ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

JEDNOM SLUGA – UVIJEK SLUGA JEDNOM IZDAJICA – UVIJEK IZDAJICA: "PREGOVORI S BRANITELJIMA: PROČITAJTE ZAŠTO MILANOVIĆ NIJE U PRAVU KAD KAŽE DA ABOLICIJA PRIJEČI REGISTAR AGRESORA!

JEDNOM SLUGA – UVIJEK SLUGA
JEDNOM IZDAJICA – UVIJEK IZDAJICA

Napad na branitelje u Crkvi sv. Marko je mala repriza Domovinskog rata. S jedne strane agresore predstavljaju mentalni dezerteri a na drugoj stopostotni ratni invalidi Domovinskog rata. Derzeterima je trebala brza pobjeda nad stopostotnim ratnim invalideima, kao što je i Miloševiću dano 15 dana da slomi Hrvatsku. Derzerteri su prošli isto kao i Milošević, zar ne? Admiral Davor Domazed Lošo opisuje pobjednike . hrvatske branitelje: Naime, "radi se o jedinoj vojsci na svijetu koja je spriječila genocid, mislim pri tome na Bihač. Nadalje, Domovinski rat je jedini primjer etičkog ratovanja u modernoj vojnoj povijesti. Carl von Clausewitz je rekao kako je najveća razina vojne etike neprijatelju ostaviti slobodu djelovanja. Upravo to je naša vojska ostavila neprijatelju u Oluji, a neprijatelj je iskoristio pravo na odlazak po zapovijedi njihova vodstva." naglasio je admiral Domazet Lošo.  Dodao je kako su dva suda potvrdila kako smo imali posla sa totalitarizmom. Naime, Theodor Meron je, u presudi generalima Gotovini i Markaču, naglasio kako bi "svako razumno sudsko vijeće donijelo takvu odluku", a Sud pravde u Den Haagu potvrdio kako "su JNA i srpske paravojne formacije činile zločine u svrhu homogene srpske države".
http://direktno.hr/en/2014/direkt/16288/Protiv-Ostoji%C4%87a-pokrenuti-istragu-zbog-naloga-za-otmicu-Glogo%C5%A1kog-i-Klemma.htm Opis dezertera možemo dati koristeći riječi Josipa Jovića koji objašnjava razlogenezadovoljstva branitelja: Čini se da prave razloge nezadovoljstva nitko nije ni pokušao shvatiti niti su ih sami prosvjednici znali dovoljno dobro objasniti. Ono nije samo rezultat tek eventualno uskraćenih socijalnih prava, nego prvenstveno općeg stanja u društvu i specijalno odnosa prema državi i Domovinskom ratu vodećih medija, nevladinih udruga i političara. Zapravo cjelokupna politika sadašnje koalicije i bivšeg predsjednika (dva prethodna predsjednika, J.P.) vodila je prema ovome što sada gledamo. Počelo je odustajanjem od pokroviteljstva nad komemoracijama u Bleiburgu, nastavilo se nametanjem ćirilice u Vukovaru, registrom (lažnih) branitelja, širenjem teza o lažiranom ratu, teorijom kako je ZAVNOH pravi izvor suvremene države, veličanjem Tita i titoizma, nerijetkim izjednačavanjem žrtve i agresora, suđenjima vodećim osobama obrane, odustajanjem od progona silovatelja i ubojica, stambenim i mirovinskim zbrinjavanjem pripadnika agresorske (para)vojske nerijetko nauštrb samih branitelja, zaštitom Udbinih egzekutora, pa sve do pokušaja da se obilježavanje Oluje izmjesti iz Knina. http://www.hrsvijet.net/index.php/kolumne/76-gost-kolumne/37744-josip-jovic-izbori-jedino-rjesenje
Jasno je da se radilo o zločinačkom pothvatu Milanovića i njegovih drugova, o zločinačkom pothvatu dezertera. Zato je u pravu naš admiral koji smatra kako je potrebna posebna istraga protiv ministra unutarnjih poslova zbog postupaka pred crkvom sv. Marka kada su po zapovjedi ministra Ostojića trebali oteti Đuru Glogoškog i Josipa Klemma pod svaku cijenu. "Vidite, on na ovom sastanku glumata, on stoji iza politike Stazića i nekih drugih njegovih zastupnika, ta oni su i dalje stranački dužnosnici. Međutim, još je stravičnija priča člana saborskog Vijeća za civilni nadzor tajnih službi, Zorana Grgića, mag. Ing., koji priprema kaznenu prijavu protiv premijera Zorana Milanovića, ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića te ministra branitelja Predraga Matića. To svjedočanstvo treba pročitati u cjelosti:
