ponedjeljak, 2. siječnja 2017.

VIDI BIJELE MIŠEVE Dačić ne odustaje i ponovno mu se priviđaju ustaše i fašizam u Hrvatskoj

HAZU protiv Stepinca’
                                                                                    

Poštovane kolegice akademkinje,
Poštovani kolege akademici,

Moram vam priznati da je moje neprimjereno djelovanje dovelo do opravdanog odgovora iz HAZU kada je u Saboru ispravno ukazano na državu u kojoj sam rođen i na mjesto gdje sam stekao raznorazne titule.
Sigurno znate da je Peticija ZDS pokrenuta zbog obrane Marka Perkovića Thompsona i “Bojne Čavoglave”, pa je dobro što se je Akademija svrstala na stranu onih koji su protiv njih. Da, žalosno je vidjeti da na HTV-u i u raznim medijimi podsjećaju na dan kada je prvi put izvedena ta pjesma: “Na dan 31. prosinca 1991. prvi puta je emitirana na Hrvatskom radiju Split najpoznatija ratna pjesma Domovinskog rata „Bojna Čavoglave“. Pjesmu je snimio dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski vojnik Marko Perković Thompson. Među Hrvatima postala je simbol otpora srbijanskom agresoru. Tekst se bavi obranom od hrvatskog sela Čavoglave od agresije Srba, a Thompson u stihovima poručuje da će braniti svoju Hrvatsku i rodno selo do smrti, sa spremnošću da srbijanskog agresora protjera i oslobodi domovinu rodni kraj i domovinu Hrvatsku. Tijekom Domovinskog rata bila je jako slušana, te je proslavila Marka Perkovića Thompsona. On je nakon nje nastavio pjevati domoljubne pjesme, pa su one postale njegov zaštitni znak. Njegove pjesme su s vremenom, zbog domoljubnog i vjerskog karaktera, postale „trn u oku“ djelu projugoslavenski i antihrvatski orijentiranih medija i političara. Ipak, Marko Perković je izdržao sve napade bijesa i mržnje, te je svojim pjesmama u vrijeme tzv. „detuđmanizacije“, koje je sinonim za dekroatizacija, postao jedan od vidljivih i čvrstih simbola otpora tom patološkom i pokvarenom pokretu. Njegovo selo Čavoglave postalo je s vremenom mjesto u kojem se prvo hrvatski narod Dalmacije, a zatim cijele Hrvatske spontano okupljao na proslavu obljetnice oslobođenja Hrvatske 5. kolovoza, kao odgovor na klevetanje i demonizaciju Domovinskog rata i hrvatskih branitelja i generala. U tom procesu sudjelovali su mnogi tadašnji i još uvijek aktivni političari i mediji. Danas se ti sramni i zabrinjavajući događaji, nakon oslobađajuće presude generalima i otpora hrvatskog naroda tom bremenitom poratnom dijelu hrvatske povijesti, pokušavaju zaboraviti i sakriti od javnosti.
Doista je strašno vidjeti koliko su tek puta razni portali, pa čak i novine, izvjestili o tome. Evo nekih linkova:
Zbog toga je doista inteligentno od Glavnog tajnika što u Hrvatskom saboru nije spomenuo da je Peticija ZDS i pokrenuta zbog obrane Thompsona i “Bojne”, pa se na HAZU ne može primjeniti poruka dana na portal kamenjar.com:
Da, doista je dobro da se HAZU u Saboru svrstala protiv onih koji brane Thompsona, tj. ograditi se od takvog mog djelovanja (i djelovanja akademika Popovića) jer sam čak i dvije  (do sada) knjige napisao braneći ih:
Dva pisma koja su skinula maske / Na hrvatsku šutnju nismo spremni!, Zagreb, 2015. pp.406.
Oba su pala, Zagreb, 2016., str.392.
Čak je i sam Thompson jednom prigodom rekao kako sam ga branio više od njega samog! S druge strane, poruka je dana baš u vrijeme napada na ploču poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu, pa se tako pogoduje i vlastima za koje u HAZU očito očekuju da će popustiti pritiscima iz svijeta i skinu tu ploču. A opet, nije se ni to izravno spomenulo, pa će Akademija biti “čista” ukoliko se bude – pri tom skidanju – koristio onaj šarafciger s kojim su četnici mladom HOS-ovcu (Slavko Jager je bio Slovenac iz Maribora) vadili oči:
http://direktno.hr/en/2014/direkt/70635/Zna-li-Pusićka-da-su-HOS-ovcu-Jageru-šarafcigerom-četnici-iskopali-oči!.htm Kao što je Ustavni sud ispravno presudio pozdravu ZDS jer znamo da su u Beogradu Josipu Šimuniću vikali “Ubi ustašu” i time ga izjednačili s našim braniteljima u Domovinskom ratu, pa je to nedvojbena potvrda ispravnosti njihove odluke, tako je sada i HAZU dobila veliku potporu iz Beograda.
Kako to?
Pogledajte slijedeći tekst:



