, sponsored by private campground network Kampgrounds of America, the pastime is on the rise—more numerous, more diverse, and younger campers are pitching tents in parks and forests this year. Those who camp are getting out more often, too: From 2014 to 2016, the number of people camping once a year has fallen 10 percent, while those camping twice or thrice has grown by 12 percent and 36 percent, respectively. So, why not join them? The question is, where to camp? And what kind of al fresco experience do you seek? How do you even know what you want?

These questions can be daunting, but don't hang up that bedroll just yet—the internet has a slew of services to help you find your place in the great outdoors.

Read moreCheck out the list!

Photo by Andreusk/iStock



5 Beautiful Urban Campgrounds: For many city dwellers, a weekend camping trip can seem daunting given the hours of highway driving usually involved.

Back in Style: Body-Friendly, Ergonomic Packs: Five packs that take ergonomics into consideration.

Tune In to the Best Backpacking Podcasts: Backpacking 101 is in session—whether you're a freshman on the trails or ready for an advanced degree in thru-hiking.

A New Reason to Get Out Into the Sunshine: New studies suggest that sunlight is essential for children's eye health.
Donate to the Sierra Club
Like us on Facebook.Take action with the Sierra Club. Sign up for the Insider Follow us on Twitter
This email was sent to: tokic.stjepan719@gmail.com
This email was sent by the Sierra Club
2101 Webster St., Suite 1300, Oakland, CA 94612
Manage Preferences | Unsubscribe | View as Web Page



New post on Quo Vadis Croatia

Zbog čega je svećeniku zabranjen pristup Facebooku?

by Robert
Otac John Higgins, župnik u Kaliforniji zaradio je zabranu pristupa Facebooku (od tjedan dana) zbog svog komentara o povijesti Islama, unatoč navodnim obećanjima Facebooka da neće cenzurirati različite poglede. Ne moramo čitateljima ni govoriti što se danas sve može naći na Facebooku, ali zabrana ovog posta jednog katoličkog svećenika je indikativna s obzirom na politiku … Continue reading Zbog čega je svećeniku zabranjen pristup Facebooku?



7 said killed, 4 taken hostage in attack on Iranian parliamentIs this email not displaying correctly? View it in your browser
 
The Times of IsraelThe one-stop news site
covering Israel, the region and
the Jewish people worldwide
 
NEWS ALERT   WEDNESDAY, JUNE 7, 2017, 10:11 AM
Share This:
Facebook Twitter More...
 
The Times of Israel Breaking News
7 said killed, 4 taken hostage in attack on Iranian parliament
 
Two people were confirmed killed and several others were reported injured after armed men burst into Tehran’s parliament building and the mausoleum of revolutionary founder Ruhollah Khomeini on Wednesday, with state media reporting at least one suicide bombing.

Citing unconfirmed reports, the Mehr news agency said seven people were killed in parliament and four were being held hostage.

One member of parliament told state broadcaster IRIB that there were four gunmen inside the parliamentary complex in central Tehran, armed with rifles and a pistol.


 
Read the full story at The Times of Israel
 
 






This email was sent to tokic.stjepan719@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
The Times of Israel · 4 George Washington St. · Jerusalem 9418704 · Israel





.
Respected friends, Shalom from Jerusalem

It is well known that after leaving Egypt, the children of Israel spent 40 years wandering through the desert before they were permitted to enter the Land of Canaan. What took them so long? The distance is only 240 miles. It would take even a rather slow walker a few weeks to complete the journey. The surprising answer is found in the original Hebrew meaning of the word “desert.” 

Sincerely,
.
Jonathan Lipnick
Dean of the Holy Land Studies Faculty,

IsraelBiblicalStudies.com

Nema komentara:

Objavi komentar