srijeda, 15. ožujka 2017.

MICROSOFT OFFICE SPECIALIST EXSEL CERTIFICATION BUNDLE

WELCOME TO REPUBLIC CROATIA
    Forward to a Friend   
Mar 15, 2017 03:35 am | Charlie McKinney
Find out about one of the most admirable characteristics found in the life of Jesus Christ, our Master and our Model, when Servant of God Archbishop Luis Martinez reflects.

Mar 15, 2017 03:30 am | Fr. Bartunek
Why does Jesus reveal so much of himself to the Samaritan woman? Father John Bartunek reflects on part one of this coming Sunday's Gospel in this excerpt from his book "The Better Part".

Mar 15, 2017 03:28 am | Fr. Bartunek
What is the food that sustains Jesus? Find out when Father John Bartunek reflects on Part 2 of this coming Sunday's Gospel, an excerpt from his book "The Better Part".

Invite Dan Burke to Speak to Your Parish or Organization
Fill out our request for at www.SpiritualDirection.com/events/host-eventor contact us at questions@myavila.com.
Copyright © 2017 Avila Foundation - Home of SpiritualDirection.com, Avila Institute and Divine Intimacy Radio, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in at our website.
Our mailing address is: 
Avila Foundation - Home of SpiritualDirection.com, Avila Institute and Divine Intimacy Radio
1062 Grand Oaks Drive
BessemerAL 35022

Add us to your address book









U slučaju neprimjerenog prikaza teksta kliknite OVDJE.
Glasnik IUS-NEWS
15. ožujka 2017., broj 10/2017.
Locus regit actum.
Mjesto određuje postupak.
 AKTUALNO

Odbor za Ustav: Javni poziv za tri suca Ustavnog suda

IUS-INFO IUS-INFO
Besplatno koristite najveću pravnu bazu propisa i            
sudske prakse u Hrvatskoj!
U današnjem tjedniku
 NE PROPUSTITE

Izmjene i dopune Zakona o gradnji

 TJEDNE NOVOSTI

Odbor za pravosuđe predložio članove DSV-a i DOV-a​

Odbor za pravosuđe predložio je Hrvatskom saboru da za članove Državnoga sudbenog vijeća (DSV) imenuju SDP-ovca Orsata Miljenića i Miroslava Šimića iz Mosta, a za članove Državnog odvjetničkog vijeća (DOV) SDP-ovca Peđu Grbina iz oporbe te Dražena Bošnjakovića od vladajućih.
 

Odbor za Ustav: Javni poziv za tri suca Ustavnog suda

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, bez rasprave i jednoglasno, odlučio je raspisati poziv za izbor tri suca Ustavnog suda Republike Hrvatske.
 

Sabor danas o Zakonu o osiguranju radničkih tražbina

Hrvatski sabor današnje zasjedanje nastavlja raspravom o Prijedlogu zakona o osiguranju radničkih tražbina kojim se uređuju materijalna prava radnika u slučaju stečaja poslodavca i u slučaju blokade računa poslodavca zbog nemogućnosti prisilne naplate neisplaćene plaće.
 

HURS pozvao nadležne institucije da počnu provoditi sudske odluke

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS), Ozren Matijašević, pozvao je nadležne državne institucije da nakon četiri godine počnu provoditi sudske odluke vezane uz  korištenje i raspolaganje dionicama osječke Pivovare.
 

MVEP upoznat sa skupnom tužbom žrtava ustaških zločina protiv RH

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) potvrdilo je da je obaviješteno o skupnoj tužbi podnesenoj protiv Hrvatske u ime žrtava ustaških logora pred sudom u Chicagu u Sjedinjenim Državama te navodi, bez drugih pojedinosti, da Republika Hrvatska nije sljednica NDH.