Datum objave: 30.12.2016.

U Hrvatskoj se rehabilitira fašizam i ustaštvo i politika da biti dobar Hrvat znači biti što više protiv Srbije, a to je pogrešno, ali Srbija je otvorena za razgovor s Hrvatskom i pomirenje, rekao je u petak na konferenciji za novinare ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, prenijele su srbijanske agencije.
(…)
"Laž je da Hrvatska ne rehabilitira fašizam, oni su rehabilitirali (Alojzija) Stepinca i oslobađaju zločince od 1990.," citira agencija Beta Dačića koji je kazao da je NDH bila preteča Republike Hrvatske i ideje samostalne države i komentirao pozdrav "Za dom spremni". Mjesecima se raspravlja o tome je li pozdrav "Za dom spremni" dozvoljen ili ne, a riječ je o pozdravu koji je izmišljen "ni za što drugo osim za potrebe ustaškog fašističkog nacističkog režima koji je bio Hitlerova marioneta", rekao je.
(…)
"Ne pričam ja to zato što su oni Hrvati, nego zato što su to fašisti i zločinci isto kao što sam u Srbiji uvijek bio protiv rehabilitacije onih koji su surađivali s fašistima", rekao je Dačić. 
(…)
http://direktno.hr/en/2014/direkt/72092/Dačić-ne-odustaje-i-ponovno-mu-se-priviđaju-ustaše-i-fašizam-u-Hrvatskoj.htm Vidimo da se tako i HAZU priključuje u borbi “Malog Slobe” protiv fašizma u RH. Istina, kod Akademije se “uvijeno” govori o fašizmu u Domovinskom ratu, jer se uopće ne spominje ni Thompson ni “Bojna Čavoglave”, ali je Mali Sloba izravan i spominje taj fašizam iz deveresetih. Uostalom, pa oni su svo vrijeme i govorili da ratuju protiv ustaša, i protiv Tuđmanove ustaške države. Dodajmo još i važnu činjenicu kako je velikosrpsku fašističku agresiju na Hrvatsku, pardom srpsku borbu protiv fašizma u Hrvatskoj stalno pomagao Efraim Zuroff pa je sjajno kada je i Akademija na istoj liniji s njim:
http://www.maxportal.hr/naslovna/hasanbegovic-efraim-zuroff-je-negirao-genocid-u-srebrenici-ne-moze-on-hrvatskoj-dijeliti-lekcije/ Da su mnogo ranije u RH shvatili koliko su oni u pravu, ne bi ih sada  trebala podučavati gđa Merkel i drugi! Pri tome Mali Sloba spominje i Stepinca, kao dokaz fašizma u Hrvatskoj.
Je li veliki grijeh nekih u Akademiji što nije još tada primljen onaj koji je u svom radu dokazao to što tvrdi Mali Sloba? Naime, e-mail koji sam svojevremeno uputio Glavnom tajniku HAZU povodom velike podrške koje je Predsjedništvo dalo kandidatu prof. dr. Ivu Goldsteinu nazvao sam kako stoji u naslovu ovog teksta:

Naslov:
HAZU protiv Stepinca
Datum:
Sun, 29 Apr 2012 07:53:09 +0200
Šalje:
Josip Pecaric <pecaric@element.hr>
Prima:

