nedjelja, 9. listopada 2016.

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST UZ POMOĆ BIVŠIH KANDIDATA HNS-a i HDSSD-a PRIKRIVEN KRIMINAL U GRADSKOJ UPRAVI BENKOVCA

Mirko Šunić, bivši kandidat HNS-a, SDP-a HSLS, DSU i EKO SAVEZ-ZELENIH za gradonačelnika Benkovca, 2013. godine i Romeo Čerina, bivši kandidat HDSSD –a za gradonačelnika Benkovca, 2013. godine stali u spašavanje Kutije. Eto koliko su uvjerljivi u svom političkom djelovanju. Na djelu je čista politička trgovina, te prikrivanje kriminala. Šunić je bio direktor benkovačkog Vodovoda i vidljivo je po tome koliko je bio uspješan jer od 40 naselja u gradu Benkovcu , 20 nema vodu.
Link iz kojeg se vidi čiji su bili kandidati Šunić i Čerina 2013. godine:

PRIKRIVA LI BRANKO KUTIJA KRIMINAL U GRADSKOJ UPRAVI? Vijeće prihvatilo (ne)zakonitu odluku o isplati milijun kuna i troškovima reprezentacije!
Uz pomoć nezavisnih vijećnika Mirka Šunića i Romea Čerine Gradsko vijeće Grada Benkovca prihvatilo je većinom glasova "Prijedlog Zaključka o djelomičnom prihvaćanju Zapisnika o obavljenom proračunskom nadzoru u Gradu Benkovcu za 2013. i 2013." godinu.
Za prijedlog kojeg je vijećnicima ponudio gradonačelnik Branko Kutija glasovalo je sedam od osam vijećnika HDZ-a i dvojica nezavisnih vijećnika. Vijećnik HDZ-aBranko Guzić odbio je stati uz bok svojim stranačkim kolegama riječima da želi sačuvati čist obraz, a svoje stranačke drugove je prozvao da otovore oči jer se izravno zloupotrebljavaju od strane gradonačelnika Kutije. Njegov apel očito nije dopro do njih pa je Kutijin prijedlog usvojen sa devet naprema sedam vijećničkih glasova.
Podsjetimo, djelomično prihvaćeni dokument sadrži izvješće o troškovima godišnje reprezentacije gradonačelnika Benkovca za 2013. i 2014. godinu s ukupnim troškovima od 208 tisuća kuna, premda za niti jedan trošak nije priložen račun, niti se zna tko je i za što potrošio toliki novac.Drugi problematičan dio izvješća je odluka gradonačelnika Kutije da tvrtki Osijek-Koteks isplati milijun i 55 tisuća kuna na ime duga za radove u poslovnoj zoni Šopot putem cesije. Iako su inspektori Ministarstva financija nepobitno utvrdili da je Kutija time prekršio zakon, odnosno da je nezakonito izvršio plaćanje jer je navedeni iznos veći od iznosa kojim gradonačelnik može raspolagati samostalno, pa je za sklapanje cesije bila potrebna suglasnost predstavničkog tijela, Kutija se "pokrio" vještačenjem sudskog vještaka za finanije Josipa Klišmanića, inače direktora zadarske FINA-e i člana HDZ-a.
Istovremeno, Kutija vijećnicima u materijalima za sjednicu nije dostaviio odgovor Ministarstva financija kojim se odbija njegov prigovor i još jednom potvrđuje da je cesijom prema Osijek-Koteksu prekršio zakon.
Kutija na sjednici GV-a održanoj u petak navečer, koja je zapravo bila nastavak one započete u ponedjeljak, nije rekao ni riječi. Uz njega je stala predjednica Gradskog vijeća Maja Brkljača, no njegovi dogradonačelnicii Frane Tokić i Svemir Vrsaljko iz HDZ-a otvoreno bili protiv.
Zadar,  9. listopada 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


Područje privitaka

Nema komentara:

Objavi komentar