Hrvatska među vodećim zemljama po padu broja zatvorenika

Broj ljudi u zatvorima u Europi pao je u 2015. za 6,8 posto u odnosu na prethodnu godinu, sa značajnim padom zabilježenim i u Hrvatskoj, no prenapučenost i dalje ostaje problem za 15 europskih država, doznaje se iz najnovijeg izvješća godišnje kaznene statistike (SPACE) Vijeća Europe.
 

Sud EU-a: Tvrtka ima pravo zabraniti nošenje vjerskih obilježja

Poslodavci mogu zabraniti zaposlenicima da nose vidljiva vjerska obilježja, objavio je Europski sud pravde (ECJ) u prvoj odluci o pitanju nošenja pokrivala za glavu na radnom mjestu.
 

ECHR osudio Budimpeštu zbog slanja migranata u Srbiju

Europski sud za ljudska prava (ECHR) osudio je Mađarsku jer je protjerala dva azilanta podrijetlom iz Bangladeša u Srbiju nakon što ih je držala nepropisno 23 dana u zatvorenoj zoni tranzita.
 IUS-INFO
Svi propisi za polaganje stručnih ispita na jednom mjestu!
 NOVOSTI IZ ZAKONODAVSTVA

Zakon o gradnji

Izmjenama i dopunama Zakona se, među ostalim, propisuje da je ovlaštena osoba čiji je energetski certifikat proglašen nevažećim, odnosno čije je izvješće o redovitom pregledu sustava grijanja i sustava hlađenja/klimatizacije u zgradi ocijenjeno negativno, dužna izdati ili osigurati izradu novog energetskog certifikata, odnosno izraditi ili osigurati izradu novog izvješća, bez naknade i naknade troškova izdavanja odnosno izrade istoga.
Izmjene i dopune stupile su na snagu 9. ožujka 2017.
 

Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva uprave

Uredbom se uređuju unutarnje ustrojstvo Ministarstva uprave, nazivi upravnih organizacija i drugih unutarnjih ustrojstvenih jedinica u sastavu Ministarstva, njihov djelokrug, način upravljanja, okvirni broj državnih službenika i namještenika potrebnih za obavljanje poslova iz djelokruga Ministarstva, način planiranja poslova, radno vrijeme, održavanje uredovnih dana, kao i druga pitanja od značaja za rad Ministarstva.
Uredba stupa na snagu 16. ožujka 2017.
 

Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Uredbom o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva vanjskih i europskih poslova uređuju se: ustrojstvo Ministarstva vanjskih i europskih poslova, nazivi i djelokrug unutarnjih ustrojstvenih jedinica, kategorizacija i ustrojstvo diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske u inozemstvu, prijam u službu za pojedine državne službenike bez natječaja, okvirni broj potrebnih državnih službenika i namještenika za obavljanje poslova, posebni položaji u Ministarstvu, način upravljanja Ministarstvom i DM/KU, način planiranja poslova, kao i druga pitanja od osobitog značaja za rad službe vanjskih poslova.
Uredba stupa na snagu 16. ožujka 2017.
 

Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva rada i mirovinskog sustava

Uredbom se utvrđuju unutarnje ustrojstvo Ministarstva rada i mirovinskog sustava, nazivi unutarnjih ustrojstvenih jedinica u sastavu Ministarstva, njihov djelokrug, način upravljanja tim jedinicama, način planiranja poslova, radno vrijeme, održavanje uredovnih dana te okvirni broj potrebnih državnih službenika i namještenika Ministarstva.
Uredba je stupila na snagu 11. ožujka 2017.
 

Pravilnik o načinu obračuna i tarifi naknada

Pravilnikom se, među ostalim, propisuje da naknada za prisutnost carinskog osoblja izvan službenog radnog vremena carinskog ureda ili u prostorima izvan prostora carine čini iznos obračunat na ime:
1. neposrednog uredovanja carinskog službenika izvan službenog radnog vremena carinskog ureda ili u prostorima izvan prostora carine,
2. troškova prijevoza carinskog službenika od prostora carine do mjesta uredovanja i natrag ako se zahtijeva prisutnost carinskog službenika u prostorima izvan prostora carine. Pravilnik stupa na snagu 16. ožujka 2017.
 