Znate li da je biskup Valentin Pozaić u propovijedi u Stepinčevoj Katedrali, na Veliki petak, 2008. rekao:  
Kod Posljednje večere govorio je Isus svojima: „Ako su progonili mene, i vas će progoniti“ (Iv 15,20).
U 20. stoljeću, također ne manje u 21., to se proročanstvo i suviše očito ispunjava: bilo na brutalne načine krvavog progona i ubojstva, bilo na suptilne načine:        
- kad se nepravedno isključuju pojedinci sa mjestâ na kojima se donose odluke o društvenom, političkom, ekonomskom, kulturnom napretku
- ili urušavanju nacije;                                                                       
- kad se umjesto kulture života propagira kultura smrti; kad nam se javno poručuje: Sve nas je manje i sve smo stariji
– očekujući dan i obavijest: više nas nema; 
- kad se u navodnoj Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti promovira razred akademik-šarlatan;
kad o znanosti - lekcije dijele ignoranti;
- kad se mladima, željnima leta u visine ljepote života, spaljuju krila: kad se agresivno nudi, nameće i promiče odgoj bez vrednota, bez smisla; kad se moralni ološ  javno naziva moralnom vertikalom. Iz biskupove propovjedi slijedi kako i to koga biramo u članstvo govori o nama samima: Jesmo li hrvatska ili navodno hrvatska Akademija? Možemo li biti hrvatska Akademija ako prihvatimo kao znanost priglupe interpretacije o našem blaženiku Alojziju Stepincu koje nam kao „znanost“ nudi prof. Ivo Goldstein? Zapravo ne dvojim da hoćemo. Zašto? U mojoj knjizi „Brani li Goldstein NDH“ postoji puno tekstova u kojima se raskrinkavaju takve tvrdnje Goldsteinovih. Knjigu sam osigurao svim članovima Predsjedništva HAZU, ali nitko je nije zatražio!? Istina, tražili ste od Prvog razreda da se očituje o mojim tvrdnjama u Pismu Predsjedniku i Predsjedništvu HAZU. U pismu  sam kao primjer takvih tvrdnji Goldsteinovih naveo i tu knjigu pa ćemo čuti njihovo mišljenje o tome. Knjiga je moj odgovor na knjigu Goldsteinovih „Holokaust u Zagrebu“. Zapravo radi se o neobičnoj knjizi. Još dok sam je pisao počela je hajka na povjesničara dr. sc. Juru Krištu. Naslov Vam ponajbolje govori o čemu se tu radi: „Goldsteinovi ponovno osuđuju Stepinca“. Zato je drugi dio moje knjige sastavljen od polemičkih tekstova – odgovora na takve napade. Krišto je potom objavio i cjeloviti prikaz „Holokaustologija Ive i Slavka Goldsteina“. Šaljem Vam i taj prikaz. Pogledajte kako ga Krišto završava:
„Bilo bi ipak pogrešno zaključiti da je knjiga Goldsteinovih beskorisna. Treba je koristiti kao i mnoge druge koje su bile napisane u vrijeme komunističke dominacije u historiografiji, tj. preuzeti dokumente, a odbaciti interpretaciju.“ Napisati knjigu s 43 poglavlja, na 726 stranica iz koje treba odbaciti sve interpretacije! Zapravo, kolega Rudan, morali bi pitati biskupa Pozaića je li to dovoljno za definiciju akademika-šarlatana.
Apsolutno se slažem s tim zaključkom. Vidjeli ste kako sam upravo koristeći podatke iz te knjige izvrnuo ruglu napade Goldsteinovih na Maticu hrvatsku. Ali ponavljam: ne dvojim da će HAZU izabrati profesora Goldsteina zbog njegovih „doprinosa“ povijesnoj znanosti, koje zapravo treba odbaciti! Ili: HAZU se pridružuje osudama Stepinca! 

