srijeda, 21. listopada 2015.

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ODGOVOR GRADA BENKOVCA O BROJU ČLANOVA MO BULIĆ

Bulić 1
Nakon što ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisao je ugovor o osnivanju 50-godišnjeg prava služnosti na 60 hektara šumskog zemljišta u Buliću kod Benkovca radi podizanja višegodišnjih nasada. S druge strane stola kao supotpisnik bio je Zlatko Čeljuskakojemu se zbog pokušaja prevara sudi u Zadru, Zagrebu i Šibeniku.
Mještani Bulića su prije mjesec dana saznali za tu koncesiju, a peticiju je potpisalo protiv te koncesije oko 80 ljudi, skoro svi, osim članova Mjesnog odbora Bulića. Pošto jedino Mjesni odbor Bulić ima samo četiri člana, SHZ je zatražio od Grada Benkovca informaciju „Zašto Mjesni odbor Bulić ima samo 4 člana mjesnog odbora, a ne 5 kao po Statutu Grada Benkovca.

Poštovani,


            Sukladno Vašem traženju, a temeljem Zahtjeva za pristup informacijama koji je Grad Benkovac zaprimio putem elektronske pošte od 16. listopada 2015. godine, dostavljamo Vam sljedeće podatke:
            Izbori za vijeća mjesnih odbora na području Grada Benkovca provedeni su 18.05.2014. godine. Izborno povjerenstvo Grada Benkovca zaprimilo je samo jednu kandidacijsku listu  Hrvatske demokratske zajednice za izbor članova Vijeća mjesnog odbora Bulić od 5 kandidata koji su ujedno dobili mandat. Vijeće mjesnog odbora Bulić imalo je 5 vijećnika, međutim, dana 28.09.2015. godine Frane Božina podnio je ostavku na dužnost člana Vijeća mjesnog odbora Bulić.
            Članak 8. stavak 2. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Benkovca propisuje: "Člana vijeća izabranog na stranačkoj listi zamjenjuje neizabrani kandidat s liste sa koje je izabran član, a kojeg odredi politička stranka koja je predlagatelj liste:"
 Frane Božina izabran je sa stranačke liste pod rednim brojem 5., te zbog navedenog Mjesni odbor Bulić nije u mogućnosti primjeniti prethodno citiranu odredbu. Iz navedenog razloga mjesni odbor Bulić više nema 5 vijećnika.

            S poštovanjem,

     REFERENT ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU I   
    PROTOKOL

   Stela Filipi
POSLANO:
1.      Ministarstvu uprave

U Zadru, 21. listopada 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

Nema komentara:

Objavi komentar