Pravilnik o mirenju Centra za mirenje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori

Pravilnikom se uređuje rad Centra za mirenje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori. Pravilnik stupa na snagu 21. ožujka 2017.
FacebookFacebook IUS-INFO Hrvatska
Pratite nas i na našoj Facebook stranici!
 IZ RUBRIKE U SREDIŠTU

Prethodni postupak u stečaju

Po podnesenom prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka, sudu je u stečajnom postupku dana mogućnost otvaranja prethodnog postupka. 
Prethodni postupak je dio stečajnog postupka koji prethodi rješenju o otvaranju stečajnog postupka, a vodi se kada je potrebno utvrditi pretpostavke za otvaranje stečajnog postupka te sud tada ima dužnost ispitati postojanje stečajnog razloga tj. dužnikovu nesposobnost za plaćanje ili prezaduženost.  
Novi rok za legalizaciju i drukčija raspodjela plaćene naknade U Hrvatskom saboru prihvaćen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama te je upućen predlagatelju, Vladi Republike Hrvatske, na izradu Konačnog prijedloga. Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama stupio je na snagu
4. kolovoza 2012., a donesen je sa svrhom legaliziranja što većeg broja nezakonito izgrađenih građevina.
 STRUČNI ČLANAK

Osiguranje i odgovornost za štetu izazvanu neispravnim proizvodom

Autor se u radu usredotočio na poveznicu između instituta osiguranja i instituta odštetnog prava - odgovornosti za neispravan proizvod te, u slučaju neispravnog proizvoda, ukazuje na sve institute koji potencijalno oštećenom klijentu/potrošaču stoje na raspolaganju da bi zaštitio svoje interese.  Opravdani razlozi i zakonske obveze poslodavca kod poslovno uvjetovanog otkaza Poslovno uvjetovani otkaz poslodavac može dati radniku sukladno članku 115. Zakona o radu (NN 93/14), uz poštivanje odredbi iz članka 121., 122., i 126. Zakona o radu vezano uz otkazni rok, najmanje trajanje otkaznog roka i otpremninu. Pri tome, razlozi za takav otkaz na strani poslodavca mogu biti gospodarski, organizacijski ili tehnički.
 IZBOR IZ SUDSKE PRAKSE

Pravo nositelja stanarskog prava

Tužiteljica koja u vrijeme isteka roka za predaju zahtjeva za kupnju stana na kojem postoji stanarsko pravo nije imala svojstvo nositeljice stanarskog prava, ima pravo podnijeti takav zahtjev i nakon isteka roka ako u upravnom postupku bude utvrđena nositeljicom stanarskog prava - Županijski sud u Varaždinu, broj odluke  Gž-1612/16-2 od 18. siječnja 2017.
 

Stjecanje bez osnove

Na međusobne odnose stranaka koji su nastali nakon prestanka ugovora o zakupu primjenjuju se pravila o stjecanju bez osnove, s time da zakupoprimac ima pravo na povrat izvršenog ulaganja i kada se dobrovoljno iseli iz zakupljenog prostora - Vrhovni sud Republike Hrvatske, broj odluke  Rev-x 978/14-2 od 14. siječnja 2015.
 ZAKONI NA SNAZI OD PROŠLOG TJEDNA
Datum stupanja na snagu:                    Naziv zakona:
 
9. ožujka 2017.Zakon o gradnji (izmjene i dopune)
 NAJAVA DOGAĐAJA

IUS-INFO - Stjecanje vlasništva na temelju pravnog posla


Svrha praktikuma jest upoznati pravne praktičare, suce, državne odvjetnike, odvjetnike, sudske savjetnike, vježbenike, korporativne pravnike i druge s najvažnijom vrstom stjecanja vlasništva na stvarima, nepokretnim i pokretnim.  Riječ je jednoj od četiri vrste stjecanja vlasništva, a što je jedan od najvažnijih instituta stvarnog prava čije je poznavanje temelj razumijevanja čitavog sustava stvarnih prava. 
Uz teoretsko objašnjenje instituta stjecanja vlasništva na temelju pravnoga posla, osobit naglasak stavljen je na njegovu praktičnu primjenu u sudskom postupku, od izbora pravnog puta i stilizacije tužbenog zahtjeva do primjene materijalnog prava prilikom odlučivanja o tužbenom zahtjevu u parničnom postupku.

Predavačice:
Goranka Barać-Ručević, dipl. iur., sutkinja Županijskog suda u Zagrebu
Tomislav Aralica, dipl. iur., sudac Županijskog suda u Zagrebu

Više o temama na poveznici.
Prijavite se!

Vrijeme i mjesto održavanja:
7. travnja 2017., u 10:00 sati, Zagreb, Tuškanova 37, konferencijska dvorana 


Sve najave seminara i savjetovanja pogledajte na portalu IUS-INFO.
© 2009-2017 IUS SOFTWARE d.o.o. Sva prava zadržana

Elektroničku poruku primili ste sukladno članku 107. stavak. 2. Zakona o elektroničkim komunikacijama na temelju: registracije na internetskim stranicama IUS-INFOEDUS-INFONOTARIUS-INFOINSOLV-INFO vaše javne objave na internetu, u javnim elektroničkim imenicima, imenicima komora i udruga, ispunjenog anketnog lista na događanjima, savjetovanjima, seminarima i drugim sličnim događajima u organizaciji ili u suradnji s tvrtkom IUS-SOFTWARE d.o.o. ili smo vam poruku poslali kao odgovor na vašu elektroničku poštu. Ako takve elektroničke poruke ne želite primati, možete se odjaviti s liste primatelja klikom ovdje.





























The Daily Signal
March 15, 2017
Only in Washington would a top Democrat try to hamstring the president in staffing his administration, then threaten to shut down the government for securing the border. Fred Lucas and Rachel del Guidice cover those stories. House Republican leadership's Obamacare replacement is headed for a tough audience, as Melissa Quinn reports. Home caregivers for disabled relatives object to how a union got to collect dues. Kevin Mooney digs. Plus: Hans von Spakovsky on what's wrong with voters taking "selfies" of their ballots.
NEWS

Home Caregivers, Alleging Fraud, Push to Decertify Union That Deducts Dues


The current contract between the state and SEIU allows the union to deduct 3 percent, or up to $948 a year, from Medicaid payments to personal care assistants who are part of the union, including those who are family members of the person needing care.
Read More
NEWS

Obamacare Replacement Plan Faces Key Test in Budget Committee


Of the 22 Republicans on the panel, just four need to join Democrats in opposing the Obamacare replacement plan for it to fail.
Read More
NEWS

House Hacking Suspects Could Read Every Email Dozens of Congressmen Sent and Received


Congressional IT staffers who are the subject of a criminal investigation into misusing their positions had full access to members' "correspondence, emails, confidential files," and there was almost no tracking of what they did, a former House technology worker said.
Read More
NEWS

Conservatives Concerned About Trump and GOP Senate's Slow Pace on Nominees


The president hasn't submitted nominees for 511 of the 553 political appointments that require Senate confirmation.
Read More
NEWS

Schumer, Who Voted for Border Wall in 2006, Threatens Government Shutdown Over Funding It


In 2006, Senate Minority Leader Chuck Schumer was among 26 Democrats who voted for the Secure Fence Act.
Read More
COMMENTARY

Are You Really Pro-Liberty? Here Are a Few Tests


At least two-thirds of federal spending can be described as Congress' taking the rightful property of one American and giving it to another American, to whom it does not belong.
Read More
COMMENTARY

Colorado 'Selfie' Bill Opens the Door to Vote-Buying and Election Fraud


This bill will give employers and union stewards the ability to verify how their employees and union members voted with all of the resulting negative consequences if they don't like how the vote was cast.
Read More
The Daily Signal
The Daily Signal is brought to you by more than half a million members of The Heritage Foundation.
How are we doing?
We welcome your comments, suggestions, and story tips. Please reply to this email or send us a note at comments@dailysignal.com.