Grgić završava ovako: Zaključno, držim kako je postupanje odgovornih u policiji i Vlade u cjelini dogovorno za njega bilo neustavno, neadekvatni i necivilizirano.  Velika većina medija pala je na ispitu istinitosti, uz časne izuzetke kojima se i ovom prilikom zahvaljujem. Koristim priliku zahvaliti se očevima  biskupima koji su se angažirali u tako teškoj situaciji i svim svećenicima koji se nisu odvajali od svog naroda. Ukoliko je postupanje policije, podsjećam neustavno i nezakonito, a opasnost neposredna i na drugi način neotklonjiva, nitko nije dužan podvrgavati se istom. Time je etički, ali i pravno postupak branitelja, kako onih opkoljenih u Crkvi, tako i onih koji su ih krenuli deblokirati potpuno zakonit! Za nas je važno znati da su se i biskupi izravno angažirali u spašavanju branitelja tj. stopostotnih invalida Domovinskog rata, ali stoji i primjedba koju je dao Hrvoje Hitrec (vidjeti i moj tekst JE LI MILANOVIĆ TOLIKO GLUP?): Vrlo je simptomatično da nitko – pa ni Crkva – ne spominje da su opisani probrani interventni policajci upali u prostor crkve. Kao – idemo to prešutjeti, zaboraviti, odali smo priznanje svećenicima koji su napravili tampon-zonu i to je sve. A nije to sve, policija je ušla u crkvu! Pater Ike Mandurić svjedoči: „Prešli su prag crkve." Đuro Glogoški svjedoči: „Ušli su u crkvu." Oni koji su izdali takvu zapovijed prekršili su zakon. Stali su na stranu bezakonja oni koji bi trebali štititi zakon, i to je sva istina o događajima na Trgu sv. Marka svršetkom svibnja. A to što su invalidima iz Domovinskoga rata uskraćeni hrana, voda i lijekovi pa su se osjećali kao u srbijanskim logorima ili u gradovima pod opsadom, govori o teškom kršenju humanitarnoga prava... A kada već govorimo o hrvatskim biskupima spomenimo i to da je u povodu Dana branitelja grada Zagreba u subotu, 30. svibnja misu za Domovinu i hrvatske branitelje u zagrebačkoj prvostolnici predvodio je pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško... Uvodeći u euharistijsko slavlje, biskup Šaško je rekao „ovo je slavlje gorljiva molitva za domovinu i zahvalna molitva za hrvatske branitelje, misleći večeras naročito na Zagrepčane, prisutne u svakome kraju domovine koji je bio napadnut i koji je vapio za obranom. Molimo za pokoj duše poginulima i umrlima, kao i za mir živim članovima obitelji hrvatskih branitelja". Istaknuo je, kako nakon proteklih dana i događanja na zagrebačkome Gornjem gradu, nije potrebno posebno opisivati nakane molitava.
Ali vratimo se Milanoviću, Da je on poslije neuspjeha operacije obračuna sa Glogoškim i Klemmom u strahu konstatirao sam i u tekstu ŽA' MI JE MILANOVIĆA. Za prof. Banca Milanović se takovim pokazao i na sastanku s braniteljima, a bio je i potpuno nekompetentan.
U spomenutom tekstu sam se izrugao Milanoviću zbog njegovih optužbi HDZ-a za organiziranje „prosvjeda“ na Trgu sv. Marka. U razgovoru s braniteljima priznao je da je lagao (sjećate li se slučaja kada je premijer Mađarske uhvaćen u laži – imali smo prosvjede koji su trajali mjesec dana protiv lažljivog premijera!).
O tome je govorio i prof. Tomac u „Bujici“:
Vidjeti što o tome kaže i HDZovac Gordan Jandroković:
Očito je Milanović svjestan da najbolje opisuju njegovo ponašanje bivši predsjednici Mesić i Josipović, samo što se ono što oni govore za branitelje odnosi na njega. Svoj komentar o ovom za Hrvatsku vrlo opasnom  postupku predsjednika Vlade Zorana Milanovića prema stopostotnim ratnim invalidima Domovinskog rata i svom pozivu da je krajnje vrijeme za uključivanje hrvatske dijaspore u borbi protiv formalnog uvođenja komunističke diktature u Hrvatskoj, izbjegavanju građanskog rata i rušenju današnje samostalne hrvatske države Antun Babić je nazvao: Hoće li ludi hrvatski Neron zapaliti Hrvatsku? Babić konstatira kako iza naputka da policija očisti Trg.sv. Marka od branitelja stoji isključivo premijer Zoran Milanović. Nitko se u ovoj državi ne bi usudio dati takav nalog osim njega. A potpore Hrvata iz svijeta već stižu:
Da, Milanović ne može iz svoje kože, jer kako je rečeno u naslovu ovog teksta:

JEDNOM SLUGA – UVIJEK SLUGA!

O tom sluganstvu pročitat ćete u Grgićevom tekstu, a najnoviji svima poznat primjer spominje i Hitrec: Srpska pravoslavna crkva koja koristeći hrvatski mazohizam i crvene režime bez ikakve osnove djeluje u Hrvatskoj (budući da je Crkva srbijanske države) ... u dosluhu s komunističkim nostalgičarima pokušava spriječiti kanonizaciju komunističke žrtve, kardinala Alojzija Stepinca. I Vatikan se tu ponaša krajnje kunktatorski, zove na pregovore i razgovore SPC, a četnik Nikolić poručuje da bi „pogrešna odluka" narušila valjda idilične odnose Srbije i Hrvatske. Očekujem da se u sve umiješa i sestra Pusić koja doživljava novu mladost – em drma crvenim vragovima, em određuje kada će biti izbori (2016!), em se natječe za tajnicu Ujedinjenih naroda. S tim u svezi: iz Hrvatske treba poteći zahtjev svim normalnim državama svijeta da zaborave na tu nominaciju. U „Bujici“ se javio Mladen Pavković koji je govorio o još jednom primjeru sluganstva:
Zapravo najnoviji dokaz svog sluganskog odnosa prema Beogradu Milanović je dao u samom razgovoru s braniteljima. Tihomir Dujmović kaže: „Milanović je pokazao svoje anacionalno lice i fantastično je kako ne razumije što bi značilo biti premijer hrvatske Vlade. Reći da neće objaviti popis aboliranih četnika jer bi se na to naljutio Beograd, to je najtužnija himna hrvatske političke ljevice. A to smo slušali od Josipovića, slušali smo i slušamo od Vesne Pusić, a i od Milanovića.“ Kaže kako ništa ne odgovara na upit Đure Glogoškog zbog čega Martićevi dobivaju mirovinu. ''Matić je rekao da je on suglasan s tim da se objavi popis, a Milanović je protiv toga, oni se moraju usuglasiti. Pokazalo se da Vlada niti u tome ne funkcionira jednoglasno. Popis Martićevaca ne dolazi u obzir jer mi moramo biti velikodušni kršćani. Ali objava aboliranih je valjda legitimna stvar. Ja mislim da Milanović u cijelom svom životu nije izgovorio toliko puta riječ kršćanin i katolik nego kao sada kada se govori o Martićevima. On je odjednom katolik i kršćanin u prvom planu'', kaže Dujmović.
Da pričom o aboliciji Milanović svjesno govori neistine (on je diplomirani pravnik!) pokazuje i portal narod.hr u svojoj raščlambi:
PREGOVORI S BRANITELJIMA: PROČITAJTE ZAŠTO MILANOVIĆ NIJE U PRAVU KAD KAŽE DA ABOLICIJA PRIJEČI REGISTAR AGRESORA!
O tome piše i Marija Čolak na portalu direktno.hr:
Da, nedavno je HNES etički optužio Milanovića za veleizdaju. U osudi će puno toga još trebati dodati, zar ne? A s promjenom vlasti... Jer:
JEDNOM IZDAJICA – UVIJEK IZDAJICA



Akademik Josip Pečarić

Nema komentara:

Objavi komentar