subota, 15. studenoga 2014.

ZAŠTO SADA ŠUTE APOLOGETI HAŠKOG SUDA?

Zašto sad šute apologeti Haškog suda?
Dujmovica  treba uvijek procitati bez obzira ucili li vam se ponekad ponesto i naivno. Recimo ktaj teksta je:
Razumije li uopće sve te relacije predsjednik države ili i dalje okreće kamenje po Hrvatskoj ne bi li pronašao još kakvu ustašku zmiju? Vidite li u toj slici iz Beograda gdje nakon svih pokolja Šešelj ponovo urla o velikoj Srbiji, faktički opet sa dozvolom istog tog svijeta, gdje živimo i što nam je činiti?
Ne bi on postao to sto jeste da "ne razumije". Itekako on razumije i najvjerojatnije je ideolog u mnogo cemu. Recimo u mnogim komentarima afere svih afera nitko ne spominje podatak koji je iznio Sola, a to je da je upravo Josipovic bio tak koji je srpskom veleposlaniku sugerirao povlacenje tuzbi za genocid.
Ili: Svi spominjemo odlicje kojoj je da Terselicki i zapravo njenoj Dokumenti. Medjutim, treba uvijek spomenuti i ovo na što me je podsjetio Miro: Video u trajanju nešto duljem od pola sata, Josipović razgovara za B92. Na 32:10 počinje pitanje, i Josipovićev odgovor, u kojem kaže da je radio za Documentu, i da Documenta radi po priručniku kojeg je on napisao. Dvije godine kasnije Josipović daje odlikovanje...... nije loše za podsjetiti se kako je to izgledalo prije 2 godine, zanimljiva emisija.
http://www.youtube.com/watch?v=OehTXsb9fG8

Možemo sucu Theodoru Meronu zahvaliti, tj. Meronovoj konstataciji kako je nerazumno optužiti nekoga zato što je oslobađao okupirana područja svoje domovine. jer se To sto radi Dokumenta prema prirucniku Josipovica nije opce prihvaceno u RH. 
Napomenimo da bi to bilo, kao i sto jest cjelokupno Josipovicevo djelovanje, u suprotnosti s rezolucijom VS UN-a koje je svojevremeno okupirani teritorij RH i proglašen onim što on i jest: OKUPIRANIM TERITORIJEM!
Poznato je kako je definicija ratnog zločina dana u Ženevskoj konvenciji od 12. kolovoza 1949. (Protokol I. i Protokol II.), a odredba članka 3. stavak 1. Protokola II. kaže:
Ne može se pozivati ni na jednu odredbu ovog protokola da bi se ugrozio suverenitet države ili odgovornost vlade da svim zakonitim sredstvima održava ili ponovno uspostavi zakon i red u državi ili da brani nacionalno jedinstvo i teritorijalni integritet države!

A pogledajmo sto imamo u Josipovicevom prirucniku
Ivo Josipović, "RATNI ZLOČINI" – Priručnik za praćenje suđenja, Osijek, 2007.
U njoj se može vidjeti i ovo:
– POJAM AGRESIJE SE U TOJ KNJIZI OD 123. str. NIJEDNOM NE SPOMINJE
– Zločin protiv mira – 3 puta
Od poznatih dokumenata iz međunarodnog prava za koje znam, ovaj sveučilišni profesor u knjizi spominje Rimski statut, a Londonski statut iz 1945. – ne spominje. Josipović ne spominje ni Kodeks protiv mira i sigurnosti čovječanstva, što ga je prihvatila Komisije za međunarodno pravo OUN 1996. Ne spominje ni Rezoluciju br. 3314 Opće skupštine OUN od 14. prosinca 1974. Dopunski protokol uz Ženevsku konvenciju od 12. kolovoza 1949. (PROTOKOL I. i PROTOKOL II.) – spominje, ali ne i odredbu članka 3. stavak 1. Protokola II. koju sam već naveo. A to je samo jedna stvar u nizu njegovog djelovanja od 1991 do danas. Napominjemo da je u Optuznici za veleizdaju HNES naveo samo Josipovicevo djelovanje kao predsjednika RH. Knjiga srbijanskog veleposlanika pokazala je da je itekako vazno (a nadam se da ce i biti ucinjeno s njegovim skorim silaskom s vlasti) istraziti Josipovicevu veleizdajnicku politiku i prije njegovog djelovanja kao predsjednika RH.
Kao u ovom slucaju na koji je ukazao Miro, Josipovic sam cesto ukaze na svoje veleizdajnicko djelovanje!
http://www.dnevno.hr/kolumne/tihomir-dujmovic/137416-zasto-sad-sute-apologeti-haskog-suda.html
Da, zašto sad šute apologeti Haškog suda?
Zasto bi uopce nesto i govorili u trenutcima kada se ostvaruje nesto za sto su se svo vrijeme biorili i zasto su debelo nagradjeni: Sa ovakvim zavrsetkom sudjenja Seselju ostvarit ce se politika Velike Britanije i velikosrpski naum da u Haagu ne bude osudjen nitko za ucinjen genocid. Pa ovi koje spominje Dujmovic svo vrijeme rade na tome, a jasno je da se s time ne smiju bas javno hvaliti, zar ne?
S druge strane "crne ovce" su u RH oni koji su govorili i radili suprotno njima. Podsjetit cu vas samo na naslove nekih mojih knjiga, pa vidite koliko vas one podsjecaju na ono sto cete procitati u Dujmovicevom tekstu:

1.                   J. Pečarić, Sramotni sud u Haagu, Stih, Zagreb, 2001.
2.                   J. Pečarić,Priznajem, Hrvat sam!Zagreb, 2005.
3.                   J. Pečarić, Zločinački sud u Haagu, Zagreb, 2008.
i trilogija:
4.                 J. Pečarić, Rasizam Suda u Haagu / 15 godina ponavljanja istoga: Je li bilo uzalud? Zagreb, 2011.
5.                   J. Pečarić, Rasizam svjetskih moćnika, Zagreb, 2012.
6.                   J. Pečarić, Rasizam domaćih slugu, Zagreb, 2013.
Dujmovic u tekstu spominje i petu kolonu i veleidaju. A oni doista znaju kada treba sutjeti, zar ne? S druge strane mi moramo uvijek isticati da su oni mnogo gori od agresora, jer nema niceg gore od veleizdajnika. Evo kako o tome pise Iva Međugorac (razgovor s prof. Tomcem)


Nema komentara:

Objavi komentar