S poštovanjem,
Vaš,
Josip Pečarić

P.S. Očekujem da sve moje dopise prosljeđujete onima od kojih je Predsjedništvo tražilo odgovor na moje Pismo. To pismo podrazumijeva odgovore na sve kritičke tekstove o radu prof. Goldsteina. Ja im ovim slanjem samo pomažem u tome.

PRILOZI:

Jure Krišto, Goldsteinovi ponovno osuđuju Stepinca

Jure Krišto, Holokaustologija Ive i Slavka Goldsteina
*
Oba članka možete naći u mojoj knjizi: Zabranjen akademik – Prevarom u HAZU, Zagreb, 2012.
Zapravo mogao sam navesti i propovijed biskupa Pozaića (Blagdan Gospe Lurdske 2009. ):
“U svijetu krivokletnika i veleizdajnika, kvislinga i podanika, zavidnika i željnih osvete, glo-balizacije = gro-balizacije = korupcije, gdje sami sebe odličjima odlikuju – i još se nazivaju moralna vertikala, tu: ona neugasiva žeđ za harmonijom bića budi i podržava čežnju za životom istine u ljubavi.
I dok nam šošteri i šloseri, laureati kumrovečki i šoroševečki, pišu: pravopis, gramatiku, leksikon, povijest – navodna Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (podcrtao JP) uvježbava strogu šutnju – šutnju izdaje. Opet je u modi poštena inteligencija.“ Moramo pohvaliti Akademiju jer imamo u RH doista problem s Katoličkom crkvom u kojoj mnogi djeluju na tragu Stepinca. Da ne kažem da je biskup Pozaić, zajedno s biskupom Košićem i potpisao Peticiju ZDS. Tako su podržali i Thompsona, i “Bojnu” i HOS-ovce. A eto vidimo da je to bio fašizam. HAZU, ispravno, mora biti protiv fašizma, zar ne? Nadam se da će i HAZU pisati Ministru Vulinu i tako se još jače ograditi od mog djelovanja! Može se Akademija pohvaliti kako nije htjela ni slati obavijest o predstavljanju moje knjige, koju su promovirali admiral Domazet i prof. Tuđman i koja je neprikladno govorila o hrabrim srpskim vojnicima (Hrvatski genocid: Napravili zečeve od Srba, Zagreb, 2014. – u Pakoštanama na predstavljanju je bio nazočan i general Gotovina, a znamo i o njegovoj ulozi u fašističkom Domovinskom ratu na što nas stalno i upozoravaju iż Beograda!), što je bilo potpuno u skladu s pismom naše mladeži g. Ministru. A da i ne spomenemo nedavnu fašističku izjavu admirala Domazeta o tome kako se Hrvatska ne treba bojati toga što se Srbija naoružava, jer ako nas napadnu mi će mo im opet uzeti to oružje kao što smo učinili u Domovinskom ratu. Ponovno se pokazalo koliko je bio Glavni tajnik u pravu kada nije dozvolio da vam se pošalje poziv na predstavljanbje moje knjige koja veliča hrvatski genocid u “Oluji”. Admiral Domazet ponovno aludira kako su srpski ratnici zečevi, zar ne? A to jest fašizam! Iste zastrašujuće fašističke poruke koje se mogu iščitati i iz Thompsonove pjesme “Bojna Čavoglave”. Pa kako hrabri srpski ratnici ne bi “begali” u “Oluji” kada su morali stalno slušati “Bojnu” od koje im se krv ledila u žilama ? A da ne spomenem kako se HAZU treba ispričati g. Ministru zato što sam jedan od onih koji tvrde da su oni vodili fašističku agresiju protiv Hrvatske (na žalost takvih u RH danas ima puno), što je očito već iz naslova moje knjige: Živjela nam antifašistička, tj braniteljska Hrvatska,Zagreb, 2015. Naravno, bio sam svjestan mog neprimjerenog djelovanja pa nisam ni tražio da se pozivi za predstavljanje te knjige Uprava Akademije pošalje svima vama drage kolegice akademkinje i kolege akademici. Da, doista je velika stvar što se i HAZU pridružila istini: Fašisti su bili oni koji su branili svoju domovinu, a ne agresori!


Akademik Josip Pečarić

02. 01. 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar