četvrtak, 7. siječnja 2016.

Očekujemo da koordinator za demografsku obnovu u Hrvatskoj bude dr. sc. Ilija Barjašić

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Priopćenje za javnost

Očekujemo da koordinator za demografsku obnovu u Hrvatskoj  bude dr. sc. Ilija Barjašić
Natalitet

Pad nataliteta u Hrvatskoj danas uzbunjuje,  to je najveći problem za Hrvate, što treba zabrinuti svakog pojedinca, naročito Vladu Hrvatske,  koja odmah treba osnovati Ministarstvo za demografsku obnovu i politiku mladih. I pored izvanrednog podneblja, više je Hrvata u dijaspori nego u Hrvatskoj, činjenica je i da u Hrvatskoj više Hrvata umire nego što ih se rađa.
Stranka hrvatskog zajedništva predlaže za koordinatora demografske obnove u Hrvatskoj dr. sc. Iliju Barjašića, predsjednika Pokreta za poticanje nataliteta u Hrvatskoj i Predstojnika HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj - koji desetljećima ukazuje da hrvatski zakoni  zajednicu potiču na raskol,  kao da ih ne pišu Hrvati – što prelazi u tradiciju – pa strada domoljublje i rodoljublje, kao čuvari naroda.
I danas, nakon 20 godina, otkada je Hrvatska „samostalna“,  po „zakonima“ se o  Hrvatima odlučuje po nalozima „političara“,  i dalje se „nepodobni“ osuđuju, progone i uništavaju im se obitelji na razne načine, a rezultira time – da je natalitet u stalnom opadanju -  a natalitet je mjerilo života.
Dakle, neka budu samokritika i kritika pokretači žrtvovanja zbog reformiranja na terenu.
Samokritički se treba osvijetliti zašto natalitet u Hrvatskoj opada, zašto Hrvatski narod ne doživljava katarzu, zašto se Hrvate na razne načine pritišće, potom s njima vlada pomoću straha. . . sve ukazuje da se trebaju osloboditi loših gospodara.
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život djeluje već desetljećima, a nosioci su ljudi brižno angažirani zbog općeg dobra. Zato danas treba iskoristiti mogućnosti, pod uvjetima koje se nadziru, pomoću lokalnih i državnih institucija.
Dakle, život kao odraz žrtvovanja i nagrada teče i konstantno traži reforme. Oni koji nisu u stanju poticati na preporod hrvatskog duha, koji to ne mogu pokazati po djelima i rezultatima na terenu u ime života, bez odlaganja trebaju prepustiti funkcije drugima, koji to mogu obnašati bolje.

P.S.
Tekstove Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život možete pogledati na internetskim stranicama:  http://pokretzapreporodhrvatskogduha.hr/

Zagreb-Zadar, 7. siječnja 2016. godine
  

Nema komentara:

Objavi komentar