srijeda, 4. studenoga 2015.

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


I PALJUV BEZ VODE U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

http://www.057info.hr/images/vijesti/orginal/paljuv_1315033820.jpg

Izvješćujemo hrvatsku javnost o dugotrajnom procesu vodovodizacije mjesta Paljuv u Zadarskoj županiji.

Građevinski radovi za vodovod u mjestu Paljuv, općina Novigrad, izvode se već 5 godina.
Godine 2010. su se počeli izvoditi radovi od mjesta Smilčić prema Paljuvu i sredstva koja su tada osigurana, zbog propasti firme koja je izvodila radove su tada usmjerena za izgradnju zida nogometnog igrališta. Navodno su radovi koštali oko 500 000,00 kuna. Smatramo da taj zid ne može koštati toliko jer nije sagrađen od zlata nego od betona. Treba ispitati papire javne nabave i samog rada, te izvođača radova i nekog građevinara, neovisno o svemu, i vidjelo bi se da to nikako nije realna cijena. Taj zid je jako precijenjen.

Ove godine su opet počeli radovi i opet stali jer navodno ponovno nema novaca za dovršenje radova.

Općina Novigrad i Vodovod Zadar stalno tako rade - počnu radove i opet ih prekidaju jer nestane novaca. U 21. stoljeću je nezamislivo da netko tako blokira radove i da stanovnici tog mjesta moraju pravdu tražiti preko pravosudnih institucija i da nemaju vode, te kao da se očekuje da će im netko to pokloniti, a sve poreze i vodne doprinose su platili daleke 2010. godine, a  da ne spominjemo komunalne doprinose općini kada su počeli graditi kuće.

Ako su napravili projekt prije par godina za vodovodnu mrežu Paljuv i spoj preko Smilčića i prikazali koliko to košta i dobili sredstva i preko natječaja dali određenim izvođačima da to grade, kako se može dogoditi da izaberu za tako važan projekt firmu koja propada i onda čekaju 3 godine da osiguraju sredstva i nađu drugog izvođača i opet nestane novaca usred gradnje? To bi svakome bilo već jako, jako sumnjivo.
Stvarno više nije za pustiti da rade što hoće.

Mještani novog naselja u Paljuvu hoće živjeti kao normalni ljudi 21. stoljeća. Uložili su toliko u obiteljske kuće, a ne mogu živjeti u njima jer nema vode.
Zar je odgovor jednog načelnika općine da stanovnici sagrade cisternu pa da skupljaju kišnicu?

Nadležne službe hitno trebaju  ispitati stanovnike novog naselja Paljuv, načelnika općine Novigrad te direktora Vodovoda Zadar, jer jedino tako će se saznati cijela istina. I bilo bi dobro da dođe netko od procijenitelja građevinskih radova, ali ne iz Zadra. Dobili su milijune kuna za te radove, a kad vidite da to nije opsežan posao, onda se hvatamo za glavu kad kažu da opet nemaju novaca. Kakvi su to dogovori i tko to tako nestručno dogovara?


Zadar, 4. studenog  2015. godine
  

Nema komentara:

Objavi komentar