The Daily Signal
214 Massachusetts Avenue, NE
Washington, DC 20002
(800) 546-2843
Add morningbell@heritage.org to your address book to ensure that you receive emails from us.
You are subscribed to this newsletter as tokic.stjepan719@gmail.com. If you want to receive other Heritage Foundation newsletters, or opt out of this newsletter, please click here to update your subscription.




sale_featured1
sale_featured2
sale_featured3
sale_featured4
sale_featured5
sale_item1sale_item2
sale_item3sale_item4
sale_item5sale_item6
sale_item7sale_item8
sale_item9sale_item10
sale_item11sale_item12
sale_item13sale_item14
sale_item15sale_item16
sale_item17sale_item18
sale_item19sale_item20
bottom banner image
Twitter
New Atlas Deals is powered by StackCommerce
21 Market Street | Venice, CA 90291 | United States
© 2016 StackCommerce
unsubscribe from this list




Get ready, because despite what this weather would tell you, festival season is creeping up on us.Before you know it, you’ll be standing in a half-hour long porta-potty line wearing a flower crown. So, take advantage of these cozy, indoor concerts while you can. Check out this innovative transformation of your stuffy AF classical music experience with Symphonic Storyboards.Symphonic Storyboards by Philharmonia Orchestra of New York is a completely unique, immersive musical experience –one that blurs the lines separating a traditional concert experience from a film festival — that you can catch two different nights this month.

March 21st & 22nd at Jazz at Lincoln Center, you’ll get to catch some of your favorite (read: even if you can’t name your favorite, you’re likely to recognize these pieces once they hit your ears) classical masterpieces set to the creation of dynamic projections and short films.They chose the winners from a contest held for more than 130 filmmakers from 30 countries, and narrowed down three to showcase their work during the two Richard Wagner overtures of the show. Get your tickets for Symphonic Storyboards right here. Oh, and make sure you use the code “SPOILED30” at checkout and you can take 30% off your tickets!
This email was sent to tokic.stjepan719@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
spoiled NYC · 115 W 18th St · #2004 · New York, NY 10011 · USA
     






To ensure delivery to your inbox add email@mail.msnbc.com to your contacts | View in browser
DAILY
Mar 15, 2017
Rachel Maddow's Exclusive Look at Trump's 2005 Tax Return
MSNBC's Rachel Maddow and David Cay Johnston discuss how Johnston obtained the summary pages of President Donald Trump's 2005 tax returns and what they say about the president's tax burden. Maddow also reads a response from the White House.
Watch Now
Why Presidents Release Their Tax Returns
Rachel Maddow talks about the precedent for why presidents have released their tax returns and the types of questions tax returns hope to answer about Donald Trump's business relationships.
Watch Now
Donald Trump's 2005 tax return, why now?
Lawrence O'Donnell speaks with Rachel Maddow and David Cay Johnston on the two-page summary of Donald Trump's 2005 tax return, which were mailed to David Cay Johnston, and what that says about his tax status.
Watch Now
Warren calls GOP bill 'punch in the gut'
The Massachusetts Senator calls Trumpcare 'wrong economically' and 'wrong morally' in a wide-ranging exclusive interview with Chris Hayes.
Watch Now
LATEST NEWS
Sen. Lindsey Graham to FBI: You're about to screw up big time
FBI director pressed to detail Russia probe
More questions than answers after look at Trump's 2005 tax docs
Follow MSNBC
FTIGTR
This email was sent to: tokic.stjepan719@gmail.com
This email was sent by:
MSNBC
30 Rockefeller Plaza
New York, NY 10112

This is an automated email. Do not reply directly to this email.
Privacy | Unsubscribe | Manage Subscription | Contact



Nema komentara:

Objavi komentar