subota, 19. prosinca 2015.

OTVORENO PISMO PREDSJEDNICI KOLINDI GRABAR KITAROVIĆ

HRVATSKI SVJETSKI SABOR
Broj: 01-11-45/2015.
Poreč, 19. prosinca  2015.

                                                               OTVORENO PISMO
                                                                                                 
                                                                       Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović
Poštovana gospođo Predsjednice!

            U ime Hrvatskog Svjetskog Sabora, jedinstvene organizacije domovinske i iseljene Hrvatske i moje osobno molimo Vas da raspišete parlamentarne izbore  i time okončate agoniju koju trpi hrvatski narod od završetka parlamentarnih izbora do danas.
            Ovaj cirkus koji izvodi Most sa svojih desetak zastupnika (iako se poziva na 15 zastupnika jasno je da od tih 15 najmanje 5 neće prihvatiti nikakvu suradnju ni sa HDZ niti sa SDP) ispod je svih moralnih ljudskih i  etičkih vrijednosti koje imaju građani Republike Hrvatske. Sve je ovo svedeno na razinu igre demokracije učenika osnovne škole, kojima bi  Vi (ako im to dopustite) trebala biti  ravnateljica.

                                               Kratko obrazloženje

            Rezimirajući hrvatsku političku scenu, pojavom Mosta kao nestranačkog političkog čimbenika na užarenoj dnevnopolitičkoj sceni naše Hrvatske očekivali smo nužni i dugo očekivani korak naprijed u složenom procesu izravne demokratizacije hrvatskog društva. Nažalost, sada je razvidno da su nas ovi nemili događaji vratili jedan veliki korak unazad. Most nije uspio održati na okupu niti 19 zastupnika, a sebi uzima ulogu Mojsije da sa samo 15, odnosno 10 zastupnika nameće svoju volju HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji, koja ima 59 zastupnika i SDP-u koji ima 56 zastupnika, što znači da Most želi sa svojih samo 10 zastupnika upravljati i vladati sa 115 zastupnika drugih političkih čimbenika. Time Most, na drzak i opasan način, izlaže ruglu velike političke čimbenike, kao što su HDZ  i SDP. Most podcjenjuje i sve druge, od naroda izabrane, saborske zastupnike. To je ispod svakog nivoa ljudskih normi ponašanja osoba,  koje imaju pretenzije, na taj način odlučivanja o sudbini hrvatskog naroda. Podcjenjuje sve te izabrane zastupnike, a time i cijeli hrvatski narod, što je nedopustivo i opasno. Most zaista ne pokazuje da konkretno zna što želi, a to hoće ostvariti odmah.
            Slijedom toga uvjereni smo da raspisivanje novih parlamentarnih izbora predstavlja najpošteniji i najefikasniji put za izlazaka iz ovog nemoralnog i nedefiniranog stanja  gdje vodeći politički sudionici otvorene hrvatske scene ne znaju što bi htjeli. Novi izbori će dati konkretne i demokratski održive odgovore na sva sada otvorena pitanja.
            Vi ste to u Vašim izjavama i najavili te Vas molimo da to učinite što prije.

S visokim cijenjenim poštovanjem !
                                                                                                                             Mr.sc. Niko Šoljak
                                                                             

Nema komentara:

Objavi komentar